kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kadar imkansız birine aşık olmak delilikti
Bu kadar imkansız birine aşık olmak delilikti
Nikahsız çocuk doğuramazdım
Biz kadınlar aptalız; çünkü fazla duygusalız

Bu kadar imkansız birine aşık olmak delilikti

Sibel Bilgiç, Mehmet Ali Yılmaz'la süren 8 yıllık ilişkisi yüzünden çok yaprandığını, yanlış anlaşıldığını söyledi: İlk ve son kez konuşmak ve rahatlamak istiyorum. Ben Mehmet Ali Bey'le tanıştığımda 25 yaşındaydım, baskıları ve suçlamaları göğüslemek çok ağırdı; üzerimize o kadar çok gelindi ki... Galiba yıllar içinde ikimiz de yorulduk ve taşıyamadık bazı şeyleri. Evlilik de olmayınca....

Ankara'da liseye devam ederken, bir yandan da Hacettepe Devlet Konservatuvarı'nda şan dersleri alıyordu. Sonra burs kazanarak Amerika'ya gitti ve liseyi orada bitirdi. Okul korosundaki ilk solo konserinde hayatı değişti. Sesi yavaş yavaş duyulmaya başlamıştı... Türkiye'ye dönüşünde önce Best Hotel, ardından Karpiç Bar'da şarkı söyledi. Bir süre Zerrin Özer'e vokal yaptı. İlk başlarda müziğe profesyonel kaygılarla yaklaşmadığı için kaset yapmayı düşünmüyordu ama baskılara dayanamadı, kaset yapmaya karar verdi. Ve 'Alışamadım' isimli ilk albümünü çıkardı. Siyah saçlı, hüzünlü kadın herkesin dikkatini çekti tabii. Bunlardan biri de devlet eski bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'dı. Külkedisi masalı da böyle başladı... Aşkı uğruna müziği bir kenara itti Sibel Bilgiç. Ama evli bir adamla birlikte olmanın yükü ağırdı. 'Mehmet Ali Yılmaz'ın onu kapattığı, şarkı söylemesini istemediği, konuşma yasağı koyduğu' haberlerine her gün yenisi eklendi. Hepsine kulaklarını tıkadı. Çünkü sevdiği adamla mutluydu ve çok aşıktı... Ve inişli çıkışlı geçen sekiz yılın ardından ayrılık kararı aldılar. Artık yıpranmışlardı ve 'verilen sözler tutulmamıştı.' Bugüne kadar ilişkisini hiç anlatmayan Sibel Bilgiç, ilk ve son kez konuşmak, kendini anlatmak istedi. Çünkü yaşadığı ilişki yüzünden çok hasar almış, yanlış anlaşılmıştı. İnsan konuşmak isterse konuşurmuş; demek ki konuşup rahatlamaya ihtiyacım vardı. Çünkü yıllardır ben ve Mehmet Ali Bey hakkında yazılar yazılması ve benim hiç konuşmamam üzerine zannedildi ki, ben Kakılmış'ım! O ne derse onu yapıyorum, konuşma derse konuşmuyorum. Böyle bir kadın olsam Mehmet Ali Bey beni sevmezdi. Bunları anlatmak istedim ve rahatladım" dedi. Ve içini döktü...

YAPTIĞIM HEM İŞ HEM DE SİVİL TOPLUM HAREKETİ!

* İlişkiniz bittikten sonra herkes müziğe dönmenizi bekliyordu ama bir lazer epilasyon merkezi açtınız. Neden?
Aslında üç yıldır bir iş araştırıyordum. Öyle bir iş olmalıydı ki bu; hem çok sevmeliydim, hem maddi getirisi olmalıydı, hem de kadınlara hizmet vermeliydim. Çünkü ben çok kadıncı bir tipim, hep kadınları tutarım! İstedim ki Mona Lisa'da kadınları bakım konusunda bilinçlendireyim. Çünkü kadınlar kendilerine bakmıyorlar. Halbuki kendilerini bırakmasalar, evlendik diye rahatlamasalar, her şey farklı olacak. Bu yaptığımı hem iş, hem de bir sivil toplum hareketi olarak görüyorum!

* Tamam da neden yeniden müziğe dönmediniz? Güzel bir soru! Müziği bırakalı 7.5 yıl oldu. Büyük laflar etmek istemiyorum ama ayrıldığın işine ve eşine geri dönmeyeceksin diye bir düsturum vardır. İşten çıkardığım elemanı geri almam mesela. Bir yerden ayrılmışsam geri dönmem! Yine de büyük konuşmak istemiyorum tabii... Şimdi Mehmet Ali Yılmaz'la olan ayrılığımdan sonra hemen müziğe dönmemi bekledi herkes. Benim yaşadığım ilişkime çok saygım var. Nasıl o ilişkim sürerken sahneye çıkmadıysam, bu tavrımı şimdi de sürdürmek niyetindeyim. Çünkü çok suistimal edileceğimi düşündüm. Şu anda da şov dünyasında olmadığım halde neden popülerim, bunu da anlamıyorum...

* Yaşadığınız ilişkiden dolayı olmasın? Muhakkak öyle ama herkes ilişkiler yaşıyor...

* Müzik kariyerine yeni başlamış biri; sevdiği adam, yaşadığı ilişki için köşesine çekildi. Ki o adam ünlü biriydi, ilişkiniz de ilgi çekti. İlişki bitince de 'ne zaman dönecek?' diye bekliyor herkes... Ben bir kadın olarak soruyorum, ne yapmam lazımdı?

* İlişkinizi yaşarken işinize de pekala devam edebilirdiniz... Edemezdim çünkü her zaman üzerine basa basa söylüyorum; sahneyi sevmiyorum, gece hayatını sevmiyorum. Ben şu anda bekâr bir insanım, yine gece hayatım yok. Bir de Mehmet Ali Bey'in konumu vardı. İşin doğrusu, onu da rencide etmek istemedim. Bir de ben 'Bu da bana bir hayat tecrübesi olsun' diyerek müziğe başladım. Hiçbir zaman ilerleyen yaşlarımda sahnede olmayı hayal etmedim.

* Gece hayatına bulaşmadan, sahnelere çıkmadan müzik kariyerinizi sürdüremez miydiniz? Mehmet Ali Bey'le olmaya başladıktan sonra o kadar çok şey yazılıp çizildi ki, artık kişisel özgürlüğümüz, her şeyimiz çok kısıtlandı. Tahmin ediyorum ona da çok büyük baskı oldu. Yaş farkımız sorun edildi, evlenmememiz sorun edildi. Arada 100 yaş fark olsa, evlenseniz sorun olmaz. Türkiye'de evlilik kutsal değil!

* Niye böyle düşünüyorsunuz? Çünkü insanlar 'Evliyiz' diyorlar ama evli gibi yaşamıyorlar. Bizim ilişkimizde biz evliden daha çok evli yaşadık. Ama biz 1.5 sene zaten hiçbir şekilde rahat edemedik. Çok spekülasyon yapıldı, çok konuşuldu, çok yazıldı çizildi, yaptığımız çok ayıp bir şeymiş gibi yansıtıldı. Biz de, ailelerimiz de çok yıprandık.

* Evli bir adamla birlikteydiniz. Bunun ilgi çekmesi normal değil mi? Doğru söylüyorsunuz... (Bir süre susuyor ve 'Konuşmalı mıyım?' diye düşünüyor) Biz ilişkiye başladığımızda, Mehmet Ali Bey'in zaten benden önce 17 yıllık bir ilişkisi vardı.

* Eşi ve sizin haricinizde başka biri mi? Evet, evliliğinden başka bir ilişkisi vardı. Fakat o hanım tanınmıyordu, ben tanınan bir insandım. Dolayısıyla ben yazıldım çizildim. Tabii ki ben bu ilişkiye başladığımda, evli bir insanla birlikte olmak bana ters geliyordu ama aşık oldum! Tabii ki bu beni affettirmiyor yine de. Mehmet Ali Bey de boşanmak istedi ama yapamadı.

33 YAŞINDA GENÇ BİR KADINIM VE YORULDUM

* Neden yapamadı?
Çocukları, kendi örf adetleri, gelenekleri buna müsaade etmedi. Onu çok iyi anlıyorum; ailesini de anlıyorum. Herkesin de beni anlamasını bekliyorum ama. Artık bu konuda çok bunaldım, çok sıkıldım. 2.5-3 aydır herkes beni arıyor, 'Mona Lisa'yla ilgili röportaj yapacağız' diyor, konu dönüyor dolaşıyor Mehmet Ali Bey'e geliyor. Kendimi kullanılmış gibi hissediyorum. Sizinle röportajı kabul ederken, ne konuşacağımı bilerek kabul ettim. Siz bana çok net ve açık söylediniz. Ciddi bir baskı altındayım. 33 yaşında genç bir kadınım, çok yoruldum bu şeylerden. Ailem çok üzüldü. Muhakkak onun ailesi de çok üzüldü. Ben Mehmet Ali Bey'le tanıştığımda 25 yaşındaydım, bunları göğüslemek bana çok ağır geldi.

* Çok güçlüymüşsünüz ki bu kadar zaman dayanabildiniz. Bunları sorarken, bir kadının neler hissettiğini merak ettiğim için soruyorum. Bir kadın 25 yaşında, ünlü ve evli bir adamla birlikte olurken ne hissederek başlıyor bu işe? Boşanacağını hesaplayarak mı başladınız her şeye? Ben bir şey hesaplamadım ama konuşmamız öyleydi! Sonra olmadı, 7.5 yıl böyle geçti.

* Ayrılıklar da yaşadınız, bir dönem Amerika'ya gittiniz. Verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle mi yaşanıyordu bu ayrılıklar? Onlardan da çıkıyordu, başka şeylerden de...

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İkimizin de bacakları taşşş!
 Önce insanım,sonra şişman
 Loğusayken bile koleksiyon tamamladı
 Düğün pastanız pastanız meyveli olsun
 Aşkta canlanma var
 Çocuklar elbiseleri giyin ve dans edin!
 23 Nisan Futbol Şöleni'ni küçük 'Pele'ler de kutlayacak
 Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali başlıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Gel gel Tahtakale'ye geeel!
Gezdim, gördüm, yazdım. Ne...
HAKAN & UTKU
Uykusuz her gece
(Bir yatak odası... Gece... Yatakta...
AYŞE TÜTER
Soğuk yoğurt çorbası
Buğday ve nohutu ayrı yarı bir gece...
Estetik 'bel altına' indi
Estetik 'bel altına' indi
Belçika'da bir hastanenin bünyesinde açılan vajina estetik kliniği,...
Heykelde 'burun ameliyatı' pratiği
Heykelde 'burun ameliyatı' pratiği
Geçen hafta Eskişehir'de gerçekleşen 'Burnun Yeniden Doğuşu' adlı...
Replay'ın yeni yüzü
Replay'ın yeni yüzü
Geçen yıl modellik yapmak için gittiği New York'ta Replay...
Botox her derde deva!
Botox her derde deva!
Kadınlar için botox yaptırmak, artık kuaföre gidip fön...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.