kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İtalyan medyası: Papa öldü
Doktorlar Papa'dan umudu kesti
"Başkan Bush ve eşi Papa için dua ediyor"
Papa'nın durumu kritik
Papa'nın kişiliği
Papa'nın biyografisi

Papa'nın durumu kritik

Vatikan, sağlık durumu ciddiyetini koruyan Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul'ün bilincinin yerinde olduğunu açıkladı..

Vatikan yetkilileri, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul'ün komada olduğu haberini yalanladı. İtalyan haber ajansı Apcom, Papa'nın komaya girdiğini duyurmuştu. Vatikan tarafından, Papa'nın durumunun iyice ağırlaştığı açıklanmıştı.

PAPA HASTANEYE KALDIRILMAK İSTEMEDİ

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul'ün, sağlık durumunun ağırlaşmasına rağmen dün hastaneye kaldırılmak istemediği belirtildi.

Vatikan Sözcüsü Joaquin Navarro-Valls bu sabah yaptığı resmi açıklamada, İkinci Jean Paul'ün dün öğleden sonra rahatsızlandığını belirterek, ''Papa'nın kendi ikametgahında kalma arzusu yerine getirildi. Orada kendisine eksiksiz ve etkin sağlık hizmeti sunuluyor'' dedi.

İTALYAN KARDİNAL RUİNİ, VATİKAN'A GELDİ

Hıristiyan inancına göre Papa'nın öldüğünü açıklama hakkına sahip olan İtalyan Kardinal Camillo Ruini'nin Vatikan'a geldiği bildirildi.

VATİKAN'IN KARŞISINDAKİ CADDE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İtalyan güvenlik birimleri ise Vatikan'daki San Pietro Meydanı'nın tam karşısındaki Conciliazione Caddesi'ni bu sabah TSİ 8.30'dan itibaren araç trafiğine kapattı. Gazetecilerin meydandaki nöbetleri devam ederken, Papa'nın sağlığı için dua etmeye gelen ziyaretçilerin yaya olarak da olsa meydana ulaşmalarına izin veriliyor.

Sözcü Navarro-Valls, Papa'nın sağlık durumunun bu sabah ağırlaştığını belirterek, Papa'nın dün öğleden sonra, idrar yollarındaki enfeksiyona bağlı olarak ateşinin yükseldiğini, tansiyonunun düştüğünü ve septik şoka girdiğini söyledi ve gerekli tüm önemlerin alındığını kaydetti.

VATİKAN: PAPA'NIN BİLİNCİ YERİNDE

Vatikan, sağlık durumu ciddiyetini koruyan Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul'ün bilincinin yerinde olduğunu açıkladı.

Vatikan Sözcüsü Joaquin Navarro-Valls, TSİ 13.30'da yaptığı resmi açıklamada, ''Papa'nın sağlık durumu ciddiyetini korusa da bilinci yerinde'' dedi. Navarro-Valls, Papa'nın hastalığına rağmen ziyaretçilerle görüşebildiğini ve vaktini dualarla geçirdiğini söyledi.

Sözcü, Vatikan Basın Merkezi'nde yaptığı, İtalyan televizyonlarının canlı olarak yayımladığı açıklamada, sabahki açıklamasını tekrarladıktan sonra, ''Papa'nın bilinci halen yerinde. Daha önce de belirttiğim gibi sabah ayine katıldı. Bugünün Cuma olduğunu da hatırladı'' dedi.

Vatikan Sözcüsü, Papa'nın her cuma mutat olduğu üzere, Via Crucis duasını okumak için refakatçilerden yardım istediğini belirtti. Papa'nın duanın 14 bölümünü de dikkatle dinlediğini ifade eden Navarro-Valls, ''Papa'nın bölüm aralarında eliyle haç çıkarabildiğini de gördük'' diye konuştu.

Navarro-Valls, Papa'nın sağlık durumuna ilişkin son bilgileri şöyle özetledi: ''Şu anda genel sağlık durumunda bir durağanlaşma söz konusu. Kaygı verici koşullar da varlığını sürdürüyor. Biyolojik parametrelerde bozukluk var. Tansiyonu istikrarsız. Ama Papa bilincini koruyor. Hafızası yerinde. Son derece sakin. Az önce, buraya gelmemden önce kendisine Kitab-ı Mukaddes okunmasını istedi. Okunan metinleri de dikkatlice dinliyor.''

Navarro-Valls, Vatikan Basın Merkezi'nin bu gece sabaha kadar açık tutulacağını da ifade etti. Sözcü, bir soru üzerine, Papa'nın hastaneye gitmeyi reddettiği yönündeki haberler konusunda şöyle konuştu:

''Dün durumunun ağırlaştığı kendisine izah edildiğinde, hastaneye gitmesinin şart olup olmadığını sordu. Hekimlerin, bunun elzem olmadığını belirtmesi üzerine de kendi ikametgahında kalmayı yeğledi. Zaten orada da tüm tıbbi imkanlar var. Kendisi hekimlerin gözetimi altında tutulmaya devam ediyor.''

KUTSAL YAĞLA OVULDU

Papa'nın sağlık durumunun akşam saatlerinde kısmen durağanlaştığını, ancak daha sonra ağırlaştığını ifade etti. Navarro-Valls, Papa'nın alnının dün TSİ 20.17'de kutsal yağla ovulduğunu da açıkladı. Katolik inancında ölümle yüz yüze olan kişilere uygulanan bu uğurlama töreninin de yerine getirildiğini belirten Navarro-Valls, Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Angelo Sodano ve Papa'nın özel refakatçilerinin İkinci Jean Paul için dua ettiklerini de söyledi.

Sözcü, Papa'nın sağlığının gözetim ve kontrol altında tutulduğuna da işaret ederek, ''Bu konuda, Papa'nın özel hekimi Renato Buzzonetti'ye, reanimasyon uzmanı iki hekim, bir kardiyolog hekim, bir kulak-burun-boğaz uzmanı, ayrıca iki hemşire yardımcı oluyorlar'' dedi. Vatikan Sözcüsü, Papa'nın bilincinin yerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

POLONYALILAR PAPA İÇİN KİLİSELERE AKIN ETTİ

Polonya'da halk, durumu ağırlaşan Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2. Jean Paul'ün sağlığına kavuşması için dua etmek üzere kiliselere akın etti. Papa'nın doğduğu kent olan, ülkenin güneyindeki Wadowice'de gençler okuldan izin alarak, Meryem Ana kilisesine giderken, 17 yaşındaki Danuta Chowaniec, ''Ona yalnızca duayla yardım edebiliriz'' dedi.

Polonya'da Papa'nın çok sevdiği Tatra dağlarında, Portekiz'de Meryem Ana'nın 88 yıl önce görüldüğüne inanılan kutsal Fatima kasabasına adanan bir ibadathanede dün gece dualar okunurken, Papa'nın bir dönem papazlık ve piskoposluk yaptığı Krakow'da da kiliselerde dualar ediliyor.
Wadowice'in yakınlarındaki Jaszczurowa kasabasından 64 yaşındaki Elzbieta Galuszko, Papa'nın iyileşmesini istediğini belirtirken, ''Her şey Tanrı'nın ellerinde. Biz sadece bu zor dönemi atlatması için dua edebiliriz'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Hitler İngilizler'le dost olmak istemiş
 Kokain kaçakcısı ABD askerleri
 Chavez: ''ABD'nin düşmanı olmak istemiyorum''
 BM: Ölü sayısı 1300
 'Yanardağ patlayabilir uyarısı'
 'El Kaideci Türk'
 Zerkavi'nin yardımcısı ABD'lilerde
 Şeytan Vatikan duvarı içinde
 Bu adaya bir daha dönmem
 Ve Terri 15 yılın ardından yaşam savaşını kaybetti
 Cumhuriyetçi lider: Bush aşırı sağa rehin olmuş gibi
 Hamas'a operasyon
 Suudi Prenses tutuklandı
 Monaco'ya yeni hükümdar
 'Irak'ta hata CIA'nın'
 El Kaideci Türk yakalandı
 Prens Charles'ın gafı
 AİHM: Gazeteci Adalı suçsuz
 'Telekinezi' gerçek oldu
 84 yaşındaki Papa ölüm döşeğinde
 Başka yerde yok
 Loren İstanbul'da
 Göğüs kanserine 'Akıllı Protein'
 İş dünyası beyazladı
Ulusoy'a Talimat
Ulusoy'a Talimat
Çakıcı'nın, şoförü aracılığı ile Ulusoy'a gönderdiği pusulada...
İnanmasak bırakırdık
İnanmasak bırakırdık
Galatasaray'ın yeni golcüsü Hasan Kabze, SABAH'a iddialı açıklamalar...
TCK iki ay ertelendi
TCK iki ay ertelendi
Yeni ceza yasasının ertelenmesi kararı önceki gece Dışişleri...
Sütçüler'in kafasını karıştıran dedikodu
Isparta'nın Sütçüler İlçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar'ın, yazar...
Patlıcanımız temize çıktı
Bakanlık İsveç'e 'ilaç kalıntılı' patlıcan ihraç ettiği saptanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu