kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Göz göre göre cinayet
Anadolu'dan kasa kasa rakı çıkıyor
Kurban Sayısı Artıyor
Sahtelerin kapağına dikkat
ÖTV sahte içkiyi tetikledi
Son gece ölümüne içtiler

Kimyasal Ertan

Sahte rakı şebekesi lideri Ertan'ın rakıları zehirli olduklarını bildiği halde piyasaya sürdüğü açığa çıktı.

İstanbul'da 12 kişinin ölümüne, 33 kişinin hastanelik olmasına neden olan sahte rakı şebekesi çökertiliyor. Şebekenin gözaltındaki kilit ismi Avni Kaptan liderlerini açıkladı: Ertan Şabudak.

METİL ALKOL ORANI YÜZDE 97 ÇIKAN SAHTE RAKI ÖLDÜRDÜ
Kaptan rakıları yaparken Şabudak'ı uyardığını iddia etti: Metil alkolün oranı fazla kaçtı... Firari liderin "Boşver" deyip sattığı rakılardaki metil alkol oranı yüzde 54-97 arası, rakının ana maddesi etil alkolün oranı yalnızca binde 18 çıktı.

SAHTE RAKI PANİĞİ YURDU SARDI: 5 BİN 600 ŞİŞE BULUNDU
Polis, Ertan ile sahte rakıdan sabıkalı babası Hayrettin Şabudak'ı ararken, panik yurda sıçradı. Hendek ve Antalya'daki operasyonlarda 5 bin 600 şişe sahte rakı şişesi ele geçirildi.

ŞEBEKE LİDERİ ERTAN'IN KİMYASAL ALİ'DEN FARKI NE?
* Biri Ertan Şabudak... Diğeri Kimyasal Ali lakaplı Iraklı Ali Hasan El Macit... İkisinin ortak bir özelliği var: Ürettikleri kimyasallarla insanları öldürdüler.
* Biri, zehirli kimyasal karışımıyla İstanbul'da 12, diğeri ise 1988'de Halepçe'de 5 bin kişinin ölümüne neden oldu.


Göz göre göre cinayet

Sahte rakıdan gözaltına alınan eski TEKEL çalışanı Kaptan, "Metil alkolü fazla kaçan malı dağıtmayalım" dediği halde, çete lideri Şabudak'a dinletemediğini iddia etti.

İstanbul'da 12 kişinin ölümüne, 33 kişinin de hastanelik olmasına yol açan sahte rakıları imal ettikleri iddiasıyla gözaltına alınanlardan eski TEKEL çalışanı Avni Kaptan'ın açıklamaları, dinleyenlerin kanını dondurdu. Son yaptıkları rakılarda metil alkol oranının fazla kaçtığını kendilerinin de farkında olduğunu söyleyen Kaptan, durumu şebekenin lideri Ertan Şabudak'a bildirdiklerini ama Şabudak'ın rakıları dağıttırdığını öne sürdü. TEKEL'de şoför olarak çalıştığını, rakının yapımını orada öğrendiğini anlatan Avni Kaptan emekli olduktan sonra şebekeye girdiğini, asıl sahte rakı ustasının ise şebekenin lideri Ertan Şabudak'ın babası Hayrettin Şabudak olduğunu söyledi.

SAHTE RAKICI BABA OĞUL
Ertan Şabudak'ın Gebze'de üretilen ve yılbaşı gecesi piyasaya sürülmeye hazırlanırken 24 Aralık 2004'te yapılan baskınla ele geçirilen 3 ton sahte rakı olayının da faili olduğu belirlendi. Baba Hayrettin Şabudak'ın da 1980, 1981 ve 2003 yıllarında sahte rakı ve votka imalından İstanbul mali polisi tarafından göz altına alındığı tespit edildi. Polis, Kağıthane Sanayi Mahallesi'nde oturan Ertan Şabudak ile babası Hayrettin Şabudak'ın yakalanması için operasyonları başlatırken, 1.5 ay önce kurulduğu belirlenen Bayrampaşa'daki imalathane dışında İstanbul genelinde başka imalathaneler olabileceği ihtimalini deEski TEKEL çalışanı Avni Kaptan:..   Son partide metili fazla kaçırdıkdeğerlendiriyor. Şebeke üyelerinden Kayseri'de görevli olduğu belirlenen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Çığcı'nın üç ay önce birliğinden izin alarak ayrıldığı ve bir daha geri dönmediği, askeri kayıtlarda firarda gözüktüğü ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan sahte rakı imalatçılarından Tanju Kelkit de gece getirildiği şubeden, görme yetisini kaybetme, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle kaldırıldığı Okmeydanı SSK Hastanesi'nde ölümle pençeleşiyor. Olay sonrası operasyonlarda firarda olan Aşkın Gökkul ile olaya karıştığı belirlenen Fikret Tunç'u yakalayıp göz altına alan Asayiş Şube Ekipleri, firari zanlılar Turgay Kaya ve Cihan Tüfekçi'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada İzmir'de rakı fabrikasından çalınan 500 bin hologramla ilgili soruşturma derinleştirildi.

YÜZDE 97 METİL ALKOL
Yapılan incelemede öldüren sahte rakıların içindeki metil alkolün yüzde 97 olduğu belirlendi. Tahlillerle ilgili bilgi veren Eyüp İlçe Tarım Müdürü Hikmet Karaçay, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği üzerine şişelenmiş rakılar ve şişelenmek üzere bidonlarda bekletilen rakılardan 3 ayrı numuneyi İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne incelettiklerini belirterek, "İmalathanede ele geçirilen şişelenmiş rakılar, bidonlardakiler ve tankta bulunan rakıdan üç ayrı numune aldık. İncelemeÇete reisi sabıkalı Ertan Şabudak:...    Boş ver bir şey olmaz dağıtınsonucunda numunelerde sıfır olması gereken öldürücü metil alkol oranı yüzde 54 ile 97 arasında çıktı. Asıl kullanılması gereken etil alkol oranı ise binde 18. Yani hiç yok denecek oranda" dedi.

İHBAR ÜZERİNE İHBAR YAĞIYOR
Bu arada sahte rakıdan zehirlenmelerle ilgili olarak dün Sağlık Müdürlüğü'ne iki ihbar daha yapıldı. İlk ihbarda Zeytinburnu Perdeciler Çarşısı'nda bulunan Son Durak adlı müzikholde rakı içen bir vatandaşın fenalaşarak Esenler Hayat Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Gaziosmanpaşa, Pazariçi Mahallesi İdris Köşkü Sokak'ta bulunan Tabak adlı büfedeki rakıların da sahte olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Müdürlüğü uzmanları Durak Müzikhol ile Tabak Büfe'deki rakıları toplayarak, incelenmesi için Hıfzıssıhha Müdürlüğü'ne gönderdi. Bu arada İstanbul Ayazağa'da da sahte rakı üretildiği belirlenen bir gecekonduya yapılan baskında 43 şişe sahte rakı, 703 boş şişle ele geçirildi. Öte yandan İstanbul'da yaşanan rakı skandalının yankıları sürerken, Bursa'da da içtiği rakıdan sonra fenalaşan 31 yaşındaki Hüseyin Yaşayanlar hastaneye kaldırıldı. Tedavi altındaki Yaşayanlar'ın içkiyi aldığı büfedeki tüm rakılara el koyan polis, incelenmesi için laboratuvara gönderdi.

Ferit ZENGİN/Nejdet ÇOKAN / İSTANBUL-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Eli öpülesi kampanya
 Kim bu Yarsanist'ler?
 Yüce Divan'da çifte standart tartışması
 Türkler'in yüzde 62'si AB üyeliğinden yana
 Nakşibendi Şeyhi'ne 30 bin kişilik tören
 'Kürt bağımsızlığı kaygısı yersiz'
 Ankara ciddiye almıyor
 Irak'ta dört Türk şoför daha öldürüldü
 Kırcı soruşturması zamanaşımında
 Yazar Fikret Başkaya için beraat kararı
 Evlilik yarışmalarına RTÜK'ten gözaltı
 'ABD önce kendine baksın'
 Esin'in ailesi masraf için SSK'ya başvurdu
 Tartışmaya Arslan da katıldı
ERDAL ŞAFAK
Prangadan kurtulmak
Önümüzdeki iki ay...
ÖMER LÜTFİ METE
Enayilik ile üstünlük arasında
Dünkü SABAH'ın...
UMUR TALU
Parantez içinde
Yumurta kapıya dayandı... Ve, herkesi...
Zamanı daralıyor
Amerika'nın başlattığı çağrılara dün ardı ardına birçok ülke eklendi.
'Zorunlu İncil demokrasiye aykırı'
Danimarka'nın bütün ilkokullarda zorunlu İncil dersi projesi...
Kay-serisonu: 4-0
Kay-serisonu: 4-0
Fenerbahçe 10 gün önce ligde 7-0 yendiği Kayserispor'a Türkiye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu