kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Milletvekili istifalarıyla ilgili herhangi bir endişeye gerek yok''
Erdoğan: SEKA'da geri dönüş yok
Milletvekili istifalarıyla ilgili herhangi bir endişeye gerek yok''
Başmüzakereci: konusuna hakim, girişken ve siyasi altyapıya sahip olmalı

Milletvekili istifalarıyla ilgili herhangi bir endişeye gerek yok''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'de son zamanlarda yaşanan milletvekili istifalarıyla ilgili herhangi bir endişeye kapılmaya gerek olmadığını'' belirterek, ''AK Parti bir hizmet yeridir, farklı bir yerde hizmet etme imkanları varsa buyursunlar gitsinler'' dedi.

Kanal 7 televizyonunda Cape Town'dan canlı yayınlanan İskele-Sancak programına katılarak soruları yanıtlayan Erdoğan, bir
soru üzerine, AK Parti'de son zamanlarda yaşanan milletvekili istifalarıyla ilgili herhangi bir endişeye kapılmaya gerek olmadığını söyledi.

Endişenin bir paranoya olacağını belirten Erdoğan, ''Abdestinde şüphe eden, namazından da şüphe eder'' diye konuştu. Erdoğan, ''Biz olaylara hazırız, dersimize iyi çalışmışız, bizi eleştiren arkadaşlarımız olabilir, bu onların siyasi takdiridir'' görüşünü dile getirdi.

AK Parti dışında başka bir yerde hizmet etme imkanı bulan milletvekillerine söylenecek bir şey olmadığını ifade eden Erdoğan,
şöyle devam etti:

''AK Parti bir hizmet yeridir, farklı bir yerde hizmet etme imkanları varsa buyursunlar gitsinler, asıl olan bu ülkeye hizmet
değil midir, madem başka bir yerde hizmet etme imkanları var onlara söyleyecek bir şey yok. Eleştirilerden duyduğumuz bir rahatsızlık yok.

Ben buradayım, Abdullah Bey Türkiye'de, bakan arkadaşlarımızdan 4 tanesi benim yanımda; niçin muhataplarıyla görüşmek için, netice alma sanatı siyaset, döneceğiz AB çalışmalarımızın değerlendirmesini yapacağız, o alanda adımlarımızı atacağız.
Türkiye'nin şu anda en örgütlü partisi AK Parti'dir. Bu yıl kongrelerimizi yapacağız, önümüzdeki yıl büyük kongremizi yapacağız. Bize ayak uyduran, partinin ilkelerini benimsemiş olanlarla yolumuza devam edeceğiz. Partinin ilkeleriyle ters düşüyorsa ve partinin yetkili kurumlarına şikayetler geliyorsa, yetkili kurumlar da bu noktada bunların değerlendirmesi yapar ve ondan sonra MKYK ne gerekiyorsa bunu yerine getirir.''

PARLAMENTODA DEVAMLILIK

Başbakan Erdoğan, ''yeni istifalar bekliyor musunuz?'' sorusuna da bunun değerlendirmesini yapmadığını, bugüne kadar olan istifaların kendisine göre siyasi olarak kişisel tavırlar olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Bakıyorsunuz 'elini sıkmadın, bakmadın' diyorlar, böyle bir şey yok. Bizim siyasetimiz tevazu üzerine bina edilmiştir. Bunu
söyleyenler halka fildişi kuleden bakan tiplerdir. Bunun aksine yapanların hali 3 Kasım'da görüldü'' Partiden istifaları engellemeye yönelik çalışmalar içinde bulunmadıklarını, parlamentoda devamlılığı esas almaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, bunu da ana muhalefet partisinden teklif gelmesi halinde beraber yapabileceklerini söyledi.

TBMM'de iktidar olsun, ana muhalefet partisi olsun birçok milletvekilin devamsızlık yaptığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: ''Hiçbir siyasi parti eksilmeyi göze alamadığı için o devamsızlığı yapanları partinde ihraç etmiyor. Benim bildiğim devamsızlık nedeniyle partiden ihraç edilen olmamıştır. Millet bir yetki verdi, ne dedi (ben sana parlamentoda haftada 3 gün çalışma görevi veriyorum. Haftada 3 gün, 4 gün bunun dışındasın. Salı, çarşamba, perşembe çalışacaksın).
Ama bakıyoruz birçok arkadaş Meclis çalışmalarını ciddiye almıyor, gelmiyor, her siyasi parti seçimlerde yedek listesini ilan etsin. Devamsızlık, istifa, ölüm halinde yedek listeden oraya geçiş sağlansın.

Bir defa bağımsız milletvekilleri dışında milletvekillerinin tamamı kendi oylarıyla seçilmiyor, oy veren, partiye oy veriyor.
Adayların içinde kendi oyları olan yok mu? Var, ama bunlar onun seçilmesine yeterli oy değil, varsa o kadar oyu bağımsız seçilsin. Bir partinden geldiğine göre, o partinin genel gidiş hattını etkileyecek tavrın içine girmesini engelleyecek bir müeyyide uygulanmalı, sürekli tehdit eden bir tavrın içine girmemeli.''

'17 ARALIK'TAN SONRA HIZ KESMEDİK'

Hükümetin, 17 Aralık tarihinden sonra AB konusunda hız kestiği eleştirilerinin doğru olmadığını belirten Erdoğan, önümüzdeki günlerde Troyka'nın Türkiye'de toplanacağını ve görüşmelerden sonra geleceğe yönelik adımların nasıl atılacağı konusu ile bunların başlıklarının belirleneceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AB müzakere sürecinde başmüzakerecinin de zamanı geldiğinde hükümet tarafından ilan edileceğini ifade ederek, ''Kolektif akılla bu işi yürütüyoruz. Medya bu olayı magazinleştiriyor, magazin olayı değil, ciddi olay bu. Olayı bu kadar hafife almanın anlamı yok. Bu, ülkenin bir medeniyet projesiyle, geleceğiyle alakalı olay. Bunu, bu kadar hafife almak olmaz'' dedi.

Erdoğan, ''nasıl bir başmüzakereci aradığının'' sorulması üzerine,bu işin bir numaralı sorumlusunun, heyet başkanı olarak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğunu belirtti. Başmüzakerecinin Gül'e bağlı olarak çalışacağını ifade eden Erdoğan, başmüzakerecinin siyasi altyapısının, ekonomik bilgisinin, dil bilgisinin olmasının şart olduğunu, ikili münasebetlerde başarılı ve girişken olması gerektiğini kaydetti. "

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Rumlar çözüme istekli değil'
 Özgürlüğün hâlâ bir bedeli var
 'Edirne'de durum ciddi önlem alınmalı'
 Kültür Bakanı kızdı: Şikâyet etmek yerine televizyonlarını...
 AKP 'Yolsuzluk Komisyonu' kuracak
 TEKEL'i elmas karşılığı satsak!..
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Başbakan medyadan dertli
Johannesburg'da çay içiyoruz.
YAVUZ DONAT
Akıl hocası
Ankara'da bir "söylenti" dolaşıyor...
Fransa'yı sarsan dava
Fransa'nın Angers kentinde, kendi çocuklarına ve başka çocuklara...
Karşılıksız aşk dehşeti
Eski kız arkadaşı ile askerlik dönüşü yeniden birlikte olmak isteyen...
Sahte rakı baba katili yaptı
Sahte rakı baba katili yaptı
Piyasaya sürdüğü sahte rakıdan içen babası ölen genç, babasının ölüm...
Sığındığı alkol sonu oldu
Sığındığı alkol sonu oldu
Esenyurt As Müzikhol'de içtiği rakıdan zehirlenerek ölen iki çocuk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu