kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hava durumunda yine reyting yaparım
Hava durumunda yine reyting yaparım
Yazın Adana'ya kar yağdırma gafı nasıl olmuştu

Hava durumunda yine reyting yaparım

Özel televizyonların ilk yıllarında 'havalı' sunumuyla ekranda bir devrim yaratan 'hava durumu sunucusu' Hülya Uğur, 'Pınar Köfte'nin reklam filmiyle geri döndü. Televizyonların şu andaki haline bakınca kendini rahibe gibi bulan seksi sunucu hâlâ tarzını koruyor: Bugün hava durumu sunsam, yine reyting rekorları kırarım!.

* Sizi eskiden eleştirenler şimdi mumla aramaya mı başladı? Geçmişteki kalite kalmadı. Ben şu an bir ekran kirliliği olduğuna inanıyorum. Megalomanlığımdan değil, bu böyle... Daha seviyeliydi eskiden her şey, eğiticiydi. Herkes gazete okumuyor, tiyatroya gitmiyor. Bu kadar güçlü bir şeyin neden eğitici yönü olmasın. Kötüler, yani ibret alınacak olaylar, 'iyi' gibi gösterilip, insanlarda normalmiş duygusu uyandırılıyor. Bir televizyoncu olarak içim acıyor.

* Sizin hava durumu sunuculuğunuz da o zaman tartışılmıştı ve zaman zaman eleştirilmişti... Evet çok beğenenlerin yanında, beğenmeyenler de vardı. O zaman devrim gibi bir farklılıktı. Devlet tekelinden ilk kez kurtulmuştu televizyon ve haberden spora her şey farklılaştı. Hava durumu sunuculuğu da değişti. Bir Ali Esin örneği vardı ama onun tarzından sonra ortaya çıkan, sarışın, değişik bir tiptim ben. Bir anda 'vauv' oldu insanlar.

SEVİYELİ ŞEYLER YAPTIK

* O zamanki tarzınız bir konsept olarak tasarlanmış mıydı, yoksa siz doğal mı davrandınız?
Hayır konsept öyleydi. Farklılık adına öyle çıkmam gerekiyordu. Zaten o zamanki kanalın da politikası 'farklılıktı'. Sunucuların giysileri de farklıydı. Daha önce askılı kıyafet giyemezdi TRT sunucusu. Biz straplez buluz bile giydik. Biz öncüydük ve o zaman topun ağzındaydık. Ama bugüne döndüğümüzde; ne kadar seviyeli şeyler yapabilmişiz diye görüyoruz. O zaman bizi eleştirenler bir de şimdikilere baksın.

* Şimdi köfte durumuyla geri döndünüz... Ben yaklaşık 10 yıldır hava durumu sunmuyorum. Zaten toplam 1 yıl sürmüştü ama öyle başarılı oldu, öyle tuttu ki, hâlâ o şekilde anılıyorum ve bundan yola çıkarak reklam filminde oynadım. Allah'tan kötü bir şey yapmamışım. İnsanlar çok ses getiren işler yaptıklarında bazı işler insanın üzerine yapışıyor.

* Sizce 10 sene önce yaptığınız iş niye hâlâ gündemde? Bunu Allah vergisi ekran elektriğine bağlıyorum. Ben kamera karşısına geçtiğim zaman canlı yayın veya cansız yayın fark etmiyor. Eğer kamera beni çekmeye başlamışsa seyirciyle karşı karşıya duruyormuş gibi bir ruha sahip oluyorum. Bunu hissettirdiğim için gündemdeyim ve bana reklam filmi bu yüzden geldi. Şimdi ürünün satışlarının yüzde 100 arttığını söylüyor şirket yetkilileri. Bir de bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum. Bundan sonraki reklamda aynı ürün olabilir, başka ürün olabilir, ben aynı başarıyı yine yakalarım. Benim bu başarım tesadüfi değil. İnsanlarda bir Hülya Uğur özlemi de varmış bunun üstüne. Ürünün de kalitesi varsa başarı katlanır. Ben zaten kalitesiz bir ürünün reklamında sırf para için oynamam. Yoksa niye 'ekran eğitici, öğretici olmalıdır' diye bas bas bağırayım. Ben niye kandırıcı bir şeyin temsilcisi olayım ki!

TARZIMI DEĞİŞTİRMEM

* Şu an tekrar hava durumu sunsanız, nasıl yapardınız?
Sunsaydım yine aynı tarzı tercih ederdim. Çünkü 'Pınar'ın reklam filminde de bu tarzı kullandık ve başarılı oldu. Reklamların da reytingleri ölçülüyormuş ve benim reklamım Cem Yılmaz'ınki, Ata Demirer'inki gibi en çok izlenen reklam filmlerinden biriymiş. Bunları gözönünde bulundurarak konuşacak olursam, ben bugün hava durumu sunduğumda yine reyting rekorları kıracağım ortada!

* Eski imajınızı reklam için kullanmak biraz hazırdan yemek olmuyor mu? Başkasının pişirdiğini değil, kendi pişirdiğimi kendim yiyorum. Kendi oluşturduğum imajı kullanıyorum.

* Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Tabii ki para kazanmak için ben de çalışmak istiyorum. Fırsatları değerlendireceğim ama haberci kimliğime yakışır işlerde olmak istiyorum. Çok iyi komedi oynayabileceğimi düşünüyorum. Çünkü ben kendi kendimle dalga geçebilen bir kişiyim. Ama kimliğimden ödün vermeden bir iş yaparım.

BÜLENT İPEK - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Bu toprağın çocuklarının türkülerini söylüyorum
 Sanırım, galiba, ayy evet... zayıflamaya karar verdim...
 Beyazperdenin vazgeçilmezleri
 Evlilikte "Para"
 Çözüm arayışları devam ediyor
 Hava ihanet koktu!
 Opera eşliğinde özel içki servisi
 Çukurcuma'nın çehresi değişiyor
 Futbola niyet reklama kısmet
 Bir mobilya hayal edin
 1972 Jaguar, Porsche ile BMW'ye fark attı
HAKAN & UTKU
Dayak girmeyen eve doktor girer
Rusların aşka gelişi...
AYŞE TÜTER
Tavuk çorbası
Etleri kaynar suda yumuşayıncaya kadar...
10 dakikada 10 yıllık kalp krizi riski belirlenebiliyor
10 dakikada 10 yıllık kalp krizi riski belirlenebiliyor
Kalp krizinden korunmak isteyenler, kalp sağlığı merkezlerine...
Hülya tiyatro aşkı için büyük fedakârlık yaptı
Hülya tiyatro aşkı için büyük fedakârlık yaptı
Tiyatrocuların ekonomik sebeplerle TV dizilerini tercih etmesi...
Onun 'Aliyesi' dizideki Meriç
Onun 'Aliyesi' dizideki Meriç
Aliye' dizisinde 'çapkın' kocayı canlandıran Halit Ergenç, özel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.