kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Topuz: Af 1 yıl gündeme gelemez
Topuz: Af 1 yıl gündeme gelemez
Ak Parti: Gündeme getirilebilir
Çelik: TBMM'de gelecek hafta görüşülecek

Topuz: Af 1 yıl gündeme gelemez

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği ve 671 bin üniversite öğrencisinin affını öngören yasanın TBMM'de yeterli çoğunlukla kabul edilmediği için reddedilmiş sayılması gerektiğini ve bir yıl geçmeden yeniden Genel Kurul gündemine getirilemeyeceğini öne sürdü.

Topuz, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, yeterli çoğunlukla kabul edilmediği için asker gönderme ve asker bulundurmayı içeren 1 Mart Tezkeresi'nin Genel Kurul'da reddedilmiş sayıldığını anımsatarak, öğrenci affına ilişkin yasanın da aynı durumda olduğunu savundu. TBMM İçtüzüğü'nün reddedilen tasarı ve tekliflerin yeniden gündeme getirilebilmesi için aradan en az bir yıl geçmesini hükme bağladığını belirten Topuz, ''Salı günü komisyona getirmekten söz ediyorlar. Komisyona getirseler bile bir yıl Genel Kurul gündemine getirilemez. Cumhurbaşkanı da bizim görüşmeler sırasında dile getirdiğimiz gibi en az 330 oy gerektiğini ifade etmiştir. Meclis, dolayısıyla bunu reddetmiş sayılır'' dedi.

AK Parti'nin ''Israrcı'' olarak tutumunu sürdürebileceğini de kaydeden Topuz, ''Hodri meydan... Getirsinler kabul etsinler, yanlışlığını bir kez daha gösterelim. Hükümet ısrar eder bunu yeniden görüşüp çıkartırsa Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz'' diye konuştu. Topuz, bu düzenleme ile ''Anayasa'da belirlenen üniversite özerkliği zedelendiği'' gerekçesiyle'' Anayasa'ya aykırılık'' iddiasında bulunacaklarını da bildirdi. Topuz, bir soru üzerine daha önce bu tür durumlarla ilgili aynı iddialarda bulunulmamasını ''Usul hatası'' olarak değerlendirdi.

'100 KİŞİDEN 3-4'Ü'

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, istatistiklerin, af yasalarından yararlanan her 100 öğrenciden sadece 3 ya da 4'ünün öğrenimini başarıyla tamamladığını ortaya koyduğunu söyledi. Bu nedenle af yasalarının başarılı sonuçlar ortaya koyduğunun söylenemeyeceğini bildiren Topuz, üniversitelerin, öğrencilerin büyük bölümünü kazanmaya dönük çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti. ''Gençler avutuluyor'' diyen Topuz, ''Gençlere seslenmek istiyorum, sizin sırtınızdan siyaset yapılıyor. 3'ünüzü mezun etmek için 97'niz sokağa salınıyor. Bizi destekleyin, kapsamlı, sizlerin büyük bölümünün başarılı olmasını sağlayacak bir düzenleme üniversiteler tarafından yapılsın'' dedi.

Öğrenci aflarının daha çok askerliğini erteletmek isteyenlerin işine yaradığını da savunan Topuz, kendilerine gelen af istekleri ile bedelli askerlik isteklerinin aynı adreslerden gönderilmesinin bunu ortaya koyduğunu söyledi.

'3 MART BAYRAM OLMALI'

Topuz, basın toplantısında 3 Mart'ın ''Hilafetin, din bakanlığının kaldırılması ve öğretim birliğinin kabulünün'' yıldönümü olduğunu da belirtti. Bu günün bayram olarak kutlanmasını isteyen Topuz, TBMM gündeminde CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı tarafından verilen bir yasa teklifi bulunduğunu da anımsattı.

Bu tarihin Türkiye'nin bugün nüfusunun çoğunluğu müslüman ülkeler arasında örnek gösterilmesini sağladığını belirten Topuz, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu günle ilgili bir açıklama yapmasını beklediklerini bildirdi. Ancak Bakan Çelik'in tam tersi yönde açıklamalarının kamuoyuna yansıdığını ifade eden Topuz, ''Yaptığı açıklamalarla bu günü karartmaya çalışıyor. Bunları düzeltmezse kendisine Anayasa suçu işleyen bir bakan suçlaması yöneltme hakkımız doğacak'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'de bir istifa daha
 Baykal'ın ihracı isteniyor
 Erdoğan G.Afrika'da
 Cumhurbaşkanı Sezer öğrenci affını veto etti
 Atatürk muhafazakârdı
 İki tane bunlardan alıp eve götürsek
 Erdoğan milli atlet Elvan'ı ziyaret etti
 Kınanan CHP'lilerden Baykal'a kontr kınama
 Yolsuzluk Günü: 9 Aralık
YAVUZ DONAT
Bekçi baba
Başbakan Erdoğan Afrika'ya uçmadan önce...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Etiyopya mı?
Hepimiz Etiyopya'ya neden geldiğimizi,...
Ömre ömür katan tavsiyeler
İyimser olun, evlenin, hayvan besleyin, stres ve sigaradan uzak durun...
Erkek Fatma diyorlar ama Vals öğreniyor
Fatma Özmen 43 yaşında, 7 bin dönüm arazi, 500 dükkân, 200 daire ve...
Göz göre göre cinayet
Göz göre göre cinayet
Sahte rakıdan gözaltına alınan eski TEKEL çalışanı Kaptan, "Metil...
Eli öpülesi kampanya
Eli öpülesi kampanya
Türkiye'nin önde gelen 7 sivil toplum kuruluşu okul öncesi çocukların...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu