kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SSK'lılar için yeni dönem
Bakan Akdağ: SSK'lılar yarından itibaren karnesiyle hastanelere gidebilecek

SSK'lılar için yeni dönem

SSK'ya bağlı 379 sağlık tesisi yarın Sağlık Bakanlığı'na devrediliyor. SSK'lı hastalar artık telefonla randevu almayacak, sağlık karnesi ve vizite kağıdıyla doğrudan hastanelere başvurabilecek. Taşradan gelen hastalardan da sevk istenmeyecek..

SSK'ya bağlı 370 sağlık tesisi, yarın Sağlık Bakanlığı'na devrediliyor.
SSK sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören kanunun 19 Ocak'ta yürürlüğe girmesi sonrasında resmi devir işlemleri için konulan 1 aylık süre yarın doluyor.

SSK'ya bağlı 145 hastane, 212 dispanser, 11 ağız diş sağlığı merkezi ile 2 özel dal merkezi olmak üzere toplam 370 sağlık tesisi Sağlık Bakanlığı'na geçecek. SSK'ya ait 212 dispanser, Sağlık Bakanlığı hastanelerine bağlı semt polikliniği olarak hizmet verecek. Sağlık Bakanlığı, SSK hastanelerinin devri ile hastane sayısını 813'e çıkaracak.

Devredilen sağlık birimlerinin taşınır, taşınmaz, taşıt ve mevcut personelini tespit etmek üzere illerde kurulan komisyonlar çalışmalarını sürdürüyor. Personel ile ilaç ve tıbbi sarf malzeme tespit komisyonları bugün akşam saatlerine kadar çalışmalarını tamamlayacak.

Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından SSK hastaneleri, devlet hastaneleri gibi işleyecek. SSK'lı hastalar, sağlık karnesi ve vizite kağıdıyla doğrudan hastanelere başvurabilecek, muayene olabilmek için telefonla randevu almayacak.

Hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi ile bu hastanelerde bulunan eczaneler de Sağlık Bakanlığı'na geçecek. Yatan hastaların ilaçları SSK hastanesi içinde bulunan eczanelerden verilecek, bu eczaneler, 1 Nisan'a kadar açık kalacak.

FATURALANDIRMA DÖNEMİ

Devir işlemlerinin ardından, fatura kontrol, provizyon ve ödeme işlemlerinde çalıştırılmak üzere SSK'nın yaklaşık 55 bin personelinden, 4 bin 36'sı kurumda kalacak.

Devredilen hastanelerde kurulan birimler sayesinde, SSK'lı olduğunu karne veya başka bir yolla ispat eden her hastanın faturası SSK tarafından ödenecek. SSK'da kalacak personel, bundan sonra faturaları tek tek inceleyecek.

SSK hastanelerine yarından itibaren gelen her hasta faturalandırılacak, yatan hastaların aldıkları hizmet taburcu olurken fatura edilecek. Fatura incelemelerinin yapılabilmesi için SSK hastanelerinde tam otomasyona geçme çalışmaları da kısa sürede tamamlanacak.

MAAŞLAR 15 MART'TA SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN

SSK'nın devredilen hastanelerinde döner sermaye işletmeleri kurulacak. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan hekimlerden daha az ücret alan SSK'lı sağlık personeli, 15 Mart'tan itibaren maaşlarını Sağlık Bakanlığı'ndan alacak. SSK hastanelerinde öncelikle kurulan döner sermaye işletmeleri sayesinde bu personele de performansa göre döner
sermaye dağıtılacak.

HASTANE İSİMLERİ DEĞİŞİYOR

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'na devredilecek hastanelerin adları da değiştirilecek. Yeni isimlere ait tabelalar veya ilk etapta bez afişler yarın hastanelere asılacak.

Devrin ardından bazı hastanelerin adı şöyle olacak: ''SSK Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK Ankara İhtisas Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Ankara Etlik İhtisas Hastanesi, SSK Ankara Meslek Hast. ve Hizmet Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi, SSK Okmeydanı Eğitim Hastanesi - Sağlık Bakanlığı İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK İstanbul Eğitim Hastanesi - Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK İzmir Eğitim Hastanesi - Sağlık Bakanlığı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SSK Kars Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Serhat Devlet Hastanesi, SSK Çorum Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi, SSK Van Bölge Hastanesi - Sağlık Bakanlığı Van İpekyolu Devlet Hastanesi.''

Yalova'daki SSK Yalova Yaşar Okuyan Bölge Hastanesi ise Yalova Devlet Hastanesi ile birleştirilerek, Sağlık Bakanlığı Yalova Devlet Hastanesi olacak.

BİLGİ EDİNME HATTI


Bu arada, SSK'ya bağlı sağlık kuruluşlarının, yarından itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesine geçmesiyle ilgili bilgi edinme hattı kuruldu. Devir işlemleriyle ilgili bilgi almak isteyenler, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ''0 312 433 31 22 - 0 312 435 77 480 - 0 312 432 56 30'' numaralı telefonları arayabilecek, sorularını ''0 312 435 42 11'' numaralı faksa iletebilecek. Devir işlemleriyle ilgili merak edilen konular için ayrıca internet üzerinde ''sskdevir@saglik.gov.tr'' adresine sorular gönderilebilecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 SEKA'ya panzerli polis müdahalesi
 Edirne'de yüzyılın seli
 230 metrekarelik başörtüsü
 İlaç skandalında 5 tahliye
 'Sigarayı bırakın gerisini hallederiz'
 Avrupa'nın en büyük imam okulu
 Dandini dandini dasdana deli dana girmiş mutfağa
 Kızıltepe polisleri geri döndü
 Emniyet Müdürü Okur'a atama ve soruşturma izni
 Engin: Her şeyimi kaybettim
 Tavuklar saçılınca yağmacılar kapıştı
 Tan'ı yoldan geçen kamyon kurtarmış
 Pendik'te 'nü' krizi
 '!f İstanbul'a büyük ilgi
 Sokak çocuklarına 'ağabey' desteği
 Örnek bir proje
 Reçeteye para hastaneye reklam
 SSK hastanelerinin devri kesinleşti
 Baskın Oran yeniden üye
ERDAL ŞAFAK
Bela geliyor
İstediği kadar çırpınsın, Refik Hariri...
ÖMER LÜTFİ METE
İran şaşkınlığı...
İran'da meydana gelen patlamanın, bu...
CTP tek başına iktidar
CTP lideri ve KKTC Başbakanı Talat, partisinin anketine göre pazar...
Avrupa Birleşik Devletleri
Avrupa Birliği liderleri, tek bir devlet kurma yolunda yeni adımlara...
El Paradiso de Kadıköy (Kadıköy cenneti)
El Paradiso de Kadıköy (Kadıköy cenneti)
Türkiye Ligi'nde rakiplere cehennem olan Kadıköy, İspanyol'a cennet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu