kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Meme asma tekniği' göğsü toparlıyor, yeniden şekillendiriyor
60 yaşında bileyapılabiliyor

'Meme asma tekniği' göğsü toparlıyor, yeniden şekillendiriyor

Mükemmel göğüslerin üç büyük özelliği olan; uygun büyüklük, yarım küresel şekil ve dik olma durumu, artık tek bir operasyonla sağlanıyor. 'Meme asma tekniği' ile doğal güzellikte göğüslere kavuşuluyor. Üstelik, bu yöntemde silikon-protez uygulamasına da gerek duyulmuyor...

Tekrarlayan kilo değişiklikleri, gebelik-emzirme dönemleri ve zamanla yerçekimi ya da yaşlanma gibi etkilere bağlı olarak, göğüsler güzelliklerini kaybedip, sarkabiliyor. Memorial Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Tuğrul Turan, bu sorunu gideren en yeni teknik olan meme askılama yöntemini anlattı...

* Meme askılama yöntemine ne zaman ihtiyaç duyulur?
Kadın göğüslerinin güzelliğinde üç temel özellik aranır. Sarkma olmayan doğru yerleşim, büyük ya da küçük olmayan uygun büyüklük, göğüs kafesi üzerinde yarım küresel güzel şekildir. Hem kadınların kendileri ve hem de başkaları tarafından "güzel" olarak nitelendirilmesi için göğüslerin bu üç niteliğe de aynı anda sahip olması beklenir. Tekrarlayan kilo değişiklikleri, tekrarlayan gebelik emzirme dönemleri ve yıllar içinde yerçekimi ya da yaşlanma gibi etkilere bağlı olarak göğüslerin bu nitelikleri kaybedilmektedir. Örneğin, her doğumdan sonra emzirme dönemi bittiğinde az ya da çok, bir miktar değişiklik mutlaka kalmaktadır. Bazı kadınlarda emzirme döneminden sonra sarkma ve hacim kaybı görülürken, bazı kadınlarda da aksine emzirme döneminden sonra büyüklük kalıcı olabilir. Hiç hamilelik geçirmemiş kadınlarda da, kilo değişiklikleri ya da deri nitelikleri ve meme bezinin doğumsal olarak büyük, küçük ya da sarkık olması, onları çıplak ya da giyinik durumda rahatsız eden bir şekil bozukluğu yaratabilir.

BU YÖNTEMİN AVANTAJLARI VAR
* Kimler bu operasyondan yararlanabilir?
Kadın göğüslerinde ortaya çıkan sarkma ve şekil değişiklikleri ya da rahatsız edici büyüklük, askılama, toparlama (mastopeksi) ya da küçültme ameliyatı (redüksiyon) ile "doğru yerleşim, istenen büyüklük ve güzel şekil"e kavuşturulabilir. Meme kitlesi askılama toparlama yapıldığında bile yeterli büyüklüğe (hacme) ulaşmayacak çok küçük-az gelişmiş göğüsleri olan kadınlar dışında, bütün kadınlar böyle bir girişimden yarar sağlayabilir.

* Meme askılama yönteminin diğer yöntemlerden farkı nedir?
Estetik cerrahinin yıllar içindeki gelişimi içinde, meme küçültme ve meme askılama amacıyla uygulanmış birçok teknik var. Bunların birçoğu zaman zaman popüler olmuş ve daha sonra da terk edilmiştir. Yılların süzgeci içinden birkaç teknik günümüze kadar ulaşabildi. Daha önce uygulanan birçok teknikte, memeye şekil vermek için meme cildi kullanılmaktadır. Meme cildinde gerginlik yaratan bu tekniklerde izler çoğunlukla istendiği kadar belirsiz olamadığından, teknikler daha az kesi yapmaya yönelmişlerdir. Bu defa da hemen, yapıldığı anda ya da kısa vadede "güzel" netice alınamayan, deride uzun zaman beklemeyi gerektiren bolluk ve potlar bırakan ve bu nedenle de ileri dönemde ciddi düzeltmeler gerektiren kısa izli ameliyatlar ("vertikal mamoplasti" ya da "short skar mamoplastiler) ortaya çıkmıştır. Bu girişimlerde de yine deriye çok görev yüklenmekte, memenin zaman içinde kabul edilir bir güzelliğe kavuşması beklenmekte ve aylar içinde yerleşen meme şekli çoğu kez çok tatmin edici sonuçlar verememektedir. Bu tekniklerde derideki düzensizliklerin ve potların sonradan düzeltilmesi gerekebilmektedir. Memenin kendi içinde bir protez gibi şekillendirildiği ve göğüs kafesi üzerinde bu yeni şekliyle kendi başına konumlandırıldığı, 'askılama tekniği' ile deride potlar ve gerginlik olmadan ve ikincil düzeltmelere gerek duyulmaksızın silikon proteze benzeyen sonuçlar elde edilmektedir.

* Yöntemin sonuçları neler?
Meme kitlesinin kendi içinde şekillendirilmesi daha önce de uygulanan bir yöntem olmakla birlikte, bu yöntemler son yıllarda daha da gelişti. Yaygın, sarkmış bir meme dokusundan arzu edilen güzellikte "yarım küresel" şekilli bir meme yaratmak artık mümkün. Bu teknikle, ameliyat gününde dahi meme protezi kadar güzel şekilli bir meme askılama-küçültme ameliyatı yapılabiliyor. Süt kanallarında hasar yaratmadan ve silikon protez kullanmaksızın, kişinin kendi meme dokusu şekillendirilerek yapılan bu askılama -küçültme tekniğiyle, 12-14 günlük bir iyileşme döneminin ardından meme protezleri ile elde edilen sonuçlara benzer ve çoğunlukla da çok daha doğal güzellikte göğüslere ulaşmak mümkün. Bu teknik, ameliyat sonrasında ağrı, acı, sızı hissedilmeden üçüncü günden itibaren masa başı işlere ve normal ev hayatına dönüşü mümkün kılar. Memede arzulanan "yarım küresel" şeklin meme derisine gerginlik yüklenmeden; memeye hemen ve yıllar boyu kalıcı olarak verilebilmesi, bir yenilik olarak değerlendirilebilir. Silikon protez kullanılmadan, protez kullanılmış gibi sonuçlar elde edilen bu teknikle, silikon protezlerin çok ileri yaşlarda ortaya koydukları "hep diri kalma" sorunları da görülmez ve göğüsler vücudun doğal yaşlanma sürecine paralel olarak yaşlanır.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 'meme Asma Tekniği' Göğsü Toparlıyor, Yeniden Şekillendiriyor
 Lazer Tedavisi İle Yarım Saatte Varislerinizden...
 Hamilelikte Sarkan Karnı Gerip, Beli İnceltiyorlar
 Cilt Mezoterapisi İle 20 Dakikada 10 Yaş Gençleşmek Mümkün
 Obezite, Avrupalılar İçin De Büyük Tehlike
 Selülite İğneli Çözüm
 Ergenlik Sivilceleri Hormonların Eseri
 Türk Kadını En Çok Göğüs Büyütme Ameliyatı Yaptırıyor
 İğneli İplikli 'asma' Yöntemiyle İsteyene Dolgun Kalça...
 Grup Terapileri İle Kilolarınızdan Kurtulun
 Yüksek Tansiyona Fayda Sağlayanlar
 Ballıbaba Bitkisi Kanı Temizliyor
 Estetik 'bel Altına' İndi
 Heykelde 'burun Ameliyatı' Pratiği
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
23 Nisan Çocuk Bayramı
Bugün 23 Nisan, neşe doluyor...
'Bugün çocuklar çok eğlensin
'Bugün çocuklar çok eğlensin
Aliye'nin iki küçük oyuncusu Ayberk Koçar (Arda) ve Beril Işık (Ayşe)...
Rüyalar bilinçaltını dışa vuruyor
Rüyalar bilinçaltını dışa vuruyor
Hastalarını rüya analizi ile tedavi eden Doç. Dr. Nusret Kaya,...
Anadolu'nun yıldızı dizilerle yükseliyor
Anadolu'nun yıldızı dizilerle yükseliyor
Son dönemde reyting rekorları kıran dizilerin ortak bir özelliği var.
Musti artık ödül istemiyor
Musti artık ödül istemiyor
Türkiye'deki ödüllerin, düzenlenen geceler daha renkli olsun diye tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.