Azeri yahnisi
Kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümlere, üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ilave edip, yaklaşık 2 saat dinlendirin ve süzün. Kuru eriklerin çekirdeklerini ayıklayın. Isırgan otlarını kaynar bol suyun içinde 2 dakika bekletin, delikli kepçeyle çıkarıp süzün ve iri iri doğrayın. Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. Etleri ilave edip, 3-4 dakika daha karıştırarak soteleyin. Ete, ısırgan otu, hazırladığınız kuru meyveler, tarçın, tozşeker, tuz ve suyu ilave edin ve 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi kalça kuşbaşı * 4 demet ısırgan otu * 6 adet kuru erik * 8 adet kuru kayısı (iri doğranmış) * 1 çay bardağı kuru üzüm (sultani) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet soğan (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı tozşeker * Tuz (arzu edilen miktarda) * 2,5 su bardağı su (kaynar)
|