kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Okullar yarın da tatil
THY seferleri gecikmeli yapılıyor
Karla mücadeleye devam
Gökçeada'ya deniz ulaşımı yapılamıyor
Bolu Dağı'nda ulaşımda sıkıntı
Şırnak ve Mardin'de okullar tatil

Okullar yarın da tatil

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, kentteki ilköğretim okulları ve liselerin yarın da tatil edildiğini bildirdi..

Balıbey, İstanbul'daki olumsuz hava koşullarının sürmesinden dolayı ilköğretim okulları ve liselerin yarın da tatil edilmesine karar verildiğini söyledi. İstanbul'da aynı nedenle okullar dün ve bugün de tatil edilmişti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, kötü hava koşulları nedeniyle ildeki ilk ve ortaöğretimdeki okulların tatil edildiğini belirterek, ''Amacımız eğitimin kesintisiz sürmesidir, ancak çocuklarımızın can ve mal emniyetlerini tehlikeye atmadan devam etmesi daha çok önemli'' dedi.

İstanbul Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Güler, kar yağışının bugün olduğu gibi yarın da aralıklarla devam edeceğini anlatarak, şehir içindeki cadde ve sokakların ulaşımda yarattığı güçlükler, don ve buzlanmanın neden olacağı tehlikeler nedeniyle İstanbul'da tüm ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.

İstanbul'da bir süreden beri devam eden olumsuz hava şartlarının 10 Şubat Perşembe gününe kadar süreceğini hatırlatan Güler, şunları kaydetti:

''Isı -3 dereceye kadar düşüyor. Geceleri don ve buzlanma da söz konusu. Bütün bunlara rağmen hem valilik hem de büyükşehir ve ilçe belediyeleri, diğer kamu kuruluşlarının aldığı tedbirlerle ana arterlerde sorun yok. Havayolu, demiryolu ve metro ile vapur seferleri yürütülüyor.

1517 ARACA CEZA KESİLDİ

Zincir takmadığı için şu ana kadar 1517 araca ceza kesildi. Bu yağış sürecinde 939 maddi hasarlı, 29 da yaralamalı kaza meydana geldi.

Vatandaşlarımız, özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalı, toplu taşıma araçlarını kullanmalı. Çıkanlar da, araçlarında zorunlu aparatları bulundursunlar ve güvenlik şeritlerini kullanmasınlar.''

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Vali Güler, ''ara sokaklardaki kar ve buzun temizlenmesi için ne tür önlemler alındığının'' sorulması üzerine, ''Ana arterlerde sorun yok. Ara sokaklardaki karın temizlenmesi için ilçe kaymakamları ile belediye başkanlıklarına yazı gönderdim'' dedi.

Aynı konuda site yönetimleri ve apartman sakinlerinden de yardım isteyen Güler, bu sayede sokakların trafiğe daha çabuk açılacağını vurguladı. ''Okulların perşembe günü tatil edilip edilmeyeceğine'' ilişkin bir soru üzerine de, ''bunun kararını yarın vereceklerini'' belirten Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Amacımız eğitimin kesintisiz sürmesidir, ancak eğitimin, çocuklarımızın hem servis araçlarının okula gidişlerinde sıkıntı yaratmadan ve hem de onların can ve mal emniyetlerini tehlikeye atmadan devam etmesi daha çok önemli. Tatilde, doğrudan kar yağışı değil, kar yağışının yarattığı olumsuzluklar ve ara sokaklardaki sıkıntılar nedeniyle böyle bir tedbirde bulunduk. Dersten kaldıkları günlerle ilgili telafi eğitimi mutlaka yapılacak.''

ENGELLİLER YARIN DA İDARİ İZİNLİ

İstanbul Valisi Muammer Güler, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli vatandaşların dün olduğu gibi yarın da idari izinli sayıldığını bildirdi.

Kamuda çalışan personelin kademeli olarak mesailerini erken bitirebileceğini de ifade eden Güler, bunun ise amirlerin inisiyatifinde olduğunu söyledi.

Güler, Avrupa Yakası'nda 9 bin 872 trafo bulunduğunu, bunların 24'ünde arızanın söz konusu olduğunu da kaydederek, ''Bu arızaların giderilmiş olduğunu tahmin ediyorum. Çok küçük bir bölümde elektrik kesintisi var. O da bizim takibimizdedir'' diye konuştu.

''Bu yılki kar yağışında geçen yıla benzer görüntülerin yaşanmadığını'' vurgulayan Güler, İstanbul İl Özel İdaresi'nin, Karayolları 1. ve 17. Bölge Müdürlükleri'ne 30 çok amaçlı kamyon, 6 greyder, 1'i rotatif 6 kürüme makinesi aldığını anlattı. Vali Güler, ''araç parkının çok güçlü konuma geldiğine'' de işaret ederek, ''Bu yıl koordine iyi kuruldu'' dedi.

BAZI ÜNİVERSİTELER DE TATİL

Fatih Üniversitesi'nin, İstanbul'da süren olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın da tatil edildiği bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ''Okulumuz, olumsuz hava koşullarından dolayı 9 Şubat Çarşamba günü de tatil edilmiştir. Fatih Üniversitesi, bahar yarıyılı eğitim dönemine 10 Şubat Perşembe günü başlayacaktır'' denildi.

Beykent Üniversitesi'nin yarın tatil edildiği bildirildi. Beykent Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ''İstanbul'daki olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri, 9 Şubat Çarşamba günü için tatil edilmiştir'' denildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin yarın ve 10 Şubat Perşembe günü tatil edildiği bildirildi. Üniversiteden verilen bilgiye göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi, kentteki olumsuz hava koşullarının sürmesi nedeniyle 9 ve 10 Şubat tarihleri için tatil edildi.

ANA ARTERLER ÇALIŞIYOR

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi, kentte aralıklı olarak süren kar yağışı nedeniyle ana arterler ve köy yollarında herhangi bir sorun yaşanmadığını, ara sokakların kar ve buzdan temizlenmesi için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Afet Yönetim Merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karayolları 1. ve 17. Bölge Müdürlükleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğu altında bulunan ana arterler ve diğer yollarda karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Toplam 1620 personelin katıldığı çalışmalarda ana arterleri açık tutmak için şu ana kadar 17 bin 378 ton tuz, 39 bin 760 ton üre, 20 ton eriyik ve 16 ton kimyasal madde kullanıldı. Yetkililer, yapılan çalışmalar sonucu trafiğe kapalı ana arter ve köy yolu bulunmadığını belirterek, ara sokaklardaki buz ile karın kaldırılması için de çalışmaların sürdüğünü söylediler.

İstanbul'da sokaklarda kalan 251 kişi, Alibeyköy'deki Tevfik Fikret Aydeniz Spor Salonu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait değişik yurtlarda koruma altına alındı. Kentte çok sayıda özel aracın trafiğe çıkmaması ve okulların da tatil olması nedeniyle ulaşımda önemli bir sorun yaşanmıyor.

İstanbul genelinde kar yağışının başladığı ilk günden itibaren 22'si yaralamalı toplam 980 trafik kazası meydana gelirken, kurallara uymayan 3 bin 893 sürücüye 175 bin 480 YTL tutarında ceza kesildi.

Bu arada İDO, bugün saat 12.30'da yapılması gereken Bostancı-Yenikapı-Bandırma (deniz otobüsü), saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı (hızlı feribot) ve saat 17.45'teki
Bostancı-Yenikapı-Armutlu-Mudanya (deniz otobüsü) seferlerinin, olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edildiğini açıkladı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) bağlı Şehir Hatları İşletmesi vapurlarının seferlerinde bir aksama olmazken, İstanbul Boğazı'nda da transit gemi geçişlerinde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

METEOROLOJİ'DEN ''DON VE BUZLANMA'' UYARISI

Öte yandan Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentteki kar yüksekliklerinin, Sarıyer ve Florya'da 20, Atatürk Havalimanı çevresinde 13, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı çevresinde 15, Göztepe'de 23 ve Bahçeköy'de 32 santimetre olarak ölçüldüğünü söyledi.

Yıldırım, kar yağışının geçtiğimiz pazar ve pazartesi gününe göre etkisini azaltarak önümüzdeki perşembe gününe kadar devam edeceğini, cuma gününden itibaren de İstanbul'da hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağını bildirdi.

''Hafta sonu İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor'' diyen Yıldırım, ancak perşembe gününe kadar ''don ve buzlanma'' uyarılarının sürdüğünü kaydetti. Yıldırım, kentte bugün en yüksek sıcaklığın 1, yarın 2 ve perşembe günü ise 3 derece seviyesinde gerçekleşeceğini anlatarak, gece ise ısının -3 derece düzeyinde olacağını belirtti.

Mustafa Yıldırım, halen hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5-6 derece altında seyrettiğini ifade ederek, hafta sonundan itibaren de ısının mevsim normallerine çıkacağını sözlerine ekledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'İntikam politikası kurmuyoruz'
 Gül'den Barzani'ye yanıt
 Seksin yolu güzeldir
 Bir de çilesi olmasa
 Başsavcı Ok hâkimleri uyardı: Dikkat edin!
 Naklen ameliyat
 Gidemez ama onunla da yüz yüze gelemezdi
 Red Kit, artık Kürtçe konuşacak
 Emniyet müdürü 'süresiz izinli'
 Baz istasyonları için emsal karar
 Noel Baba öyle değil böyle olur
 Ney, felaketzedeler için Pekin'de sahneye çıktı
 İstanbul'da eğitim fuarı açılıyor
ERDAL ŞAFAK
Ezberler bozulunca
Türkiye, Kuzey Irak ve Kerkük'e...
ALİ KIRCA
Sizin en şiddetli kışınız hangisiydi!
Ülkenin batısında...
ÖMER LÜTFİ METE
Ders kitaplarında Alevilik
Milli Eğitim Bakanlığı'nın...
UMUR TALU
Sayıyla mı verdiler!
Sizin ülkeniz, 10 yılda, 80 yılda...
President Abbas
Arafat'a "lider" (chairman) sıfatı kullanan ABD, bu politikasını...
Bir garip rehine eylemi
İsviçre'deki İspanya konsolosluğuna dün bir baskın düzenlendi. Ancak...
2 Mart'ta bir daha
2 Mart'ta bir daha
Beşiktaş- Gençlerbirliği maçı, kural hatası yapıldığı için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu