kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
150 personelin müdahale ettiği yangın, 2 saat süren çalışmalar sonunda kontrol edildi. 4 ev kül olurken, 3 ev de kısmen hasar gördü.
Heybeli'de 4 ahşap ev kül oldu

Heybeliada'da 3 katlı bir evde çıkan yangında, alevlere müdahale eden itfaiyenin 2 tankından su çıkmayınca 4 ev küle döndü. Yangın 3 çıkarma gemisinin yardımıyla söndü.

Heybeliada'da korkutan yangın

3 katlı bir evde çıkan yangın, alevlere müdahale eden itfaiye ekibinin 2 tankından su çıkmayınca 4 evi kül etti... Çıkarma gemisiyle Maltepe'den giden takviye ekipleri yangını güçlükle kontrol altına alabildi.

Heybeliada'da Adalar Belediyesi'nde sezonluk işçilerin kaldığı 3 katlı evde çıkan yangın, 4 evin tamamen, 3 evin ise kısmen küle dönmesine neden oldu. Olaya müdahale eden itfaiye ekibinin tankından su çıkmayınca 3 çıkarma gemisiyle adaya giden itfaiye ekipleri, alevleri güçlükle kontrol altına aldılar. Alınan bilgiye göre dün saat 14.00 sıralarında Heybeliada Hasyunus Sokak 4 numarada bulunan ve Adalar Belediyesi'nin yol bakım onarım biriminde sezonluk olarak çalışan işçilerin kaldığı Hüseyin-Dilara Erdemir çiftine ait 3 katlı ahşap binada sobadan yangın çıktı.

İTFAİYE SU ALMAYA GİTTİ!
Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede alevler tüm binayı sardı. Yangın yerine ilk olarak Heybeliada İtfaiye ekibi geldi. Ancak itfaiye ekibine ait 2 adet tankerden su çıkmadı. Bunun üzerine Deniz Lisesi'nin yangın söndürme aracı olay yerine gelerek alevlere müdahale etti. İtfaiye ekibi ise, tanklarına su almak için olay yerinden ayrıldı. Bu sırada kontrolden çıkan alevler yan yana bulunan 7 eve sıçradı. Yeniden olay yerine dönen Heybeliada İtfaiye ekibinin telsiz anonsuyla yardım istemesi üzerine Maltepe İskelesi'nden 3 çıkarma gemisiyle Tuzla, Pendik, Fatih, Maltepe, Üsküdar ve Bağcılar İtfaiye amirlikliklerine bağlı ekipler adaya sevk edildi. Bu arada askeri helikopterler de adaya personel ve kurtarma timleriKısa sürede yayılan yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. MHA Genel Müdürü Savaş Ay da olay yerindeydi. götürdüler. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınırken, 4 ev tamamen yandı. Biri dört katlı diğerleri ise 2'şer katlı olan evler alevlerin sönmesinin ardından çöktü. Yangında 2'şer katlı 3 evde ise kısmen hasar meydana geldi. Ada halkının korku dolu dakikalar yaşamasına neden olan yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yanan evlerden işçilerin kaldığı ev dahil üçünde sürekli kalan ailelerin olduğu, diğerlerinin ise yazlıkçılar tarafından kullanıldığı öğrenildi. Yangının başladığı evde kalan işçilerden iki kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Yangın söndürme çalışmaları geç saatlere kadar sürerken, Maltepe İskelesi'nden bir gemiyle 150 itfaiye personeli için adaya kumanya gönderildi.

GÜLER: GEÇ MÜDAHALE YOK
İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Heybeliada'ya gelerek yangın yerinde incelemede bulundular. Güler ve Topbaş, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden'den de yangın hakkında bilgi aldı. Vatandaşların, ''itfaiye araçlarının yangın yerine geç ulaştığı'' yönünde şikayetlerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Güler, "Hayır öyle bir şey söz konusu olamaz. Zira 9-10 araçlık itfaiye ekibi acilen müdahalede bulunmuştur ve yangını kısa sürede kontrol altına almayı başarmıştır. Şimdi de soğutma çalışmaları sürmektedir'' diye konuştu.

Yalçın BEL-Murat KEKLİKÇİ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Altın memleket toprağındaymış
 Düğünü izlerken öldü
 Peşine düştüğü kapkaççı öldürdü
 Nöbetçi polisten amirine 14 kurşun
 İngiliz turistin tecavüz iddiası
 Bilgisayar pazarlama müdürü kaza kurbanı
 Oyun yangın çıkardı
MEHMET BARLAS
Gideceğim gurbet eldir, ya bulunur ya...
SAVAŞ AY
Dünya Şiir Günü'yse çorbaya tuz atmak lazım!..
Dünya...
REFİK DURBAŞ
Çankırı, köy kalmaya mecbur mu?
2004 Haziranı'nda...
EMRE AKÖZ
Entelektüel kriz çıkarır!
Levent Yılmaz'ın...
YAVUZ BAYDAR
Penguenler ve iletişim
Özeleştiriye açıklık, bir...
Nefes Nefese: 4-2
Nefes Nefese: 4-2
G.Saray 2-0 öne geçti; havalandı. Skor 2-2 oldu; telaşlandı. İkinci...
Taraftarla barış!
Taraftarla barış!
G.Saray tribünleri geçen hafta Olimpiyat'ta protesto ettikleri Hasan...
Tayyip Amcan sevsin seni
Şikâyet eden vatandaşlara sert çıkan, idarecileri uyaran Erdoğan bir...
"Türkiye'yi bombalayacağız!"
Türkiye'deki anti-Amerikan dalgayı kırmak için "Anadolu'ya açılma"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu