Oryantal
Bulguru kaynar suda yaklaşık 5 dakika, bulgur kabarıncaya kadar bekletin. Bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, piliçlerin her bir yüzünü yaklaşık 5 dakika pişirin. Piliçleri ayrı bir tabağa alıp, ılınmaya bırakın. Bulgur, roka, maydanoz, nane, domates ve çamfıstıklarını bir kaba koyun. Haşladığınız piliç etlerini dilimledikten sonra limon suyu, zeytinyağı, biber ve tuzla birlikte bulgurlu karışıma ekleyip, hafifçe karıştırın. Limon dilimleriyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 su bardağı bulgur * 1,5 su bardağı kaynar su * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 adet tavuk göğsü (haşlanmış) * 1 demet roka * Yarım demet maydanoz (iri kıyılmış) * Yarım demet nane (iri kıyılmış) * 1 orta boy domates (dörde bölünmüş) * 100 gram çamfıstığı (kavrulmuş) * 3 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 adet limon (iri dilimlenmiş)
|