kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evlat sahibi olmak özveri ve sabır istiyor
Evlat sahibi olmak özveri ve sabır istiyor
Masajla bebeğiniz hızlı büyüsün
"Masaj, duygusal bağı güçlendiriyor"
Hem eğleniyor hem öğreniyor
Stil sahibi bebekler için...

Evlat sahibi olmak özveri ve sabır istiyor

Uzun bir aradan sonra oğlu Mert Ali'yle oynadığı reklam filmi ile karşımıza çıkan Pınar Dilşeker, şimdilerde bebek büyütmekle meşgul. Yazın çıkaracağı bir albümle müziğe dönmeyi planlayan güzel sanatçı, "Her şeyden önce oğlum gelir" diyor.

Yaptığı üç albümle olduğu kadar güzel yüzü ve sempatik tavırlarıyla da beğeni toplayan Pınar Dilşeker, evlenip çocuk çoluğa karıştı. Bir süredir müzikten ayrı kalmış gibi görünse de Dilşeker'in aklında hep müzik var. İlk, orta ve lise öğrenimini konservatuvarda okuduktan ve onca yılını müziğe verdikten sonra nasıl ayrı kalsın ki... Oğlu Mert Ali'yle bir reklam filminde oynayan sanatçı, yazın bir albümle sevenlerine sürpriz yapmayı planlıyor. Çiçeği burnunda anneyle hamileliğini, anneliğini ve oğlu Mert Ali'yi konuştuk...

* Konservatuvar eğitimi aldınız ve üç albüm yaptınız. Hak ettiğiniz yere geldiğinize inanıyor musunuz? Sanki biraz geri planda kaldınız? Görüyorum ki eğitim alanlar hep geri planda kalıyor. Ama ben bu işin eğitimini alan ve müziği bilen bir sanatçı olarak, eğitimin gerekliliğine inanıyorum. Evlendikten ve çocuk doğurduktan sonra biraz uzak kaldım. 'Mesleğini bıraktı' diyenler oldu. Ama ben hiçbir zaman işimi bırakmadım. Halk beni bırakmadığı sürece de devam edeceğim.

* Müzik, evlilik ve çocuk birlikte yürüyecek mi? Ben hamilelik dönemimde de konserlere gittim, programlara katıldım.Aslında hiçbir zaman kopmadım müzikten, beynim ve ruhum her zaman işimle beraberdi. Ama belli bir yaştan sonra çocuğum olsun istedim. Bunun zamanının geldiğine inandığım dönemde de evlilik yaptım ve çocuk sahibi oldum. Hayatta beni en çok mutlu eden şey oğlum. İşim ikinci planda kaldı. Ancak işime de devam edeceğim çocuğumu da büyüteceğim.

* Aslında kız bebek istiyormuşsunuz... Evet doğru, 20 yaşından beri hep kız çocuk istiyordum. Ama şimdi şu kanaate vardım ki; evladın kızı da bir, erkeği de; bir tanesi de bir, üç tanesi de.

* İkinci çocuğu düşünmüyorsunuz yani? Hayır düşünmüyorum.

* Hamilelik döneminiz nasıl geçti, çok naz yaptınız mı? Nazlı bir hamile değildim. Çok rahat geçirdim, konserlere bile gittim. O yüzden doğumum da çok rahat oldu. Ancak bilinçli beslenmediğim için biraz da fazla kilo aldım. En fazla 12 kilo almam gerekirken yaklaşık 18 kilo aldım. Çocuğuma yarasın diye çok yedim ama bu çok yanlış bir şey, çünkü o kiloların bebeğe hiçbir yararı yok. Onun gerekli vitaminleri alması yeterli. Ben biraz fazla kilo aldım tek sıkıntım oydu.

* Bazı ünlü isimler vücutları bozulacak diye hamileyken kilo almaktan çok korkuyor ve bu nedenle erken doğum yapanlar bile var. Bir sanatçı olarak fiziğinizin bozulacağından hiç korkmadınız mı? Oğluma yarayacağını düşündüğüm her şeyi, hiç çekinmeden yedim. Sonuçta bir can dünyaya getiriyorsunuz; onun sağlıklı olması için önce sizin sağlıklı olmanız gerekiyor. Ben, vücudu bozulacak diye normalin altında kilo alanlara çok karşıyım. Ancak ben de abartıp, fazla kilo aldım. Doğumdan sonra bir diyetisyen eşliğinde 3 ayda 10 kiloyu verdim.

* Spor yapıyor musunuz? Aslında spor yapmayı çok istiyorum ama kendime zaman ayıramıyorum. Anneannesi bize yardımcı oluyor ama yine de zaman bulamıyorum. Fırsat buldukça yürüyüş yapıp, kitap okumaya çalışıyorum.

BİLİNÇLİ BİR ANNEYİM
* Ortalıkta bebeklerle ilgili çeşitli kitaplar var...
Faydalı olacak tüm kitapları okudum. Yeni bir kitap daha aldım, 0-6 yaş arasındaki çocuklar anneden neler bekler, şimdi onları öğreniyorum. Her anını bilinçli geçirmek istiyorum, kitaplar bu konuda çok yardımcı.

* Anne olmak nasıl bir duygu? Tarif edilmesi en zor duygulardan bir tanesi. Yaşamayan bunu bilemiyor. Çocuk sahibi olduktan sonra daha sabırlı oldum. Hayata daha farklı bir çerçeveden bakmaya başladım. Dünyadaki mutlulukların en güzeli. Ancak bir kadının yaşayabileceği bir duygu.

* Mert Ali'nin büyüyünce ne olmasını istersiniz ? Benim istediğim bir meslekten ziyade kendi istediği bir işi yapmasını tercih ederim, ailem bana o özgürlüğü tanıdı. Ama benim gönlümde yatan doktor olması.

AYSUN ÖZ GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yasakları çöpçatan sitesiyle deliyorlar
 'Uğur Yücel ile oynamak bir hayaldi'
 İlk kez bu kadar cesur
 Genç beyinler kolları sıvadı
 'Kurşun Yarası'nın Cemile'si yeniden kanser tedavisine girdi
 GS'li Cihan'la birlikteydim ama BJK'li Carew'i tanımam
 Sevimsiz ayrıntılar
 Pink Martini İstanbul'da
 Resim Yarışması
HAKAN & UTKU
Obje'ktif röportajlar
-Hoş geldiniz arkadaşlar. Yanında...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Kleptomani hırsızlık mıdır?
Özellikle kadın dergilerinin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fransız sandviçi
Bir kapta yağı...
Sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarı bu kurallarda
Sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarı bu kurallarda
Boyunuza Uygun Beden Ağırlığını Koruyun
Boyunuza uygun...
Yediklerimiz, kanserden diyabete hastalanma 'Risk'imizi belirliyor
Yediklerimiz, kanserden diyabete hastalanma 'Risk'imizi belirliyor
Uzmanlar uyarıyor: Hareketsiz yaşam ve fazla kilolar pek çok kanser...
Bekarlık hoşuna gitti
Bekarlık hoşuna gitti
'Zor Ölüm' serisinin yakışıklı aktörü Bruce Willis, 50 yaşında...
60. doğum gününü Hindistan'da kutladı
60. doğum gününü Hindistan'da kutladı
Ulus 29 ve Beymen Brasserie gibi İstanbul'un en popüler mekânlarının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.