kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Azeri yahnisi
Aşkımı tart

Aşkımı tart

Unun ortasını havuz şeklinde açın, pudraşekeri, tereyağı, badem ve yumurta beyazını ilave edin. Tüm malzeme toplanıncaya kadar yoğurup, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve serin bir yerde 15 dakika dinlendirin. Hamuru düz ve hafif unlu bir yüzeyde 3 mm. kalınlığında açın, 20 cm. çapında bir daire kesip kalp şekli verin. Şekli verdiğiniz hamuru 25 cm. çapında yağlanmış kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin ve çatalın ucunu batırarak birkaç yerini delin. Kestiğiniz daireden artan hamurlardan da küçük kalpler kesip hamurun kenarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip, soğutun. Tozşeker ve mısır nişastasını harmanlayın. Önce hazırladığınız karışımı, ardından da çırpılmış yumurta sarısını ılık süte karıştırarak ve yavaş yavaş yedirin. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek karışım koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ilave edip, mikserle 2-3 dakika çırpın ve karıştırarak soğutun. Hazırladığınız kremayı pişen tart hamurunun üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Üzerine çilekleri yerleştirin. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çileklerin üzerine gezdirip, yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Arzunuza göre süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
*
2 su bardağından 2 parmak eksik un (elenmiş)
* 75 gram pudra şekeri
* 100 gram tereyağı (doğranmış)
* 1 çay bardağı badem (un haline getirilmiş)
* 1 adet yumurta beyazı
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1,5 su bardağı süt (ılık)
* 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
* 50 gram tereyağı
* 1 paket sade tart jölesi
* 400 gram çilek

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 16-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-03-2005
 Cıngıllı mantı   / 14-03-2005
 Mantar çorbası   / 12-03-2005
 Dönerli lazanya   / 11-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 07-03-2005
 Pilav tacı   / 06-03-2005
HAKAN & UTKU
El değmemiş darbe bahaneleri
Üstümüze iyilik sağlık,...
AYŞE TÜTER
Azeri yahnisi
Kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümlere,...
Doğru beslenen yorgunluğu unutur
Doğru beslenen yorgunluğu unutur
Baharla birlikte pek çok kişide aşırı iştah veya iştahsızlık, uyku...
Vücudunuzu detoksla yenileyin
Vücudunuzu detoksla yenileyin
Yetersiz, dengesiz beslenme, çevresel etkenler, stres ve sürekli ilaç...
Eşine özenip estetik yaptırdı
Eşine özenip estetik yaptırdı
YKM'nin veliahtı Harun Tan da, eşi Ebru Şallı gibi...
Tadilat bitti
Tadilat bitti
Sosyetik erkekleri giydiren modacı Ferruh Karakaşlı'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.