kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
3 YILDA İKİ KAT BÜYÜYECEĞİZ İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince (ortada), Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan (solda) ve Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Yavuz Semerci’ye bankanın hedeflerini anlattı. Özince, İş Bankası’nın 3 yıl içinde iki kat büyüyeceğini belirterek, “Aktif büyüklük ve tüm bankacılık işlemlerinde asgari yüzde 18’lik pazar payına sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.
Evliliği yurtdışı için düşünürüz
Uzmanlık ön plana çıkmalı
Kartta reklam yarışı yapmadık
İştirak sayısı 53'e geriledi
14 milyon müşterisi var

Evliliği yurtdışı için düşünürüz

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, yurtdışında büyümek için ortaklıklara açık olduklarını söyledi ve ekledi: Ancak yöremizi paylaşmak için evlilik yapmayız Özince "Elbette yabancı sermayeye sırtınızı dönemezsiniz, ama milli bankacılığı da bırakamazsınız. Fransa, Almanya bile bundan vazgeçmedi" dedi.

İş Bankası, kendisine yurtdışında büyüme kapıları açacak bir ortağa sıcak bakıyor. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye genelinde etkin olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Şirket evliliklerine İş Bankası'nın bakışı sektörden oldukça farklı. Balkanlar'da hatta Türk Cumhuriyetleri'nde büyümeyi hedefliyoruz. Örneğin Bulgaristan'da şube açmak istiyoruz. Bize ortaklık teklif edilecek olsa biz yörede kendi başımıza gelişmeyi isteriz. Yöremizi paylaşmak için kimseyle ortak olmayız. Ancak başka ülkelerde ortaklık için varız" dedi. Özince, Türkiye'nin milli bankacılığının sürmesi gerektiğini savunarak, şöyle devam etti: "Kurtuluş Savaşı'ndan kalan parayla özel bir banka kurmuşsunuz. Elbette yabancı sermayeye sırtınızı dönemezsiniz ama bir ülke tarihi, dönemi açısından bankacılığı bırakamazsınız. Bugün Almanya, Fransa bile milli bankacılığını bırakmamış. ÜstelikATATÜRK PORTRESİNİN HİKÂYESİ İş Kuleleri’nin girişindeki Atatürk’ün portresinin anlamı büyük. Resim 1932’de yurtdışında açılan ilk milli şube olan İş Bankası Hamburg’a Atatürk tarafından imzalanıp, yollanmış. milli bankalar o yörelerde teşvik de ediliyor."

YUNAN BANKALARI KADAR OLDUK

Sabah gazetesinin ekonomi ve finans çevreleriyle buluşması İş Bankası ile devam etti. Sabah ekibi İş Kuleler'deki akşam yemeğinde İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Genel Müdür Yardımcıları Caner Çimenbiçer, Kadir Akgöz, Hülya Altay, Aykut Demiray, Cüneyt Demren, Sırrı Erkan, Ali Kocabaş, Zafer Memişoğlu, Fevzi Onat, Kayhan Söyler, Özcan Türkakın, Mete Uğurlu ile biraraya geldi. Geceye Sabah Gazetesi'nden Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Yayın Koordinatörü Şule Talu, Ekonomi Müdürü Yavuz Semerci, ekonomi yazarları Gazi Erçel, Aydın Ayaydın, Abdurrahman Yıldırım, Şelale Kadak ve Merkez Reklam Grup Başkanı Orhan Girgiç ile Merkez Reklam Genel Müdürü GenelMüdür Bahar Şamhili katıldı. Yemekte Ersin Özince Türk bankacılık sistemi, İş Bankası ve ülkenin genel ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türk bankacılık sistemine yabancı girişinin Doğu Bloku ülkelerinde olduğu kadar hızlı gerçekleşmeyeceğine dikkat çeken Ersin Özince, "Yabancı sermayenin sistemimize girişi beklenilenden oldukça yavaş olacak. Bence artık bankacılıkta yerli yabancı sermaye kalmadı. Bugün bizim borsadaki hisselerimize sahip olan ve değeri 1.5 milyar doları bulan yabancı ortaklarımız var. Ve bu ortaklar bankanın geleceğine inanıyor" dedi. Özince gelecek 3 yılda bankanın 2 kat büyüyeceğine inandıklarını kaydederek, hedeflerini aktardı: "Rekabet olan her yerde İş Bankası var. Bu büyüme hedeflerimizi de destekliyor. Bir zamanlar 'Yunan bankaları kadar büyüklüğümüzyok' derdik. Şimdi İş Bankası onları yakaladı. Ama düşünün Portekiz'in 5'inci bankası kadar yeni olduk. Önümüzdeki 3 yılda bankanın büyüklüğünü ikiye katlayacağız. Aktif büyüklük ve tüm bankacılık işlemlerinde asgari yüzde 18 pazar payına sahip olmayı istiyoruz. Amacımız aktiflerimizin yüzde 42'sini kredilerden, pasiflerimizin yüzde 65'ini ise mevduattan oluşturmak."

KREDİLERDE ARTIK İKİNCİYİZ
Kredi piyasasındaki son durumlarını anlatan Bankası Genel Müdürü Özince, kredi büyüklüğünde ilk sıradan ikinci sıraya gerilediklerini açıkladı. Özince bunun nedenini şöyle anlattı: "Kredilerde Akbank'ın gerisine düştük. Bizim 12.5 milyar YTL, Akbank'ın ise 12.9 milyar YTL kredi büyüklüğü var. Bunun nedeni Akbank'ın kamu ve özel proje kredilerine ağırlık vermesi. Biz kredilerde yaygınlaşmayı tercih ettik. Bizimbüyük finansmanlardan uzaklaşmak gibi bir derdimiz yok. Böyle bir izlenim yaratmak yanlış. Yaygınlaşarak kredilerimiz artıyor. Yumurtaları aynı sepete koymamaya özen gösteriyoruz. Düşünün ki eskiden kredileri sadece büyük firmalar alırdı. Şimdi küçük firmalar da kredilere el sürebilir hale geldi."

MEVDUATLAR YÜZDE 26.9 ARTTI

Sektördeki konsolidasyonun sürdüğünün altını çizen Özince, "Bazı bankalar pasiflerindeki mevduat eksikliğini dış borçlanmalarla kapatıyor. Bu kaynakları vade yönünden çok tercih edenler de var. Bizim son 4 yıllık periyotta mevduatlarımız yıllık ortalama yüzde 26.9 arttı. Dövizde bu oran yüzde 19.3, TL'de ise yüzde 39.2. İş Bankası vadesiz mevduatta olduğu gibi toplamda da birinci. En yakın rakibimizle olan fark 3.3 milyar dolara ulaştı" dedi.

YAVUZ BARLAS


1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Endüstri Holding ondan bir türlü kurtulamadı
 Kur sistemi tek başına her derde deva olamaz
 Orta şekerli rekabet
 Zemine göre sürüş tarzını değiştiriyor
 Güney Kore Cumhurbaşkanı Hyundai yatırımı için geliyor
 Türkiye'nin altın rezervleri Kanada'da alınıp satılıyor
 Ertürk: BDDK ile sorun yaşamıyoruz
 İTO'da Demirtaş mutlu sona ulaştı
 Şener: Yurtdışına çıkış yasağını inceleyeceğim
 SPK defalarca uyardı
 OECD, Türkiye'yi karapara ile mücadele sınavına sokacak
 THY alacaklarının peşine düştü
 Marshall tarihi eserlerin dış cephesini boyamaya talip!
 Vakıfbank'tan 3 yıl vadeli turizm kredisi
 Esnafa faiz indirimi müjdesi
İLKER SARIER
Yeni basın sözlüğü
Yeni TCK'nın basına getirdiği...
GÜNTAY ŞİMŞEK
30 bin meçhul göz
Adana İstasyon Meydanı'nda...
OKAN MÜDERRİSOĞLU
IMF için ev ödevi haftası
Ekonomi yönetimi, bu hafta...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Faiz şokunun ikinci dalgası tamam mı, devam mı?
ABD'nin...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
İş Bankası arayı açıyor
İş Bankası Genel...
Heybeliada'da korkutan yangın
3 katlı bir evde çıkan yangın, alevlere müdahale eden itfaiye...
Altın memleket toprağındaymış
'Taşı toprağı altın' diye bildikleri İstanbul'a göç edip umduğunu...
Milli Görüşçü değilim
Milli Görüşçü değilim
Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç "Hayatım devlete itaat...
Nevruz'da provokasyon
Nevruz'da provokasyon
Nevruz kutlamalarını fırsat bilen bölücü örgüt yandaşları birçok...
IMKB
E: 25.145 D:% 2,73
DOLAR
S: 1,319 D:% 0,000
EURO
S: 1,750 D:% 0,000
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu