kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bugün çocuklar çok eğlensin
'Bugün çocuklar çok eğlensin
'İnsanlar bizi hep sevsin'

'Bugün çocuklar çok eğlensin

Aliye'nin iki küçük oyuncusu Ayberk Koçar (Arda) ve Beril Işık (Ayşe) bugün bütün çocukların iyi vakit geçirmesini istiyor. Ayberk'in 23 Nisan mesajı "Hepsi mutlu olsun", Beril'inki ise "Mutlu olacakları yere gitsinler, oyuncakçılar olabilir..." Ayberk, 23 Nisan için Halit Kıvanç ile kamera karşısına geçti, Beril ise okul arkadaşları ile birlikte bir tiyatro oyunu hazırladı.

Her hafta salı akşamı atv'de ekrana gelen 'Aliye'; kadrosu, müzikleri ve senaryosuyla kısa sürede büyük bir izleyici kitlesi kazandı. Başrollerini Nejat İşler, Sanem Çelik, Halit Ergenç, İlhan Şeşen, Ülkü Duru, Ayla Algan ve Ayten Uncuoğlu'nun paylaştığı dizinin iki küçük oyuncusu Ayberk Koçar (Arda) ve Beril Işık (Ayşe) izleyen herkesin adeta içini ısıtıyor. Anaokuluna giden 6 yaşındaki Beril ve 5.5 yaşındaki Ayberk için 'Aliye' ilk profesyonel sürekli çalışma. Her ikisi de bu dizide rol almaktan çok mutlu, her ikisi de dizideki ailesini ve komşularını çok seviyor. Özellikle Beril, dizideki babası Sinan'ın (Halit Ergenç) onu havalara 'hoplatmasına' bayılıyor.

23 NİSAN'IN KÜÇÜK SUNUCUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Halit Kıvanç ile birlikte kamera karşısına geçerek 'Neydi O Günler' adlı programı hazırlayan Ayberk, çekimler sırasında profesyonel davranışlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Buna rağmen Ayberk, "İlk kez sunuculuk yaptım. Ama oyunculuğu daha çok seviyorum" diyor. Beril, gazetelerde kendisini görmenin ona bir şey ifade etmediğini, hiçbir heyecan duymadığını söylüyor. Annesinin söylediğine göre en fazla gözünün kapalı olup olmadığı ya da güzel çıkıp çıkmadığıyla ilgileniyor. 'Aliye'de pasta yaptığı sahneleri izlemek ise onun en büyük zevki. Sulu boya, parmak boyası, bir de ahşap boyası yapmak onun diğer hobileri... Ayberk (Arda) ve Beril (Ayşe), oyunculuktan sonra hayatlarında nelerin değiştiğini ve 23 Nisan'da neler yapacaklarını bakın nasıl anlattı...

* 'Aliye' ile ilk kez mi televizyona çıktınız? Ayberk: İlk kez Aliye'de oynadım. 8 aydır oyuncuyum. Bundan önce hiç reklamlarda oynamadım. Ama bir tane reklamda oynadım, o da daha televizyona çıkmadı. Beril: Ben önceden reklamlarda oynadım. Petek Dinçöz'ün klibinde de oynadım sonra da Aliye'de Ayşe oldum.

* Siz mi istediniz televizyona çıkmayı? Ayberk: Televizyona çıkmamı annemler istedi. Ama şimdi ben çok mutluyum hayatımdan. Dizide olmaktan çok mutluyum. Beril: Benim de ajansta fotoğraflarım çekildi. Annemler istedi tabii. 3 yaşımda çekmişler fotoğraflarımı.

'GÜNLERİMİZ GÜZEL GEÇİYOR'
* Bir dizide rol yapmak nasıl bir duygu, seviyor musunuz rol yapmayı? Ayberk:
Rol yapmayı çok seviyorum ben. Çok hoşuma gitti Arda'yı oynamak. Başka bir çocuğun hayatını oynamak pek zor olmuyor ama bazen söyleyeceklerimi unutuyorum. O zaman bana sette yardım ediyorlar. Hatırlatıyorlar ne söyleyeceklerimi. Beril: Seviyorum iyi gidiyor. Güzel geçiyor günlerim. Kendimi görünce heyecanlanıyordum ama alıştım. Gazetede de görüyorum resmimi ama önemli değil. Benim için Ayşe'nin hayatı güzel değil. Kendi hayatım daha güzel. Ayşe mutlu değil çok. Ben daha mutluyum.

* Beril nasıl bir arkadaş Ayberk, seviyor musun onunla vakit geçirmeyi? Beril'le aramız iyi. Oyun oynuyoruz birlikte. Bir de bisiklete biniyoruz. Dizi dışında da görüşüyoruz. Zaten ikimize bir okulda oyunculuğu anlatıyorlar.

* Peki Beril, sen Arda için neler düşünüyorsun? Azıcık kavga ediyoruz oynarken. Ama seviyorum Ayberk'i. Hep oynuyoruz birlikte.

* Okuldaki arkadaşlarınız sizi izliyor mu, size farklı davranıyorlar mı? Nasıl onlarla aranız? Ayberk: Ben ana okuluna gidiyorum. Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum, onları çok seviyorum. Oyun oynuyoruz matematik çalışıyoruz. Bana 'Ayberk' diyorlar, ama sokaktaki teyzeler "Arda değil misin sen?" deyip öpüyorlar beni. Benim için ünlü olmak önemli değil. Beril: Aramız iyi. Hep oyun oynuyoruz. Okulun bahçesinde oynuyoruz burada. Eğleniyoruz. Arkadaşlarım çok güzel oynuyorsun diyorlar bana. Derslerim çok iyi bir de.

* Çekimler nasıl geçiyor peki, neler oluyor mola verdiğiniz zaman? Ayberk: Dizi çekilirken kameralar durduğunda sorunlar anlatılıyor. Hatalar varsa onlar konuşuluyor. Komik şeyler oluyor bazen. Gülüyoruz onlara ama sonra yine çalışıyoruz. Beril: Orada Evrim ablam var. Bana unuttuklarımı çekimdeyken okuyor ondan sonra ben söylüyorum. Eskiden heyecanlanıyordum ben sete giderken. Artık özel şeyler hissetmiyorum. Alıştım. Ama oradakileri çok seviyorum.

* Dizide en çok kimi seviyorsunuz? Ayberk: Dizide en çok Sinan'ı seviyorum. Aliye annemi de çok seviyorum. Beril: Sinan babamı da Aliye annemi de çok seviyorum. Hepsiyle aram çok iyi. Sinan'la aram çok iyi. Beni kucağına alıp hoplatıyor onu çok seviyorum öyle yapınca.

* 'Aliye' bitince yine televizyonda bir dizide oynamak ister misiniz? Ayberk: Artık hep oyunculuk yapmak istiyorum. 'Aliye' biterse ne yaparım bilmiyorum ama yine 'Aliye'ye dönmek isterim. Bir de ben yönetmenimiz Kudret abimi çok seviyorum. O da olsun... Beril: Televizyonda olmayı seviyorum. Anneme söyledim dün, "Aliye bitince başka yerlerde de oynayabilir miyim" diye. O da izin verdi.

* Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz peki? Ayberk: Büyüyünce asker olmak istiyorum. Çünkü çok seviyorum asker olmayı. Askerlerin giydikleri çok hoşuma gidiyor. Beril: Dişçi, ama asıl tiyatrocu!

* Atatürk'ün kim olduğunu biliyor musunuz? ....

* Peki 23 Nisan ne bayramıdır? Ayberk: Çocukların bayramıdır, çocuklar sevinir 23 Nisan'da. Beril: Çocuk bayramı.

* 23 Nisan'ı çocuklara kim armağan etmiş? Ayberk: Atatürk! Unuttum birden... Beril: Atatürk hediye etti.

* 23 Nisan'da neler yapacaksınız? Ayberk: Okul gösterileri var oraya gideceğim ama bir de dizinin çekimlerine gideceğim. Beril: Okulda kutlama olacak. Tiyatro çalıştık, tiyatro yapacağız. Tiyatromu izlemeye Aliye annem ve Sinan babam da gelecek belki.

* Diğer çocuklara 23 Nisan ile ilgili bir şey söylemek ister misiniz? Ayberk: Hepsine iyi bayramlar. Çocukların hepsi mutlu olsun, o kadar. Beril: İyi geçsin günleri. Ben en çok oyuncakçıya gitmek istiyorum. Onun için çocuklar da mutlu olacakları yere gitsinler. Oyuncakçı olabilir.

SEZEN BAŞARAN / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Rüyalar bilinçaltını dışa vuruyor
 Türkler ön sevişmeyi sevmiyor ama her seferinde orgazm oluyor
 Bu yaz saçlarda oranj, makyajda renklilik moda
 'Böyle kaynanayı ben de çekmezdim
 Aksesuvara dair her şey burada var
 Ölümü beklerken aşk kapıyı çalarsa
 Darülaceze'de sonbahar
 Avukatların güç birliği ünlü isimleri buluşturdu
 Onlara her gün 23 Nisan
 Renkler Cumhuriyeti bugün 'perde' diyor
 Gezin, dolaşın, tadını çıkarın...
 Gezin, dolaşın, tadını çıkarın....
GÜLSE BİRSEL
Uyuyamıyoruz!
Özel bir sebebi yok. Çocukluğumdan, hatta...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tepsi kebabı
Kıymayı tuz,...
'Meme asma tekniği' göğsü toparlıyor, yeniden şekillendiriyor
'Meme asma tekniği' göğsü toparlıyor, yeniden şekillendiriyor
Mükemmel göğüslerin üç büyük özelliği olan; uygun büyüklük, yarım...
Anadolu'nun yıldızı dizilerle yükseliyor
Anadolu'nun yıldızı dizilerle yükseliyor
Son dönemde reyting rekorları kıran dizilerin ortak bir özelliği var.
Musti artık ödül istemiyor
Musti artık ödül istemiyor
Türkiye'deki ödüllerin, düzenlenen geceler daha renkli olsun diye tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.