kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Uğur Yücel ile oynamak bir hayaldi'
'Uğur Yücel ile oynamak bir hayaldi'
Oyunculuğu çok ciddiye alıyor

'Uğur Yücel ile oynamak bir hayaldi'

Alacakaranlık'ın ilerleyen bölümlerinde komiser Ferit rolündeki Kenan İmirzalıoğlu ile aşk yaşayacak olan aşiret ağasının asi kızı Irmak; yani Cansu Dere, Uğur Yücel ile aynı proje içinde olmanın heyecanını yaşıyor. Dere, mankenliği bırakmayacağını söylese de, şimdilik oyunculuk onun için birinci sırada.

Podyumlardan oyunculuğa geçen mankenler arasına Cansu Dere de katıldı. Meslektaşlarının dizilerde boy gösterdiği dönemde podyumda olmayı tercih eden ve kendisine gelen bütün oyunculuk tekliflerini geri çeviren güzel manken, 'Alacakaranlık' için gelen teklife karşı koyamadı. Kadrosu mankenlerden oluşan 'Metro Palas' adlı dizi ile oyunculuğa adım atan Dere, dizinin yayından kaldırılmasının ardından kendini, başrolünde Uğur Yücel'in oynadığı 'Alacakaranlık'ın kadrosunda buldu. Dizinin yeni sezon bölümlerinde rol almaya başlayan Cansu Dere, bir aşiret ağasının kabına sığmayan kızını canlandırıyor...

'HERKES BANA YARDIM ETTİ'
* Kadrosunda profesyonel oyuncuların yer aldığı Alacakaranlık'da rol almaya başladın. Sana bu teklif nasıl geldi? Tereddüt ettin mi?
Bu rol için 500'e yakın kişiyle görüşmüşler. Bu görüşmeler sonunda beni tercih ettiler. Tereddüt etmek mi, kesinlikle hayır! İlk defa ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Dizideki herkes çok iyi oyuncu. Hepsinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Dizide Tuncel Kurtiz'ın kızını oynuyorum. Daha ne diyebilirim ki? Bunun dışında yönetmenimiz de bana çok yardımcı oluyor. Amerikalı olmasına rağmen Türkçe'ye çok hakim. Tereddütüm, sadece oturmuş bir ekibin içine girmekti. Ama daha ilk günden beri bana kendimi o kadar iyi hissettirdiler ki, yönetmeninden kameramanına, kostümcüden prodüksiyona kadar herkes bu işe bir şeyler katıyor.

* Ekranda oyunculuğunu görenler şaşırıyor. Bu durumu nasıl yorumluyorsun? İnsan yaptığı iş dışında başka bir şey yapmaya zaten eksiyle başlıyor. Ülkemizde bazı nedenlerden dolayı bu eleştirisel baskı daha da fazla hissediliyor. Böyle bir durumda beklentiden daha iyi şeyler verip insanları şaşırtıyorsam ne güzel. Bu benim içimdeki isteği daha da artırıyor.

* Uğur Yücel gibi deneyimli bir oyuncuyla oynuyorsun. Ondan neler öğrendin? Uğur Yücel'den her an bir şey öğreniyorum. Hayat çok garip. Birkaç ay önce Yücel'in 'Yazı Tura' adlı filmini seyredip, çok etkilenmiş, filmden çok farklı bir ruh haliyle çıkmıştım. Şu an o kişiyle karşılıklı oynuyorum. Bu çok heyecan verici ve harikulade bir durum. Böyle fırsatlar insanın önüne her zaman çıkmaz. Ben de bütün bunları değerlendirerek Uğur Yücel'den oyunculuğa, hatta hayata dair her şeyi öğrenmeye çalışıyorum.

* Uğur Yücel oyunculuğunla ilgili nasıl değerlendirmelerde bulunuyor? Bunu kendisine sormak lazım...

* Daha önce de Metro Palas'da rol aldın. İki dizi arasında ne gibi farklar var? Ben hayatta hiçbir şey için karşılaştırma yapmam. Kıyasın doğru bir şey olduğuna inanmıyorum. Ama tabii ki farklı projeler. Bir kere konular farklı, ekip farklı..

* Alacakaranlık önceden izlediğin bir dizi miydi? İşim gereği eve gitme saatlerim farklılıklar gösteriyor. Hiç kaçırmadan izliyordum diyemem. Ama yayın gününde evdeysem izliyordum.

* Rolünü canlandırırken zorlanıyor musun? Duygu açısından zorlandığım zamanlar oluyor. O zamanlarda Uğur Yücel, yönetmenim veya Tuncel Kurtiz'le çalışarak o sorunu çözüyorum. Zor sahneleri Uğur Bey ile çalışıyoruz. İçimdeki duyguyu dışarı nasıl çıkaracağımı bilemediğim zamanlarda bu çalışmalara başvuruyoruz.

* Kendini izlerken nasıl buluyorsun? Eksiklerin olduğunu düşünüyor musun? İnsanın kendini izlemesi gerçekten çok garip bir duygu. Her defasında 'şurada şunu da yapabilirdim', 'keşke şöyle bakmasaydım', 'sesimi keşke daha farklı kullansaydım' gibi şeyler düşünüyorum. Kendime karşı sert ve eleştirel bir bakışım var. Televizyonun karşısına geçip 'muhteşemim' demem zaten çok saçma olurdu. Ama hep zamanla daha iyi olacağını biliyorum. Oyuncuların da okullarından mezun olunca 'tamam her şeyi biliyoruz artık' dediğini düşünmüyorum. Oyunculukta her geçen gün farklı şeyler öğrenirsin. Öğrenmek hiç bitmez.

'OYUNCULUK BİRİNCİ SIRADA'
* Çekimlerin büyük bir kısmı Kars'da yapılıyor. Orada nasıl vakit geçiriyorsun?
Kars'taki çekimler inanılmazdı. Kars o kadar güzel bir şehir ki, mimari yapısından, insanlarına kadar inanılmaz... Sözler ile anlatamayacağım farklı bir duygu var orada. Dizide Ferit (Kenan İmirzalıoğlu) ile olan bir sahnemde ona Kars'ı çok güzel bir şekilde anlatmıştım. Ona; 'Bir kere Kars'a gittin mi hiç peşini bırakmaz derler hep tekrar gitmek istersin' demiştim. Zannediyorum anlatabildim...

* Mankenlerin oyunculuğa geçişi sürekli eleştiriliyor. Sen oyunculuk için kendini nasıl yetiştirdin? Ders aldın mı? Aliye Uzunatağan'dan 1 sene drama dersi aldım. Yine kendisinin Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde verdiği derslere kısa bir süre konuk öğrenci olarak gittim. Böylece özel dersin dışında sınıf ortamını da gördüm. BKM'nin kısa bir süre önce kurduğu oyunculuk atölyesine gidiyordum. Altan Erkekli, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan gibi isimler ders veriyor. Zaman probleminden şu anda oraya devam edemiyorum.

'ZAMAN PROBLEMİM VAR'
* Kimlerle aynı projelerde yer almak istersin?
Aynı projede olmak istediğim çok insan var. Yönetmen olarak Uğur Yücel, Fatih Akın, Ümit Ünal, Zeki Demirkubuz, Yılmaz Erdoğan, oyuncu olarak ise Altan Erkekli, Demet Akbağ, Vahide Gördüm, Güven Kıraç, Olgun Şimşek, Erkan Can, Lale Mansur, Haluk Bilginer... Adı şu anda aklıma gelmeyen oyuncular da var. Tabi bunları böyle liste haline getirmek zor...

* Podyumların en çok kazanan mankenlerinden birisin. Mankenliği bırakmayı düşünüyor musun? Mankenliği bırakmayı düşünmüyorum. Sadece insanın hayatında yaptığı şeyler zamanla yer değiştirebilir. Şu anda benim için birinci sırada oyunculuk var. Ve tamamen kendimi buna vermiş durumdayım. Çok çalışıyorum. İspanyolca kurslarına başladım. Haftada iki gün derse gidiyorum. Zaman problemim var. Sadece beni heyecanlandıracak işlerde bulunmayı tercih ediyorum. Zaten seçiciydim, bu huyum şu anda daha da artmış durumda.

GÜLŞEN YÜKSEL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yasakları çöpçatan sitesiyle deliyorlar
 İlk kez bu kadar cesur
 Genç beyinler kolları sıvadı
 'Kurşun Yarası'nın Cemile'si yeniden kanser tedavisine girdi
 Evlat sahibi olmak özveri ve sabır istiyor
 GS'li Cihan'la birlikteydim ama BJK'li Carew'i tanımam
 Sevimsiz ayrıntılar
 Pink Martini İstanbul'da
 Resim Yarışması
HAKAN & UTKU
Obje'ktif röportajlar
-Hoş geldiniz arkadaşlar. Yanında...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Kleptomani hırsızlık mıdır?
Özellikle kadın dergilerinin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fransız sandviçi
Bir kapta yağı...
Sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarı bu kurallarda
Sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarı bu kurallarda
Boyunuza Uygun Beden Ağırlığını Koruyun
Boyunuza uygun...
Yediklerimiz, kanserden diyabete hastalanma 'Risk'imizi belirliyor
Yediklerimiz, kanserden diyabete hastalanma 'Risk'imizi belirliyor
Uzmanlar uyarıyor: Hareketsiz yaşam ve fazla kilolar pek çok kanser...
Bekarlık hoşuna gitti
Bekarlık hoşuna gitti
'Zor Ölüm' serisinin yakışıklı aktörü Bruce Willis, 50 yaşında...
60. doğum gününü Hindistan'da kutladı
60. doğum gününü Hindistan'da kutladı
Ulus 29 ve Beymen Brasserie gibi İstanbul'un en popüler mekânlarının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.