kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Button: Pistin mimarisinde Türk çizgilerini görmek hoşuma gitti

Formula 1 takımlarından BAR-Honda'nın İngiliz pilotu Jenson Button, bu sezon Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağına 21 Ağustos'ta ilk kez ev sahipliği yapacak İstanbul Speedpark'ı beğendiğini belirterek, ''Pistin mimarisinde Türk çizgilerini görmek hoşuma gitti'' dedi..

İstanbul Ticaret Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Jenson Button, bugün test sürüşü yaptığı pistin dizaynını, inişli-çıkışlı topografisini gördüğünde memnun kaldığını ifade ederek, ''Ayrıca mimarisinde Türk çizgilerini görmek hoşuma gitti. Dünyanın her yerinde yarışıyoruz. Her gittiğimiz yerin aynı olmaması, kendi karakterlerinin
olması çok güzel bir şey'' diye konuştu.

Pistin saat tersi yönünde olmasının yarış açısından fark yaratmayacağını kaydeden Button, şöyle devam etti: ''Yarış açısından fark yok. Arabalar ters yönde koşacak. Ama pilotlar üzerinde büyük etkisi var. Saatin tersi yönünde dönen sadece Brezilya pisti var ve biz senede 1 defa orada yarışıyoruz. Saatin tersine dönen pistlerde boyun çok daha fazla ve ters yönde çalışıyor. Pilotların daha fazla çalışmasını ve zorlanmasını sağlayacak. Ama biz zorlanmayı seviyoruz.''
Jenson Button, pistin virajları arasında bu kadar yükseklik farkı olması, çok inişli çıkışlı olmasının yarış açısından çok heyecanlı olacağını anlatarak, ''Özellikle bazı virajlarda fren noktalarının görünmemesi, kör noktaların olması arabaları sonuna kadar zorladığımız sıralama turlarında çok heyecanlı ve zevkli dakikalar yaşatacağına eminim'' dedi.

İstanbul'a tekrar gelmek için sabırsızlandığını vurgulayan Button, '' Eminim diğer F1 pilotları da bu yeni pistte yarışmak için sabırsızlanıyorlardır. Bittiği zaman bu pist dünyanın en iyi pistlerinden biri olacaktır'' diye konuştu.

''AVRUPA'DA DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ''

Jenson Button, F1'de bundan sonra geride kalan 3 yarıştaki gibi sonuçlar almayacaklarını düşündüğünü belirterek, ''Avrupa'daki yarışlarında daha iyi yerlerde olacağımıza eminim. Geçen hafta Barcelona'da yaptığımız testlerde en iyi tur zamanını yaptık. Avrupa'da çok daha verimli bir şekilde yarışabileceğimizi tahmin ediyorum'' şeklinde konuştu.

Button, bir soru üzerine, F1 kategorisinin her zaman olacağını belirterek, ''Bu kategoriyi kimlerin düzenleyeceği önemli değil. Bernie Ecclestone yönetiminde bugüne kadar çok iyi gitti. Bundan sonra da böyle gitmemesi için bir sebep yok'' dedi. Yarışlarda yol tutuşunda tutunma problemi yaşadıklarını dile getiren Button, ''Bunun nedeni de arabanın aerodinamiği. Ama bu konuda testlerde çalışmalarımız var. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir aerodinamik ile devam edeceğiz. Ön sıralardaki takımlarla baş edebileceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Button, yeni kurallarla ilgili bir soru üzerine, kendisine göre asıl sıralama turlarının cumartesi günü yapıldığını kaydederek, pazar sabahı yapılan sıralama turlarını gereksiz bulduğunu söyledi. Bu arada, Button, toplantı öncesi Mısır Çarşısı ve Kapalıçarşı'yı gezdi.

PİSTİN İSMİ SPEEDPARK OLDU

Türkiye'de yapılacak Formula 1 yarışları için hazırlanan İstanbul Otodrom Pisti'nin ismi değiştirildi. Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş. Genel Müdürü Baran Asena, pistin isminin İstanbul Speedpark olarak değiştirildiğini söyledi. Asena, Button'un bugün pisti test ettiğini hatırlatarak, ''Test sırasında skorboardu da denedik. Skorboard Dubai'den getirdiğimiz için Arapça ve İngilizce yazılar vardı. Bu yazılar daha sonra değiştirilecek'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 100'leşme
 7 bela hafta
 Milan dışında, her takıma gidebilirsin
 90 Dakika yetmez
 3'e 10 bin verecek
 40 yıllık Karadenizli
 Kartal tepkili
 Son gülen Eczacı
 Gel de basketbol yaz
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
ÖMER ÜRÜNDÜL
Trabzonspor gerçeği
Galatasaray Trabzonspor maçı iki...
MURAT DEMİRYAS
Dürüst olmak
Siz hiç 200 bin Euro'yu bir arada gördünüz...
HASAN SAYDAM
Adana'da sekiz koşu
Altı ayrı şehirde devam eden...
80 öncesi gibi ortalığı karıştırmak istiyorlar
80 öncesi gibi ortalığı karıştırmak istiyorlar
Ortalıkta birtakım provokasyonlar olduğunu belirten Ecevit, "Ancak...
Hedefteki öğretmen konuştu
Hedefteki öğretmen konuştu
Trabzon'da halkı kışkırttığı iddia edilen emekli öğretmen Ulusal,...
'Sen bizdesin gene...'
'Sen bizdesin gene...'
Önceki gün Üsküp'te başlayan iç çamaşırı defilesi, Makedonyalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu