kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rus kadınlarını onlar giydiriyor
Rus kadınlarını onlar giydiriyor
Ayaklara renk geldi
Özgür çizgiler
Şık ve kadınsı...
Modern ve etnik çizgiler

Rus kadınlarını onlar giydiriyor

Yaklaşık 19 yıldır Moskova'da Rus kadınları için tasarımlar yapan iki genç modacımız Nilgün Mirza ve Erkan Demiroğul, Rusya'daki başarılarının kendilerini dünya markaları ile büyük bir savaşın ortasına attığını söylüyor.

New York, Paris ve Milano'dan sonra moda dünyasının önde gelen şehirlerinden biri olan Moskova'yı iki Türk tasarımcı fethetti. Nilgün Mirza ve Erkan Demiroğul'un Gizia markası için hazırladıkları koleksiyonlar, Rusya'da büyük ilgi görüyor. Tasarımlarında Rus kadınının en büyük zaafı swarovski taşları bolca kullanan tasarımcılar, geçtiğimiz hafta Moskova'da gerçekleştirilen Gizia 2005 İlkbahar- Yaz defilesinde Rus basınından övgüler aldı. "Sır pazar" olarak tanımlanan Rusya'daki başarılarının kendilerini dünya markaları ile büyük bir savaşın ortasına attığını söyleyen tasarımcılarımızla Rusya'da modayı konuştuk.

* Tasarımcıların hayali Milano, Londra ve New York gibi moda merkezlerinde tasarımlarını sergilemektir. Siz dünya modası ile Moskova'da buluşmayı tercih ettiniz. Özel bir sebebi var mı?
Meslek hayatımızın ilk yıllarında, Amerika ve Avrupa'ya ihracat yapan firmalar için koleksiyonlar hazırladık. Gerçeği söylemek gerekirse Rus kadını için tasarım yapmak planlarımız arasında yoktu. Hatta birçok tasarımcı gibi Rusya bizim de mesafeli durmayı tercih ettiğimiz bir marketti. Profesyonel olarak gelen bir teklif ve firmanın çalıştığı pazara olan hakimiyeti bu kararı almamızda etkili oldu.

* Başlangıçtaki mesafenin sebebi neydi?
İlk zamanlarda rejim değişikliği yaşayan bu ülkenin ülkemizdeki algısı çok eksik ve çarpıtılmıştı. İster istemez bizler de bu önyargılı düşüncelerden nasibimizi aldık. Ancak tanıdıkça kültür ve eğitim düzeyi çok yüksek olan, beğenileri ise günden güne gelişen bu topluma koleksiyon hazırlamaktan büyük zevk aldık.

* Kaç yılından beri Rus kadını giydiriyorsunuz?
1986 yılından itibaren gelir düzeyi çok yüksek Rus bayan tüketici için koleksiyon hazırlıyoruz. Dolayısıyla Gizia koleksiyonu Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Prada gibi dünya markaları ile yan yana satışa çıkıyor.

* Bu durumda ürünleriniz oldukça pahalı olmalı.
"Gizia", Rusya'daki önemli alışveriş merkezlerinde kendi mağazası olan bir Türk markası oldu. Malzeme, işçilik ve materyal birinci sınıf olunca maliyetler ve etiket fiyatları tabii ki yüksek oluyor. Ayrıca Rus kadınının en büyük zaafı swarovski kristalleri olduğu için, koleksiyonun büyük bir bölümünde yoğun olarak bu değerli taşlar kullanılıyor.

* Rus kadınlarının gösterişi çok sevdikleri doğru mu?
Aslında her kadın kadar göze çarpmak, farklı olmak ve seksi gözükmek istiyorlar. Belki birçok konuda olduğu gibi giyimde de abartıyı seviyorlar. En büyük avantajları ise muhteşem fizikleri tabii ki.

* Geçmişe baktığınızda Rus alıcının beğenileri ve ihtiyaçlarındaki değişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Önceleri giysideki gösterişi satın alan tüketici son yıllarda tasarım, işçilik ve kaliteyi seçiyor. Dünya markaları Moskova'daki yerini aldıkça Rus tüketiciler daha da bilinçlendiler ve seçici olmaya başladılar. Yan mağazanızda Prada nasıl bir mağazacılık ve hizmet sunuyorsa sizden de bunu bekliyor hale geldiler. Birçok Türk tekstil firmasından sıyrılmamızın sebeplerinden biri de bu zaten. Rus kadınının gün geçtikçe gelişen ve bilinçlenen beğenilerine uygun koleksiyon hazırlıyoruz.

* Bu lüks giysilere uygun bir yaşantıları var mı peki?
Moskova'daki gece hayatı, sosyal yaşam inanılmaz hareketli. Dünyanın en lüks alışveriş merkezi bile Moskova'da. Dünyanın en önemli markalarının limited koleksiyonları alıcı buluyor. Bir alışveriş merkezinde dolaşırken su balesi izliyor ve şampanyanızı yudumluyorsunuz. VIP kartı ile giriş yapılan kulüp ve restoranlara günler önceden rezervasyon yapmak durumunda kalıyorsunuz. Böyle bir yaşam süren bir kadın için, iyi giyim tabii ki çok ama çok önemli.

* Koleksiyonlarınızı nasıl tanıtıyorsunuz?
Gizia mağazaları çok iyi noktalarda. Ayrıca bu pazarı iyi tanıyan, tüm reklam ve halkla ilişkilerimizi yöneten bir iletişim firması ile çalışıyoruz. Tüm dünya markaları gibi moda dergilerine ilanlar veriyoruz, moda çekimlerine giysiler temin ediyoruz. Her sezon bulunduğumuz alışveriş merkezlerindeki defilelere katılıyoruz. Bu yıl Russia Fashion Week'de konuk edildik. Bundan da büyük gurur duyuyoruz.

* Bu yaz Gizia kadını neler giyecek?
Etnik detaylar, asimetrik kesimler ve derin dekolteler 2005 yaz koleksiyonumuzda yoğun olarak yer alıyor. Saten, dantel ve keten tercih edilen materyaller olurken, kristal işlemelerle zenginleştirilmiş jeanler bu yaz ön plana çıkıyor. Gece giysilerinde etek boyları ya çok kısa ya da oldukça uzun tutulurken, tayyörlerde vücut hatlarını ortaya çıkaran kesimler dikkat çekiyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Cinsel tatmin için erkek 19 kadın ise 39 olmalı
 Bu ekibin empati yeteneği çok güçlü
 Hülya'nın melekleri hedeflerini ilerletti
 Moda ve mimarlığın ortak noktaları
 Eğlence prensliğinde yeni dönem başlıyor
 Etkileyen tavırlar
 Koskocaman bir Truva Atı yapılıyor
 'Yaşam Treni' Fransızlara sağlıklı yaşamayı öğretiyor
 Organik hayat sağlık vaat ediyor
 Diploma sevdası sinemaya yenildi
 Kartal halkı 'Ödüllü Kadın Filmleri'yle mest oldu
 Özkanlar gelin verdi
 Karnavallı parti
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yaşlılığa deva 'Büyüme Hormonu' hangi egzersizle...
HAKAN & UTKU
1 saat ileri!
Dün sabah yaz saati uygulamasına geçildi...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Ders çalışmak
Okula giden çocuğun olduğu her evde, anne...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Belyaşı
Unun ortasını havuz...
Bebekler suda kolay doğuyor anneler ağrı sızı hissetmiyor
Bebekler suda kolay doğuyor anneler ağrı sızı hissetmiyor
Nurgül Yeşilçay'ın bebeğini suda doğum tekniğiyle doğuracağını...
Yeni aşkını NY'ta buldu!
Yeni aşkını NY'ta buldu!
Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can'la evliliğin eşiğinden dönen...
Cahide'nin ünü dünyaya yayıldı
Cahide'nin ünü dünyaya yayıldı
Dünyaca ünlü müzik grubu Pink Martini, 24-25 Mart tarihlerinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.