kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çiçek: Vatandaş sabır göstersin
Sağlıkta ilaç ve kuyruk çilesi
Çiçek: Vatandaş sabır göstersin
'Hastalar ilaç ve tıbbi malzeme alamıyor'

Çiçek: Vatandaş sabır göstersin

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Çiçek: ''Sağlık kuruluşlarının birleşiminin ilk günlerinde bazı sıkıntılar ve zorluklar olabilir, Vatandaşlar anlayış ve sabır göstersin, bugün, 15 bin 500 eczane ile ilaç alım sözleşmesi yapılmıştır,Türkiye-ABD ilişkilerinin her kademe ve seviyede yürütülmesinin iki ülkenin yararına olacağını düşünüyoruz''.

''Bölgedeki gelişmeler, olmuş ve olabilecek bir kısım gelişmeler de bu ilişkilerin devamını zaruri kılmaktadır'',''habur gümrük kapısı'ndaki yığılmanın siyasi kanaldan çözülebilmesi noktasında her türlü çaba gösterilmektedir''

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, SSK hastanelerinin devrine ilişkin uygulamanın başladığı ilk günlerde bazı sıkıntılar ve zorlukların olabileceğini belirterek, vatandaşlardan anlayış ve sabır istedi. Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ardından gazetecilere toplantının gündemine ilişkin bilgi verdi. Toplantıda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sağlık kuruluşlarının birleştirilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini söyledi.

Türkiye'de yapılması gereken en köklü icraatın başında sağlık geldiğini ifade eden Çiçek, Türkiye'de sağlık hizmetlerinde bugüne kadar bir bütünlüğün söz konusu olmadığını kaydetti. Çiçek, hemen hemen her bakanlık, her genel müdürlük ve her kamu kuruluşunun ayrı bir sağlık ünitesi bulunduğunu belirterek, bunun tabii sonucu olarak sağlık hizmetlerinde bir verimsizliğin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Çiçek, 19 Şubat'a kadar hastanelerin önemli bir kısmının Sağlık Bakanlığı, bazılarının da SSK çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, hemen hemen her hükümet programında ve her partinin seçim beyannamesinde sağlık hizmetlerinin birleştirilmesi, tek elden etkin, verimli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sürdürülebilmesinin yer aldığını anlattı. Ancak bunun bugüne kadar gerçekleşmediğini belirten Çiçek, hükümet olarak her alanda olduğu gibi bu alanda da en köklü adımları attıklarını kaydetti. Çiçek, 19 Şubat 2005 tarihinden itibaren Türkiye'de bazı küçük istisnalar dışında sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı tarafından yönetileceğini anımsattı.

Bu konunun köklü bir icraat olması sebebiyle birleşmenin ilk günlerinde bazı sıkıntılar ve zorlukların olabileceğini anlatan Çiçek, vatandaşlardan anlayış ve sabır istedi. Turgut Özal'ın ilk başbakan olduğu dönemde bazı hizmet kuruluşları ve bakanlıkların birleştirildiğini hatırlatan Çiçek, o dönemde de aynı sıkıntıların yaşandığını kaydetti. Sağlık gibi hassas bir konuda da bazı ufak tefek aksaklıkların olabileceğini ifade eden Çiçek, kanunun yürürlüğe girmesinden dolayı
sistemin bundan sonra en iyi şekilde işlemesi için tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

'EN ÖNEMLİ ŞİKAYET İLAÇ...'

Çiçek, vatandaşların birleşmeyle birlikte şikayet ettiği en önemli hususun ilaç konusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Eskiden yerli veya dışarıdan ithal edilen ilaçların ödeme vadeleri farklıydı. Bundan dolayı ilaçların ücretlerinin eczanelere ödenmesinde zaman zaman sıkıntılarla karşı karşıya kalınmıştı. Bu köklü adımı atmadan önce hükümet olarak hem Sağlık Bakanlığımız hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız konunun taraflarıyla bir çok toplantı yaptılar. Bugün, 15 bin 500 eczane ile ilaç alım sözleşmesi yapılmıştır.

Vadeleri de teke indirilmiştir. 45 gün içerisinde ödenecektir. Ancak, bazı eczanelerde fiyatı yüksek olan ilaçların verilmediğiyle ilgili konular gündeme gelmektedir. Bu konuyu da bugün kendi aramızda konuştuk. Şunda kesin olarak kararlıyız ki, ilaç bedelleri sözleşmede taahhüt edilen süre içerisinde ödenecektir.''

Maliye Bakanlığı tarafından ödenmesi gereken ilaç bedelleriyle ilgili 2004 yılında ilişkin borç bulunmadığını bildirerek, 2005 yılı itibariyle de ödemelerin zamanında yapılacağını, bununla ilgili parasal bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade etti. Çiçek, ödemelerin zamanında yapılması için Maliye Bakanlığı'nın saymanlıklara gerekli talimatları çeşitli zamanlarda verdiğini, bir kez daha talimat vereceğini söyledi.

Çiçek, işlemlerden doğan bazı aksaklıklar veya problemli bazı faturalardan doğan gecikmelerin olması durumunda ilgili meslek
kuruluşlarının Maliye Bakanlığı ile görüşerek bu paraların derhal ödeneceğini kaydetti.

TARIM VE HAYVANCILIKTAKİ TEŞVİK

Hükümet Sözcüsü Çiçek, tarım ve hayvancılığın desteklenmesinin önemine işaret etti. Hem ekonomiye katkısının hem istihdam hem de vatandaşların hayat standardı açısından hayvancılığın desteklenmesini doğru bulduklarını kaydeden Çiçek, bununla ilgili kararnamenin imzalarının tamamlandığını bildirdi.

Kararname Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanırsa yayınlansın 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren girmiş sayılacağını belirten Çiçek, bu kararnamenin 6 yıllık süreyi kapsadığını ve 14 konuda hayvancılığa destek getirdiğini söyledi. Çiçek, bu destekleri ''yem bitkileri üretimi, hayvan ıslahı, süt desteği, süt tesislerinde yatırım desteği, hastalıklardan arındırılmış bölge oluşturma desteği, sözleşmeli veteriner hekimlerin istihdamı, arıcılığın, su ürünlerinin ve bu konuda yapılan üretimlerin, yetiştiricinin desteklenmesi'' olarak sıraladı.

Bu yıl hayvancılık için öngördükleri desteğin 200 trilyon liradan 600 trilyon liraya çıkarıldığını ifade eden Çiçek, bunun, hükümetin hayvancılık ve tarıma verdiği desteğin bir başka göstergesi olduğunu söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Edirne esnafına Yunanca kurs
 KPDS'ye başvurular başladı
 Beckham oğluna kız ismi koydu
 Doktora meydan dayağı
 Yaşama tutundu
 'Balıklar'ın aşkı devam ediyor
 İşin püf noktası: Doğru seçim
 Matematik ve fizik dallarının avantajı var
 Yaşamın süresi altı soruda gizli
 Ağrıya tek çare ilaç değil
 Değişim kadınla başlıyor
 Yedizler için yurtdışı umudu
 Ameliyatta gazlı bezi kolunda unuttular
 Sema'nın pozu sanat eseri oldu
 Elindeki meyve bıçağı Merve'yi öldürdü
 Cinayet bir yıl sonra aydınlandı
 Gümrük kapısında suçüstü
 Taksici 17 kez bıçaklandı
 Bir baskın iki suçu aydınlattı
 Serseri kurşunla can verdi
 Depoda göçük: Bir ölü
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 Cevap Ve Düzeltme
MEHMET BARLAS
AK Parti iktidarı da ebedi değil ki..
Harold Nicolson ...
MAHMUT ÖVÜR
'Rakibi değil, ekip arkadaşıyım'
İstanbul Büyükşehir...
SAVAŞ AY
Marketlerde kuruş vurgunu mu var?..
Konya'dan arayıp...
REFİK DURBAŞ
Aleviler'in cemevi sorunu
SABAH'ın 4 Şubat 2005...
EMRE AKÖZ
Ferhan Şensoy: Komediden drama
SABAH'ın birinci...
YAVUZ BAYDAR
'Gasp' haberleri kafaları karıştırdı
Önceki günkü iki...
Real Fener
Real Fener
Fener'in iki yüzü var... Avrupa'da, zayıf Real Zaragoza'ya yenildi.
Rota Selçuk!
Rota Selçuk!
Taraftar, Real Zaragoza maçında yuhaladıkları genç oyuncunun gönlünü...
AKP'de istifalar yolda
Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş'ın yarın partiden istifa etmesi...
'Aleviler iyi ki var' mesajı
Mersin'de "dünyanın en büyük cemevi" açılışına 50 milletvekiliyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu