kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Benim hastam eczane kapısından, 'bu ilacı alamadım' dönmeyecek''
Rumları tanıma zorunluluğumuz yok
''ABD ile ilişkilerimiz dostluk ve müttefiklik zemininde devam etmektedir''
"Benim hastam eczane kapısından, 'bu ilacı alamadım' dönmeyecek''

"Benim hastam eczane kapısından, 'bu ilacı alamadım' dönmeyecek''

"Benim hastam, benim halkım eczane kapısından, 'bu ilacı alamadım' dönmeyecek''.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi nedeniyle yaşanan aksaklıkların bir an önce çözümleneceğini söyledi ve ''Benim hastam, benim halkım, eczane kapısından 'bu ilacı alamadım' diyerek dönmemeli, dönmeyecek'' dedi. Başbakan Erdoğan, AK Parti grubunda, yurtdışına yaptığı gezilerin önemine değindi. Gezilerin ikili ilişkilerin her açıdan gelişmesine katkıda bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''Birkaç haftadır grup toplantılarımızda biraraya gelemedik. Konuşmamda içerideki gelişmelerle ilgili bazı meseleleri de sizlerle paylaşmam gerekiyor ama, inanın iç politika dış politika ayrımı, bir devlet adamı için, ülkesinin her şeyinden kendini sorumlu hisseden bir siyasetçi için çok esaslı, sahici bir ayırım değildir. Bunu, biraraya gelemediğimiz Güney Asya ziyaretimizden Balkan ziyaretimize kadar coğrafyanın her kıtasında yaşıyorsunuz. Coğrafyanın her köşesi, her ülkesi, her milleti bize 'siz, büyük bir mirasın sahibisiniz' diyor.'' Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı George W. Bush'un talebi üzerine bir görüşme gerçekleştiğini de anlatan Erdoğan, zirvede yapılan görüşmelerle iyi bir zemin yakalandığını bildirdi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Zirve vesilesiyle dünyanın kanayan yaralarının kapanması, milletler arasında dostça ve kardeşçe ilişkilerin yeniden tesisi, dünyanın geleceğini tehdit eden problemlerin çözümü için barış ve demokrasinin yaygınlaşmasının ne kadar aciliyet taşıdığını bir kere daha vurguladık. Barış ve demokrasi olgusu uluslararası zeminde de karşılığını bulmaktadır. Biz her zaman ve her zeminde barışı ısrarla savunmaya devam edeceğiz.'' SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi nedeniyle yaşanan aksaklıkların bir an önce çözümleneceğini de söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Çok ciddi bir kurumsal bütünleşme yapılıyor. Ama bu kurumsal bütünleşmenin yapıldığı dönemde yardımcı olması gereken merciler, yardımcı olması gerektiği yerde maalesef engelleme veya zorlaştırma politikalarının içine giriyorlar. Bu millet bizim milletimiz, halkımız bizim halkımız. Eğer harcamalarına varıncaya kadar iyi değerlendirdiğiniz zaman atılan adımın ne kadar isabetli olduğunu göreceksiniz. Kısa bir zaman içinde sistem oturacak, bundan hiç endişemiz yok. Birkaç şehrin dışında, öyle abartıldığı gibi herhangi bir şey de söz konusu değil. Uygulamada ortaya çıkan aksamalar neredeyse bu birimler üzerinde Çalışma ve Sağlık bakanlıklarımız gerekli müdahaleyi yaparak düzeltecekler. Ama bunu 'battık, bittik, yandık, yıkıldık' şekline dönüştürmek ve halkı bu noktada tahrik etmek doğru şeyler değil.

Bu adımları atmadığımız zaman, bu konuyu eleştirenler gelsinler buna şimdi sahip çıksınlar. Böyle olumsuz yaklaşımlar sergilemek ülkemiz için de milletimiz için de isabetli bir adım değil. Allah aşkına soruyorum. Eczane hastanenin içinde olduğunda bunu eleştirenler, 'SSK'lı serbest eczaneyi niye kullanamıyor?' diyenler şimdi niçin alınan bu karara sahip çıkmıyorlar soruyorum. Halkımızın ortak bir talebi olduğu için biz bu yasayı çıkardık. Şimdi de arkasındayız. Daha iyi olacak. Yalan, yanlış haberler uydurmanın anlamı yok. İstanbul, Ankara gibi illerde sistemden kaynaklanan bazı sıkıntılar olabilir. Eksikliklerimiz olabilir. Eyvallah bunları da kabul ediyoruz. Hastane personelini de bu dönemde sabırla vatandaşımıza yardımcı olmayı davet ediyorum.'Bu reçetedeki ilaç yok' dedirtmeyeceğiz. Benim hastam, benim halkım, eczane kapısından 'bu ilacı alamadım' diyerek dönmemeli, dönmeyecek.''

Konuşmasının ardından, AK Parti Kırıkkale Kadın Kolları üyeleri, Başbakan Erdoğan'a bir tezhip çalışması hediye etti. Öte yandan, Başbakan Erdoğan, grup toplantısından çıkışında, ''Sayın Deniz Baykal'a yanıt verecek misiniz?'' sorusu üzerine, ''Gerek görmüyorum'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Kabinede değişiklik yok
 'Medyada yabancıya sınır gelebilir'
 SSK uygulaması rezalete dönüştü
 Baykal: Hesabını sormazsan namertsin
 Sezer hükümetten AB için 'hız' istedi
 Pakdemirli'ye AİHM'den 38 bin Euro tazminat
 Milletvekilleri organ bağışında cimri çıktı
 Bülent Arınç terapi bekliyor
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Gündem tıkandı mı?
Geçen akşam ani bir manevrayla...
MUHARREM SARIKAYA
Talat, Dışişleri'nde ısrarlı...
KKTC'de, Mehmet Ali...
YAVUZ DONAT
Şam'dan ilk gözlemler
Marmara Vakfı Başkanı Akkan Suver...
Bir cep telefonu için yaşlı adamı katlettiler
Kadıköy'de dün beş kişi, 66 yaşındaki emlakçıyı sokakta güpegündüz...
TIR dorsesi savruldu, iki mühendis öldü
Yağışta kayganlaşan yolda savrulan TIR karşı yönden gelen otomobile...
Deprem İran'ı vurdu: 500 ölü
Deprem İran'ı vurdu: 500 ölü
İran, dün sabaha karşı saat 04.25'te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki...
Hadisli tekzip Yargıtay yolunda
Organ bağışlayanları "cehennemlik" olarak niteleyen Tarikat Şeyhi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu