kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Tepsi kebabı
Kıymayı tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, iki parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp, patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

(4 kişilik)
*
Yarım kg. kıyma
* 1 kg. kemer patlıcan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı et suyu
* Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

Ekşili pancar çorbası
Soğanları küp küp doğrayıp tencereye alın. Yağ ve salçayı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek soteleyin. Ardından pancar saplarını ince ince kıyıp, tencereye aktarın. Suyunu çekene dek kavurun. Hemen suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca nohutları, tuz, karabiber ve koruk ekleyip, 10 dakika kaynatın. Ocaktan alınca fesleğen serperek, servis yapın.

* 2 adet soğan
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 demet pancarın sap kısımları
* 2 çorba kaşığı un
* 8-10 bardak su
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* Yeteri kadar tuz, karabiber
* 1 çorba kaşığı fesleğen
* 1 çorba kaşığı koruk ekşisi veya limon suyu

Meyveli çıtır yoğurt
Çekirdek ve çamfıstıklarını yağsız tavada orta ateşte 3 dakika kavurup, susamı katın ve 3 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 1 adet portakalın kabuğunu, beyazını almayacak şekilde ince rendeleyip, şeker ve incirlerle beraber çekirdeklere ilave edin ve 2 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Kalan portakalı soyup, küçük küpler şeklinde doğrayın. Muzları dilimleyin, portakal ve yoğurtla karıştırın. Yoğurtlu karışımı 4 adet porsiyonluk kaseye paylaştırın, üzerlerine susamlı karışımı koyarak servis yapın.

(4 kişilik)
*
150 gr. ayçekirdeği tanesi
* 150 gr. çamfıstığı
* 200 gr. susam
* 2 adet portakal
* 2 çorba kaşığı esmer şeker
* 250 gr. kuru incir (doğranmış)
* 2 adet büyük boy muz
* 400 gr. yoğurt

Tarçınlı rulo

Süt ve tereyağını kısık ateşte iyice ısıtın. Bir kapta şeker, tuz, maya ve 2 su bardağı unu karıştırıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütü yavaş yavaş katarak una yedirin. Yumurta, vanilya, tarçın ve 2 su bardağı unu ilave edip, karıştırmaya devam edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak 3 su bardağı unu ilave edip, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Yuvarlayıp, yağlı bir kaba koyun ve her tarafının yağlanmasını sağlayın. Üzerini örtüp, ılık bir yerde 2 saat dinlendirin. Esmer şeker, tereyağı, su ve tarçının yarısını küçük bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker çözülüp, tereyağı eriyinceye kadar pişirin. Kaynama noktasına getirip, kısık ateşte yaklaşık 8 dakika kaynatın. Hazırladığınız şurubu, 18 adet muffin kalıbının dibine paylaştırın. Ceviz, şeker, kuru üzüm ve kalan tarçını harmanlayıp, kalıplara 1 tatlı kaşığı serpin. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp 45x30 cm. ebatlarında bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine kalan cevizli karışımı serpip, uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu 18 parçaya kesin, kesik kısımları yukarıya bakacak şekilde muffin kalıplarına yerleştirin. Üzerlerini kapatıp, kabarmaları için yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra biraz soğumaları için bekleyin ve ters çevirerek kalıplardan çıkartın. Soğuk servis yapın.

(18 adet )
*
250 ml. süt
* 125 gr. tereyağı
* 2 kahve fincanı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı kuru maya
* 7 su bardağı un
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 tatlı kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Harç:
*
1,5 su bardağı esmer şeker
* 30 gram tereyağı
* 1/4 su bardağı su
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 50 gr. ceviz (doğranmış)
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 45 gr. kuru üzüm

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 22-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-04-2005
 Lezzet güneşi   / 19-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-04-2005
 En Düşük Kalorili Bahar Yemekleri   / 17-04-2005
 En düşük kalorili bahar yemekleri   / 16-04-2005
 Soğuk yoğurt çorbası   / 15-04-2005
 Lezzet güneşi   / 14-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-04-2005
GÜLSE BİRSEL
Uyuyamıyoruz!
Özel bir sebebi yok. Çocukluğumdan, hatta...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tepsi kebabı
Kıymayı tuz,...
'Meme asma tekniği' göğsü toparlıyor, yeniden şekillendiriyor
'Meme asma tekniği' göğsü toparlıyor, yeniden şekillendiriyor
Mükemmel göğüslerin üç büyük özelliği olan; uygun büyüklük, yarım...
Anadolu'nun yıldızı dizilerle yükseliyor
Anadolu'nun yıldızı dizilerle yükseliyor
Son dönemde reyting rekorları kıran dizilerin ortak bir özelliği var.
Musti artık ödül istemiyor
Musti artık ödül istemiyor
Türkiye'deki ödüllerin, düzenlenen geceler daha renkli olsun diye tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.