kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Üniversite hocasını evire çevire dövenler kim?..

Önce Celal Bayar Üniversitesi'nden bir öğrenci gencimizin şu feryadını dinleyelim. Diyor ki; "Abicim ben Manisa Celal Bayar Üniversitesi 4. sınıf öğrencisiyim. Abicim bu servis şoförleri devletin hocasını,
Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'u dövdüler. Bunları hastane raporlarıyla kanıtlayabiliriz. Ayrıca okulumuz hocasının odası yakıldı, molotofkokteyli ile.. Oda yanmış şekilde tamiri bekliyor. Hocaların odalarının bulunduğu 3. katın büyük bölümü is içinde.

Servis tekeli
Savaş Abi neden bizimle ilgilenmiyorsunuz? Yol sorunumuzu size bildirdik ama neden buraya gelip halimizi görüntülemiyorsunuz? Ben yurtta kalıyorum. İnanır mısın yol parasını, yani 3 milyonu veremeyen öğrenciler var. Haftanın bazı günleri okula gidemeyen öğrenciler var. Servis tekelinin elinde sürünüyoruz.

Zamanlamaya bak!..
Sınav zamanı zam yaparak ayaklanmamızı etkisiz hale getiriyorlar. Ben bu okula benden sonra gelecek kardeşlerimin sesi olmak istiyorum. İçim acıyor abicim; dağın başında okuyoruz. Araba kalmayınca soğukta üşüyerek arabanın bizi almasını yoğun telefon konuşmaları yaparak bekliyoruz.
Lütfen bir el uzat da bu görüntüler ibret olsun. İşlerine geldiği için dağın başında okul kuranlar da görsün becerdiklerini."

Habere bak
Konuyla ilgili 15 gündür yazıyorum bu köşeye. Ancak ne bir devlet yetkilisi aradı; ne de servis şoförleri çağrıma yanıt verip açıklama gönderdi. Sadece rektör beyin duruma çok da açıklık getirmeyen bir açıklamasını alıp yayınlayabildim.
Ancak böyle dayak kötek oda yakma falan meselesinden yeni haberdar oldum.
Hemen araştırdım ve aşağıdaki bilgilere, fotoğraflara ulaştım. Resimde gördüğünüz öğretim üyesi doçent evire çevire dövülmüş minibüsçüler tarafından. Bununla ilgili habere de ulaştım. Şöyle yazıyor: "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Halk Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un çalışma odası kimliği belirsiz kişilerce pet şişelerle benzin dökülüp ateşe verildi.

Yangın çıktı
Üniversitenin Muradiye beldesinde bulunan kampus alanındaki Fen Edebiyat ve Sosyal Bilimler Fakültesi 4. kat 459 numaralı çalışma odasının üzerindeki cam bölme kırılıp daha önceden hazırlanmış, içi benzin dolu pet şişeler atılarak ateşe verilip yangın çıkartıldı.
Yangın sonrasında Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un odasında bulunan 3 bin adet kitap başta olmak üzere,el yazması kitaplar ve 4. Murat dönemine ait iki adet fermanın da tamamen yandığı belirtildi.

'Açık konuşurum'
30 yıllık devlet memuru olan ve 5 yıldır Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeliğini üstlenen iki çocuk babası Bekir Sami Özsoy, üç ay önce de kampus alanından Manisa'ya yolcu taşıyan minibüs şoförleri ile tartıştığı için onlardan dayak yemişti.
Önceki gün meydana gelen, çalışma odasının kundaklanması olayıyla ilgili bilgi veren Özsoy "Şoförlerle aramızdaki olayı kapanmış olarak görüyorum. Fakat fakülte binasına girip çıkanın haddi hesabı yok. Bu aşamada herkesten şüphe ediyorum. Benim hiç kimseyle husumetim de yok. Sınıfta bıraktığım öğrencilere bırakma nedenlerini açık olarak söylüyorum.

Bombacı değilim ki
Onlardan birinin yapmış olmasına da ihtimal vermiyorum. Fakat üst üste gelen bu olaylar sonrasında can güvenliğimin kalmadığına inanıyorum. Hafta başında Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na bir dilekçe vererek can güvenliğimin sağlanmasını isteyeceğim. Çünkü benim ne tabancam ne de bombam var. Sadece iki kalemim var!" dedi.
Halk Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı olan öğretim üyesi Özsoy, bugüne kadar çeşitli konularda yazılmış 17 kitabının bulunduğunu da belirtti..

Para üstü
Gördünüz mü neler neler oluyor. Tabii ki tek taraflı olarak bakamayız
bu olup bitene. O zaman da görüyoruz ki bir karşı iddia daha var. Şoförlerle hocanın kavgası öğrenci sorunları yüzünden değil, şeker hastası ve asabi mizaçlı olan doçentin kişisel bir anlaşmazlığından. Bir para üstü alıp verme olayı mı ne varmış. Peki böyle olunca dayak olayı temize mi çıkıyor?

Haber ekiplerimiz orada
Odanın yanma hikayesi için de bir tevatür var. Nedense aynı hoca, odası yanmadan önce sigorta ettirmiş makamını, mekanını. Oraya Merkez Haber Ajansımız'ın bölge muhabirlerini gönderdim hemen. Arkadaşlarımız gidip herkesle görüşecek ve daha sağlıklı bilgiler elde edecek. Bu arada ben başta sayın Manisa Valimiz olmak üzere tüm idarecilerin konuya hassasiyetle eğilmelerini rica ediyorum. Kampus dağ başında olabilir ama biz şükür ki dağ kanunlarıyla değil, demokratik hukuk devletine yaraşır yasalarla idare ediliyoruz.
Üniversite hocasını evire çevire dövenler kim?..
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne sefer yapan servis şoförleri, üniversitenin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'u (sağda) bu hale getirdiler.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Pardon Ferhan ve Sinan'a bir pardon da Mert Baykal'a   / 03-03-2005
 Kaynana Semra'sız ve Caner'siz hayatlar mı başlıyor ne?   / 02-03-2005
 Hilal kız, kapatılan bar ve 'Why High One Why!.'   / 01-03-2005
 Allah tüm tiyatrocuları korusun!..   / 28-02-2005
 Valilik kararıyla kilo vermem yasaklandı...   / 27-02-2005
 Rektör Bey'den hem teşekkür hem yanıt   / 26-02-2005
 Mahalle maçları ve yaralamalı trafik kazaları   / 25-02-2005
 İçten, sıcak bir o kadar da hüzün verici yurttaş mektubu   / 24-02-2005
 Okuyun, sonra vatandaşın sesine kulak verin!..   / 23-02-2005
 Akıllı olun bir telefon da siz açın   / 22-02-2005
MEHMET BARLAS
Rakı aslanların mı ceylanların mı sütüdür?
Hangi yıl...
MAHMUT ÖVÜR
İSMEK'ten pis kokular geliyor
Türkiye'nin, özellikle de...
REFİK DURBAŞ
Göktürk Gıda'nın açıklaması
Dünyaca bilinen Heinz...
SAVAŞ AY
Üniversite hocasını evire çevire dövenler kim?..
Önce...
HINCAL ULUÇ
Ol mahkemenin hükmüne derler mi,...
EMRE AKÖZ
Bir kez daha Gülen cemaati
Hatırlarsınız: Utah...
1 Puan yetmez
1 Puan yetmez
Beşiktaş Teknik Direktörü Çalımbay "Telafisi imkansız maçlardayız.
Teşvikler şirketten!
Teşvikler şirketten!
Bazı Anadolu kulüplerine özellikle evlerinde Üç Büyükler'le...
Hapishane kuşları buluştu
Erdoğan, Güney Afrika'da kendisi gibi okuduğu bir şiir nedeniyle...
Gül sert çıktı: Schmit kim ki bizi ikaz edecek!
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Abdullah Gül, AB...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu