kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Denktaş: "Korkunç bir ifade"

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''Arkasında halk desteği olsaydı, Türkiye'ye bayrak açardı'' sözlerinin ''korkunç bir ifade'' olduğunu belirterek, ''Kimsenin hakkı yoktur bunu söylemeye, düşünmeye bile hakkı yoktur. Kimse Türkiye'ye karşı bu memlekette bayrak açmaz, açamaz, açmayı düşünemez'' dedi.

Cumhurbaşkanı Denktaş, Başbakan Mehmet Ali Talat'ın, ''Arkasında halk desteği olsaydı, Türkiye'ye bayrak açardı'' sözlerine yanıt verdi. Denktaş, şunları söyledi:
''Şimdi çok ürkütücü bir beyanattır o; 'arkasında halk desteği olsaydı, Türkiye'ye karşı bayrak açardı.' Şu açıdan ürkütücüdür, demek ki kendisi arkasında büyük bir kitle görürse Türkiye'ye karşı bayrak açabileceğini zannediyor ki bunu benden de bekliyor.

Bu mevkilerde insanın Türkiye'ye bayrak açarak değil, Türkiye ile uyum içerisinde hareket edebileceğini bilmesi lazım. Arkasında ne kadar güç olursa olsun, Türkiye'ye bayrak açmayı aklının kenarından geçirmemesi lazım. Ama bunu söylemiş olması beni ürkütmüştür. İnşallah, bu düşüncede değildir ve yine, düşüncesiz bazı laflar eder arada sırada, o düşüncesiz laflardan bir tanesidir diye geçiştiririz. Korkunç bir ifadedir; 'Arkasında halk desteği olsaydı, Türkiye'ye bayrak açardı.' Kimsenin hakkı yoktur bunu söylemeye, düşünmeye bile hakkı yoktur. Kimse Türkiye'ye karşı bu memlekette bayrak açmaz, açamaz, açmayı düşünemez.''

ÖZLEDİĞİ HAYAT
KKTC'de 17 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayan ve görevi bırakmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, görevi bırakmasının ardından 10 gün kadar evinde dinlenmeye çalışacağını söyledi.

Denktaş, ''Avukatsınız ama Kıbrıs davasıyla uğraşmak zorunda kalmasaydınız ne yapmak isterdiniz?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:
''Mesleğimi seviyordum, iyi bir para kazanıyordum. Aile yuvası benim hayalimdi. Küçük bir yerde, küçük bir köyde, hayvanlar, kuşlar, tavuklar ve çocuklarla yaşayabileceğim bir hayat özlemimdi. Özlemim olmaya devam ediyor.''

21 yaşında Rum terör örgütü EOKA'ya karşı mücadele etmeye başladığını ve EOKA'ya karşı kurulan Türk Mükavemet Teşkilatı'nda (TMT) görev aldığını anlatan Denktaş, ''TMT'yi özlediğiniz oluyor mu?'' sorusunu, şöyle yanıtladı:
''Özleme meselesi değil, orada karınca kararınca biraz emeğimiz, tuzumuz olmuş olmasının insana verdiği bir gururu vardır, bir haz vardır. Tabiatıyla EOKA olmasaydı TMT olmazdı, EOKA olmasaydı iki cemaat arasında kan akmazdı. TMT, EOKA'nın bizi silip süpürmesini önlemiş olan bir müdafaa, mukavemet kuruluşuydu. Onun şerefiyle yaşamak, ona hizmet etmiş olan herkesin hakkıdır.''

Denktaş, partiler üstü federasyon kurma çalışmasının şu anda fikir aşamasında olduğunu ve zamanı geldiğinde yazıya döküleceğini kaydetti.

''DİNLENMEYE İHTİYACIM VAR''
Görevden ayrıldıktan sonra 10 gün kadar dinlenmek istediğini ve köyleri ziyaret edeceğini bildiren Denktaş, şöyle dedi:
''İnşallah 10 gün olsun bir dinlenme fırsatı verirler bana. Dinlenmeye hakikaten ihtiyacım var. Buradan ayrıldıktan sonra sabahın erken saatlerinden itibaren mecburen bir yere koşup saplanmak istemiyorum. Uzun zamandır köylere çıkamadım. Kahvelere gidemedim, çarşıya çıkamadım. Ameliyatımdan sonra Annan planı geldi, seçimler geldi, şu geldi bu geldi. Birçok engel müsaade etmedi. Şimdi oradan başlamak istiyorum. Vatandaş Denktaş olarak, halkın yüzünü görmek istiyorum, konuşmak istiyorum.''

''BÖYLE BİR TEKLİF ALMAK İSTEMEM''
Cumhurbaşkanı Denktaş, Türkiye'de herhangi bir siyasi partiden, politika yapması yönünde teklif almadığını ve almak da istemediğini söyledi.

''Benim gücüm, partiler üstü kararlardır, milli kararlardır'' ifadesini kullanan Denktaş, ''Kıbrıs meselesinde başarımız hiçbir partiye temayül etmeksizin tüm partilerle iktidar olsun, muhalefette olsun en iyi ilişkiler içerisinde olmamızdır. Bu nedenledir ki Kıbrıs meselesi denince daima TBMM'den oy birliğiyle kararlar çıkmıştır'' dedi.

Denktaş, ''81 yaşında bir insanın artık politika gütmeye zamanı olmadığını'' belirterek, ''Bir dava varolduğu için, dinlenmek hakkımken, yine dava için çalışmak itiyorum. Yoksa politika benim işim değil'' şeklinde konuştu.

''EŞİM TATİL DÜŞÜNÜYOR AMA''
Cumhurbaşkanı Denktaş, eşi Aydın Denktaş'ın 17 Nisandan sonra birlikte tatil yapmayı düşündüğünü belirterek, ''Ama benim düşünecek halim yok'' dedi.

Denktaş, ''Çünkü kritik günlere giriyoruz yine. 5-10 gün evde hem kendimi toparlayıp, etrafa bakmak, dosyalarımı tanzim etmek gibi, yani
bir programa bağlanmaksızın bir 10 günü yaşabilirsem o bile beni dinlendirecek'' diye konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 19 Mayısta Samsun'a davet edildiğini ve gitmek isteğini belirterek, ''İnşallah mümkün olur ve giderim'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ermeni soykırımı iddiaları meclis'e geliyor
 'AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var'
 'Akla gelmeyecek adımlar attık'
 Trabzon'daki linç olayına Kasırga etkisi
 Gündemimiz belli
 Erdoğan: Vatanım için dilenirim de
 Talat'ın kaygısı limanların Rumlar'a açılması ihtimali
 Er: Çetelerde kamu görevlileri var
 DYP atağa geçti reklama başladı
 Afganistan'a günü birlik seyahat
 'Casus belli' AKP'de rahatsızlık yarattı
 'Politika bir kişinin beyanıyla değişmez'
 Özürlüler için kanun teklifi hazırlandı
YAVUZ DONAT
Denizli Belediye Başkanı... O şimdi asker
Nihat...
Ölmeden önce son poz
20 gün kadar önce Boğaz Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazası sonucu...
Yakaladığı hırsızla köprüden düştü
Kadıköy'de kovaladığı hırsızı tren köprüsünde yakalayan polis...
Mevsimlik kapkaççılar
Mevsimlik kapkaççılar
Polis kayıtlarına göre çeteler tarafından kapkaçta kullanılan Doğu ve...
Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
Yunanistan Parlamento Başkanı Annan Psarouda Benaki, Arınç'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu