kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TÜRKİYE’NİN ÇİÇEKLERİ BAHÇESİ AÇILDI : ARINÇ, TBMM’nin açılışının 85. yılı dolayısıyla, Türkiye’de yetişen çiçeklerin bir araya getirilmesi ve sergilenmesi amacıyla Meclis’te oluşturulan çiçek bahçesinin açılışını yaptı. Arınç bahçede, seçim bölgesi olan Manisa’nın Türkiye haritasındaki yerine ‘’Manisa Lalesi’’ dikerken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ‘’Ağlayan Gelin’’, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun ise ‘’Yavru Ağzı’’ dikti. Türkiye’nin çiçeklerine ev sahipliği yapan bahçede, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gönderilen ve mevsim değişikliklerine uygun zamanlarda getirilecek çiçeklerle zenginleşecek.
Gündemimiz belli
Gül'ün de imzası var

Gündemimiz belli

Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye'nin 12 mil tavrında değişiklik olmadığını söylerken, TBMM Başkanı Arınç ısrar etti: "Diplomasi sahasında başarılı olabilmek için şartlar yeniden gözden geçirilebilir".

Ankara - TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Yunanistan'ın Ege'de karasularını 12 mile çıkartmasını "savaş nedeni" nedeni sayan 'casus belli' kararının kaldırılması istemi, Ankara'da günün tartışması oldu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Ege sorunlarıyla ilgili tavrının belli olduğunu ve bunda da herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını kesin bir dille vurguladı. Gül, gazetecilerin soruları üzerine, şöyle dedi: "Türkiye ile Yunanistan arasında iki ülkenin çıkarları doğrultusunda görüşerek sorunların çözülmesi bizim arzumuzdur. Büyük sorunlar kolay çözülmemektedir, ama her iki ülkenin çıkarları doğrultusunda anlaşarak, konuşarak çözmek herhalde en doğrusudur."

ARINÇ ISRARLI
Arınç ise, sözlerini, yaratılan tartışmaya rağmen dün de ısrarla tekrarladı ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu bildirdi dostane bir bildiridir. Yani 'Bu tür hareketlerde bulunmayın, bunu barışçı, diplomatik yollarla çözelim, başarısız kalınırsa Türkiye gereken tedbirleri alır' demekten ibaret bir bildiri okunmuş. Milli çıkarlarımız o zaman böyle bir açıklamanın yapılmasını gerektirmiş. Buna da Meclisimizin gösterdiği bir irade olduğu için şüphesiz saygı duyuyorum. Yunanistan ile bizim ilişkilerimizi parlamentolar arasında da, hükümetler açısından da daha da güçlendirilmesine elbette ihtiyacımız var. Eğer karar haline gelmemiş, sadece alkışlarla karşılanmış bir bildiriyi bugün hala tartışma konusu yapmakta direteceksek, bunun ne getirip götüreceğini de düşünmemiz lazım. Önemli olan diplomasi sahasında başarılı olabilmek için şartlar yeniden gözden geçirilebilir, gerekirse karşılıklı olarak açılımlar yapılabilir. Kaldı ki ben Dışişleri Bakanlığı ile sürekli temas halinde olan bir insanım. Parlamenter diplomasiyi kendi başımıza götürmüyoruz."

BAYKAL: ŞİRİNLİK
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni bir denge oluşturuluyorsa, bunun Türk yetkililerinin "Artık kaldırmanın zamanı geldi" gibi "şirinlik" açıklamalarıyla değil, ciddi müzakerelerle gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Baykal, şöyle dedi: "Bizim, kamuoyu önünde bunu kaldıracağımızı ifade etmemiz, Türkiye'nin bu konuda yürümekte olduğu müzakere pozisyonunu bir şekilde sarsar. Müzakerelerde dengeyi, statükoyu geleceğe doğru taşıyacak bir çözüm ortaya çıkmışsa, bu çözümün gereği karşılıklı olarak yapılır. Bunda da hiçbir sakınca yoktur. Türkiye'de bu işlerle doğrudan da ilgili olmayan bir yüksek devlet yetkilisinin, tek taraflı böyle bir açıklama yapması, bizim dış politika yürütme anlayışımızdaki bir zafiyeti ortaya koymaktadır. Bu konularda daha dikkatli açıklama yapılması lazım."

AĞAR: SÖYLETTİLER
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise, Arınç'ın sözlerinin, hükümetin AB karşısındaki zaafiyetini TBMM'ye de taşıma girişimi olduğunu iddia etti. Hükümet'in Kıbrıs konusunda olduğu gibi, AB ile sürdürdüğü tavizci müzakereler sonucunda Yunanistan'ın taleplerini de kabul etmek konusunda baskı altında olduğunu belirten Ağar, "Bu baskı sonucu şimdi kendi yapamadığını sayın Meclis Başkanı'na söyleterek kamuoyumuzda bir tartışmayı başlatmak arzusundadır" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Trabzon'daki linç olayına Kasırga etkisi
 Erdoğan: Vatanım için dilenirim de
 Talat'ın kaygısı limanların Rumlar'a açılması ihtimali
 Er: Çetelerde kamu görevlileri var
 DYP atağa geçti reklama başladı
 Afganistan'a günü birlik seyahat
 'Casus belli' AKP'de rahatsızlık yarattı
 'Politika bir kişinin beyanıyla değişmez'
 Özürlüler için kanun teklifi hazırlandı
YAVUZ DONAT
Denizli Belediye Başkanı... O şimdi asker
Nihat...
Ölmeden önce son poz
20 gün kadar önce Boğaz Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazası sonucu...
Yakaladığı hırsızla köprüden düştü
Kadıköy'de kovaladığı hırsızı tren köprüsünde yakalayan polis...
Mevsimlik kapkaççılar
Mevsimlik kapkaççılar
Polis kayıtlarına göre çeteler tarafından kapkaçta kullanılan Doğu ve...
Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
Arınç'ın sözleri son derece tatminkâr
Yunanistan Parlamento Başkanı Annan Psarouda Benaki, Arınç'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu