|
|
|
|
|
|
|
|
Aşkımı tart
Unun ortasını havuz şeklinde açın, pudraşekeri, tereyağı, badem ve yumurta beyazını ilave edin. Tüm malzeme toplanıncaya kadar yoğurup, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve serin bir yerde 15 dakika dinlendirin. Hamuru düz ve hafif unlu bir yüzeyde 3 mm. kalınlığında açın, 20 cm. çapında bir daire kesip kalp şekli verin. Şekli verdiğiniz hamuru 25 cm. çapında yağlanmış kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin ve çatalın ucunu batırarak birkaç yerini delin. Kestiğiniz daireden artan hamurlardan da küçük kalpler kesip hamurun kenarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip, soğutun. Tozşeker ve mısır nişastasını harmanlayın. Önce hazırladığınız karışımı, ardından da çırpılmış yumurta sarısını ılık süte karıştırarak ve yavaş yavaş yedirin. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek karışım koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ilave edip, mikserle 2-3 dakika çırpın ve karıştırarak soğutun. Hazırladığınız kremayı pişen tart hamurunun üzerine yayın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Üzerine çilekleri yerleştirin. Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çileklerin üzerine gezdirip, yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Arzunuza göre süsleyerek servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağından 2 parmak eksik un (elenmiş) * 75 gram pudra şekeri * 100 gram tereyağı (doğranmış) * 1 çay bardağı badem (un haline getirilmiş) * 1 adet yumurta beyazı * 1 çay bardağı tozşeker * 1 çorba kaşığı mısır nişastası * 1,5 su bardağı süt (ılık) * 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış) * 50 gram tereyağı * 1 paket sade tart jölesi * 400 gram çilek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|