kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Akla gelmeyecek adımlar attık'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençliğe ellerinde satırlarla birbirleri üzerine giderek ideallerini veya ideolojilerini kabul ettirme gayreti içerisinde olan anlayışlarla değil aynı masa etrafında oturarak meselelerini konuşan anlayışı hazmettirdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki il Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, sözlerine, ''Türkiye'nin gelecek umutlarının çiçeklendiği, bahar tazeliğinin Türkiye'nin her
köşesinde kendini hissettirdiği şu güzel günlerde'' il başkanları ile
beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Türk milletinin, AK Parti'nin temsil ettiği değişim siyasetine,
ülke yönetimine getirdiği 3 Kasım seçimlerinin üzerinde 28 ay
geçtiğini anımsatan Erdoğan, ''Allah'a şükürler olsun ki zaman içinde
AK Parti'nin, Türk siyaseti için temsil ettiği önemi ortaya koyan
gelişmeleri beraberce yaşadık. Milletimize verdiğimiz sözleri tutmuş
olmanın mutluluğunu yine beraberce paylaştık'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi yönetme görevini üstlendikleri
günlerde ülkenin üstünü kara bulutların sardığını, ekonominin dibe
vurduğunu ve insanların geleceğe dair umutlarının tükenmeye yüz
tuttuğunu kaydederek, bugün bu tablonun tamamen değiştiğini ve
ekonominin ayağa kaldırılarak istikrara kavuşturulduğunu söyledi.

AK PARTİ'NİN BAŞARI KARNESİ
Erdoğan, Türkiye'nin günümüzde bütün dünyada dikkatle ve hayranlıkla takip edilen bir değişimin, bir dirilişin en parlak örneği olarak ışıldadığını ifade etti. Bunu bir gurur tablosu ve AK Parti'nin kısa siyasi geçmişinin başarı karnesi olarak nitelendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'yi, adil ve kalkınmış bir ülke haline getirinceye kadar büyük bir aşk ve heyecanla memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu sözü, biz milletimize 3 Kasım öncesinde verdik. İlk günden beri de bu sözümüzün arkasında durmaya gayret ediyoruz. AK Parti olarak bizim öncelikli görevimiz milletimizin geleceğini aydınlatacak bir siyaset anlayışını bütün kurumlarıyla hayata geçirmektir. Partimizin her bir ferdi bu sorumluluk içinde bu memleket ödevini başarmaya kendini hazırlamalıdır.''

ÇATIŞMA KÜLTÜRÜ YERİNE HİZMET KÜLTÜRÜ
Başbakan Erdoğan, devletin hizmet üretmek yerine ekonomiye yük
getiren ağır yapısını değiştirmek, işlemeyen mekanizmaları açmak ve
böylece daha etkin bir şekilde Türkiye'nin meselelerinin üzerine gitme
kararlılığında olduklarını anlattı.

''Ankara bugüne kadar olduğu gibi Türkiye'nin artık düğümlendiği yer olmayacaktır'' diyen Erdoğan, Ankara'nın yeni dönemde ağırlıklarından kurtulmuş, çatışma kültürünün yerine hizmet kültürünü yerleştirmiş ve insanın dertlerine deva sunacak bir yönetim merkezi haline geleceğini kaydetti.

AK Parti'nin siyasetteki farklı anlayışını tabandan tavana her bir bireyin yaşatmakta olduğuna, adil ve kalkınmış bir Türkiye heyecanının adım adım her bir insana yayılacağına inandığını vurgulayan Erdoğan, en tabandan en tavana bütün parti örgütü mensuplarının halkla kaynaşmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Parti olarak kalkınma anlayışlarının sadece genelden yerele doğru değil, aynı zamanda yerelden genele doğru şekillenen topyekün bir gelişmeyi ve atılımı öngördüğünü dile getiren Erdoğan, ''Ekonominin yükünü ve yetkilerini tek merkezde toplamak yıllardır gördüğümüz ve yaşadığımız gibi sistemin işleyişini ağırlaştırıyor. Hızla büyüyen sorun ve ihtiyaçlar karşısında sistemin zafiyet göstermesine neden oluyor'' dedi.

SAĞLIKTAKİ SIKINTILAR
Bu tıkanıklıkları gidermek için hükümet olarak yerel yönetimleri güçlendirmek adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, bugüne kadar konuşulup yapılamayan yasaları çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin kurtuluşunun yetki ve sorumlulukların paylaşıldığı merkezi yönetim ile yerinden yönetimlerin en verimli bir biçimde organize edilmesiyle mümkün olacağını bildirdi. Sağlık alanında gerçekleştirdikleri yeni yapılanmanın gerçekleştirmek istedikleri yapısal dönüşümün en önemli örneklerinden birisi olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Bütün bunlar halkımızın 3 Kasım öncesindeki taleplerinin bir gereğidir. Yoksa durup dururken... Bu gece aklımıza geldi, yarın uygulamaya koyalım mantığıyla olmadı. Bunlar halkımızla değerlendirilmesi yapılarak ortaya konan
sonuçlardır'' diye konuştu.

Bu projeleri gerçekleştirirken bazı sıkıntılar yaşadıklarını da belirten Erdoğan, şöyle dedi:

''Birkaç büyük şehrin dışında bu sıkıntılar aşıldı. Eczanelerdeki olaylar... Abartılar var. Çok açık ve net konuşuyorum daha önce 400-500 eczane ile çözmeye çalıştığınız sorunu şimdi 16 bin eczane ile çözüyorsunuz. 400 tane ile çözüyoruz diyen mantık şimdi 16 bin eczane ile çözülemiyor diye buna yaklaşıyor. Bunun izahı olur mu? Bunun tek izahı vardır. Bu yaklaşım politik bir yaklaşımdır o kadar. başka bir yaklaşım olamaz.''

AKLA BİLE GELMEYENLER ŞİMDİ KANUN
Başbakan Erdoğan, demokraside attıkları adımın 10 yıl önce akla bile getirilemeyecek adımlar olduğunu ifade ederek, kendilerinin bu akla getirilemeyen şeyleri şimdi kanun olarak gündeme getirdiklerini bildirdi. Hayatın her alanında Türkiye'yi geleceğin parlak yıldızı haline getirecek değişim hamlelerinin tek tek gerçekleşeceğini ifade eden Erdoğan, ''İstiyoruz ki bu milletin bahtı açılsın, insanımızın yüzü gülsün. Çocuklarımızın kalpleri umutla dolsun'' dedi.

''Birçok yurtdışı gezilerine çıkıyorum ve oradaki liderler şunu söylüyorlar; 'Çin, Çin, Çin' diyorlar. Onların büyüme hızı 9.1 ama Türkiye'nin büyüme hızı 9.9 ve bir numara'' diyen Erdoğan, iktidara geldikten sonra ekonomide yaşanan gelişmeleri anlattı. Başbakan Erdoğan, bugünün kazanımlarını kalıcı hale getirmek, yarınlar için daha fazlasını gerçekleştirmek için bütün dikkatleri, enerjileri ve güçleri ile çalışacaklarını belirterek, herkesin kendi gücü ve etkinliği içerisinde Türkiye'nin kalkınması davasına katkı sağlayacağını kaydetti.

AK Parti rozeti taşıyan her arkadaşının bu bilince sahip olduğunu, bu milletin dertlerini çözmek için fikirler, projeler ürettiğini ve bunun için gayret gösterdiğini bildiğini söyledi.

''GENÇLİKLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ''
AK Parti Genel Merkezi'nde yarın, Gençlik Kolları Kongresi'nin toplanacağını anımsatan Erdoğan, ''Ak Partili gençler, Türkiye'deki gençlere örnek olacaktır. Biz sokaklarda kavga gürültü içerisinde sorunlarını çözmeye çalışan değil, ellerinde satırlarla birbirleri üzerine giderek, onlara ideallerini veya ideolojilerini kabul ettirme gayreti içerisinde olan anlayışlarla değil, biz tamamı ile fikre fikir ile aynı masa etrafında oturarak bu milletin evlatları olarak meselelerini konuşan anlayışı gençliğimize hazmettirdik. Bu gençlikle yolumuza devam ediyoruz.''

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde Polis Haftası nedeniyle partideki görevli polisler tarafından çiçek ile karşılanırken, Giresunlu partililer de bir sepet içerisinde fındık hediye etti. Toplantı, basına kapalı olarak devam ediyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ermeni soykırımı iddiaları meclis'e geliyor
 'AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var'
 Denktaş: "Korkunç bir ifade"
 Trabzon'daki linç olayına Kasırga etkisi
 Gündemimiz belli
 Erdoğan: Vatanım için dilenirim de
 Talat'ın kaygısı limanların Rumlar'a açılması ihtimali
 Er: Çetelerde kamu görevlileri var
 DYP atağa geçti reklama başladı
 Afganistan'a günü birlik seyahat
 'Casus belli' AKP'de rahatsızlık yarattı
 'Politika bir kişinin beyanıyla değişmez'
 Özürlüler için kanun teklifi hazırlandı
YAVUZ DONAT
Denizli Belediye Başkanı... O şimdi asker
Nihat...
Ölmeden önce son poz
20 gün kadar önce Boğaz Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazası sonucu...
Yakaladığı hırsızla köprüden düştü
Kadıköy'de kovaladığı hırsızı tren köprüsünde yakalayan polis...
Mevsimlik kapkaççılar
Mevsimlik kapkaççılar
Polis kayıtlarına göre çeteler tarafından kapkaçta kullanılan Doğu ve...
Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
Yunanistan Parlamento Başkanı Annan Psarouda Benaki, Arınç'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu