kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul kara teslim
Soğuk hava perşembeye kadar etkili olacak
Valilikten sürücülere uyarı
Bazı dış seferler iptal edildi
İpsala'da kar kalınlığı 4 metre
Zonguldak'ta da okullar tatil
Düzce'de okullar tatil
Bolu Dağı'nda ulaşım güçlükle sağlanıyor
Kadıköy'de bir kişi donarak öldü

İstanbul kara teslim

İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Yoğun kar yağışı Avrupa Yakası'nda ağırlıklı olurken, Boğaziçi Köprüsü, yoğun kar yağışı ve trafik kazaları nedeniyle tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Atatürk Havalimanı'nda da uçuşları olumsuz etkiliyor.

Yoğun kar nedeniyle çok sayıda trafik kazası olduğu belirtilirken, yetkililer trafiğe çıkacak araçlara zincir takılması konusunda uyarıda bulunuyor.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, tuzlama çalışmaları ve gerçekleşen kazalar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapatılıyor.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, halen etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Boğaziçi köprülerinden ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Beşiktaş kavşağında meydana gelen kaza nedeniyle trafiğe kapatılan Boğaziçi Köprüsü'nün, kaza yapan araçların çekilmesinin ardından tekrar trafiğe açıldığı, ancak tuzlama çalışmalarının yapılabilmesi amacıyla köprünün aralıklarla trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de trafiğin güçlükle yapılabildiği ve yine bu köprünün de ekiplerin tuzlama çalışmaları yapabilmeleri için zaman zaman trafiğe kapatıldığı kaydedildi.

Bu arada, Boğaziçi Köprüsü'ndeki tıkanıklık nedeniyle toplu ulaşım araçlarında bulunan veya araçları yollarda kalan vatandaşların köprüyü yürüyerek geçmeye çalıştıkları görüldü.

UÇUŞLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

İstanbul'daki yoğun kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşları da olumsuz yönde etkiliyor. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'ne (DHMİ) bağlı ekipler, yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndasaat 01.00'den itibaren apron ve pistte kar temizleme çalışmalarına başladı.

Apron ve pistlerdeki buzlanmayı önlemek için üre ve buz çözücü kimyasal maddeler kullanan 45 kişilik ekip, kar küreme, süpürme, savurma ve greyderler aracılığıyla temizleme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Havalimanında sabah saatlerinde yoğunlaşan uçak iniş ve kalkışlarında 1 ile 2 saat arasında değişen gecikmeler yaşanırken, THY'nin Cidde ve Singapur uçakları ise Antalya ve Ankara'ya yönlendirildi.

Atatürk Havalimanı'nda kar yağışı nedeniyle uçakların iniş ve kalkışlarına kontrollü olarak izin verilirken, pistte kalkış sırasını bekleyen çok sayıda uçak olduğu dikkat çekiyor.

YOLCULARA UYARI


İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle uçuşlarda iptaller olabileceği için yolcuların Atatürk Havalimanı'na gelmeden önce Türk Hava Yolları (THY) ile irtibat kurmaları istendi.

THY yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle uzun menzilli dış hat uçuşları gecikmeli olarak yapılmaya çalışılırken, önümüzdeki saatlerde kısa menzilli dış hat uçuşları ile iç hatlarda iptaller gerçekleşmesi bekleniyor.

YolcularınAtatürk Havalimanı'na gelişlerinde de güçlükler yaşadıklarına dikkat çeken yetkililer, iptaller gözönünde bulundurularak yolcuların, havalimanına gelmeden önce THY ile irtibat kurmalarını istediler.

Yetkililer, yolcuların uçuşlarının durumuna ilişkin THY'nin "www.thy.com.tr'' adresli web sitesi veya ''4440849'' numaralı telefondan bilgi alabileceklerini kaydettiler.

Van'da etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) Van seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Van'da dünden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı ve sis nedeniyle THY'nin saat 10.30 ve 13.25'teki İstanbul-Van ile 12.15'teki Ankara-Van uçak seferleri iptal edildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR, YARIN TATİL

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, kötü hava koşulları nedeniyle kentteki ilköğretim okulları ve liselerin yarın tatil edildiğini açıkladı. Balıbey, kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul Valiliği'nin okulların 1 gün tatil edilmesi kararı aldığını bildirdi.

Öğrenciler, Kurban Bayramı tatili ile birleştirildiği için 3 hafta süren yarıyıl tatilinin ardından yarın dersbaşı yapacaktı.

BAZI ÜNİVERSİTELER DE TATİL

İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Koç Üniversitesi 2, Kadir Has Üniversitesi de 1 gün süreyle tatil edildi.

Koç Üniversitesi Rektörlük Ofisi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ve 8 Şubat 2005 tarihlerinde eğitim yapılmayacak.

Kadir Has Üniversitesi'nin de, 7 Şubat 2005 tarihinde yine aynı gerekçeyle tatil edildiği bildirildi.

Fatih Üniversitesi, bahar yarıyıl eğitim döneminin başlama tarihinin, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiğini bildirdi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin bahar yarıyıl eğitim döneminin yarın yerine 8 Şubat Salı günü başlayacağı kaydedildi.

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Beykent Üniversitesi ile Işık Üniversitesi 1'er gün tatil edildi.

İETT SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İETT'nin toplu taşıma seferleri büyük ölçüde yapılamazken, metro, hafif metro ve tramvay normal seferlerini sürdürüyor.

Boğaz köprülerinin zaman zaman ulaşıma kapanması nedeniyle kent içinde toplu taşıma hizmeti veren İETT otobüsleri, 2 yaka arasında ulaşım hizmeti veremiyor.

İstanbul ile bağlantılı köy yollarının kapalı olması, kent içinde debuzlanma ve trafik kazaları sonucu bazı arterlerin trafiğe kapanması üzerine İETT otobüsleri seferlerini yapamazken, bazı güzergahlarda seferlerin aralıklarla sürdürüldüğü öğrenildi.

Yetkililer, yarın otobüslerin normal seferlerini sürdürebilmesinin yolların açık olmasına bağlı olduğunu kaydettiler. Kar yağışının en fazla etkilediği İkitelli bölgesinde trafiğin kapalı olduğu, özellikle Başakşehir'de araçların ulaşıma çıkamadığı öğrenildi.

Yollardaki tıkanmanın buzlanma ve trafiğe tedbirsiz çıkan araçların yolda kalması ya da kaza sonucu yolda kalmalarının neden olduğu bildirildi.

METRO VE TRAMVAY ÇALIŞIYOR

Öte yandan, sabah saat 06.00'dan itibaren Aksaray-Havalimanı arasında çalışan Hafif Metro, Taksim-4. Levent arasında çalışan İstanbul Metrosu ve Eminönü-Zeytinburnu arasında çalışan tramvay hattında bir aksama olmadan seferlerin sürdürüldüğü, sadece Eminönü-Fındıklı arasındaki tramvay seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

İstanbul Ulaşım A.Ş yetkilileri, kar yağışının 10 santimin üzerine çıkması halinde tramvay seferlerinde aksama olabileceğini, buna karşın ekiplerin 24 saat aralıksız hat üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler.

DENİZ OTOBÜSLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den alınan bilgiye göre de, saat 12.15'te yapılacak Kartal-Yalova deniz otobüsü seferiile saat 17.15'teki Mudanya-Armutlu-Yenikapı-Bostancı seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Kent içindeki diğer deniz otobüsü ulaşım seferlerinin normal olarak yapıldığı bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürü Mehmet Özçelik, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Mecidiyeköy-Boğaziçi Köprüsü, Hasdal-TEM, Otogar-TEM ve Haliç-Boğaziçi Köprüsü arasında trafikte tıkanma olduğunu söyledi.

Özçelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, özellikle ana arterlerde buzlanmayı önlemek için gece boyunca 100 araçla 6 bin ton tuz attığını bildirdi.

Ancak sabah saatlerinde kar yağışının etkisini artırması üzerine bazı noktalarda trafik sıkışıklığı yaşandığını belirten Özçelik, yol durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: ''E-5 güzergahı Mecidiyeköy'e kadar açık. Mecidiyeköy-Boğaziçi Köprüsü arasında tıkanıklık var. Çobançeşme-Havalimanı kavşaklarında herhangi bir problem yok. Hasdal-TEM bağlantısında buzlanma var. Otogar-TEM arasında da buzlanma var. Bu güzergahta araçlar yolda kaldığı için bizim araçlarımız da gidip tuzlama yapamıyorlar. Haliç ile Boğaziçi Köprüsü arasında sıkıntı var. Bu güzergahta tek şeritten ulaşım sağlanıyor.''

Özçelik, kar yağışının en çok AvrupaYakası'nı etkilediğini, Anadolu Yakası'nda bir problem olmadığını belirtti. Kar yağışının bugün ve yarın aralıklarla süreceği bilgisini aldıklarını belirten Özçelik, ekiplerin sayısını artırarak, 24 saat aralıksız hizmet vereceklerini kaydetti.

YURDUN DİĞER BÖLGELERİ

Kar yağışı nedeniyle Kayseri ve Adapazarı'nda 60, Düzce'de 83 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kayseri'de dün akşam başlayan ve aralıklarla bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle Yahyalı, Pınarbaşı ve Talas ilçelerine bağlı 60 köy yolu, ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, THY'nin İstanbul-Kayseri seferi, Kayseri Erkilet Havaalanı pistinin karla kaplı olması nedeniyle yapılamıyor. Pistte kar temizleme çalışmalarının devam ettiği, seferin rötarlı yapılabileceği belirtildi.

DÜZCE'DE ZİNCİRSİZ ARAÇLARA İZİN YOK

Bu arada Düzce'de de yoğun kar yağışı nedeniyle Boludağı Düzce kesimi ve Düzce Akçakoca D-655 Karayolu'nda zincir takmayan araçlara geçiş izni verilmiyor.

Boludağı Düzce kesimi ve Düzce Akçakoca D-655 Karayolu'nda etkili olan kar yağışı nedeniyle trafik,kontrollü olarak sağlanıyor. Kaynaşlı Bölge Trafik ekipleri, zincir takmayan araçlara geçiş izni vermiyor. Karayolları ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Düzce- Akçakoca Karayolu üzerinde, bazı traktör sürücüleri, yolda kalan araçlara yardım ediyor.

Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle 83 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, Düzce'de de hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kentte 83 köy yolu ulaşıma kapandı.

ADAPAZARI

Adapazarı'nda etkili olan kar yağışı nedeniyle Akyazı'da 10, Kocaali'de 15, Karasu'da 6, Taraklı'da 8, Geyve'de 12, Pamukova'da 8 ve Karapürçek İlçesi'nde 1 olmak üzere, toplam 60 köy yolu ulaşıma kapandı.

Geyve-Taraklı yolunda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışı, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Hendek bölgesinde de etkili oluyor. Kapanan yolların açılması için, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden 8 ekip ve 32 personel çalışmalarını sürdürüyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Brat Pitt'i yeniden istiyor
 12 günde 30 bin ziyaretçi
 Oscarsız devler
 SMS'te yeni dönem
 İranlı sevgilisi her yerde aranıyor
 Bıçak parası irtikap suçu
 Don Uyarısı
 'Sahte mühendis' suçlaması öldürdü
 SSK'nın ilaç fabrikası ortada kaldı
 'Telefon çetesi' yakayı ele verdi
 Kahveci'ye mezarı başında anma
 Babalardan 2 bebeğe 2 can
 İstanbul-Şarköy 30 saat!
 Memecan'ın imza günü Lütfi Kırdar'da
 Yanan arabadan sağ çıkamadı
 Otelin altıncı katından düştü
 Bahçelievler'e 150 bin ağaç
 Kızınca kurşun yağdırdı
 İkisi de yaralandı
 Evrim için gözyaşı
 Alarm paniği
 Dikkat! İstanbul'da bu yollar onarımda
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
 İyi ki doğdun
REHA MUHTAR
Aşk dersleri
Sevgili Ebru Tezkan, bana Hayat...
MEHMET BARLAS
Tek beklenti "Hanut" mu?
Geçen hafta Cem Polatoğlu'nun...
MAHMUT ÖVÜR
Sarıgül şimdi ne yapacak?
CHP 13. Olağanüstü...
HINCAL ULUÇ
Vazoyu kırmamak üzerine..
Sezen'e zarf mı attınız" dedi,...
EMRE AKÖZ
Kavram kargaşası
Ne kadar tuhaf bir ülke burası! En...
SAVAŞ AY
Bir şeyler yapmazsak Cem Karaca asıl bu hafta...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Evet, itiraf ediyorum!
İtiraf ediyorum! Geçenlerde...
REFİK DURBAŞ
Spor kulübü yıkılacak mı?
1998'de kurulan Marina...
Ah Karadeniz!: 1-1
Ah Karadeniz!: 1-1
Samsun'da son 9 sezonda 6. kez puan kaybeden Fenerbahçe, bu sezon...
Hediye etmiyorlar
Hediye etmiyorlar
Daum, işlerinin daha zor olacağının görüldüğünü belirterek,...
CHP'de tasfiye dönemi
CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu ilk toplantılarında...
Yönetim değişmedi
Olağanüstü kurultayda seçilen Parti Meclisi'nin ilk toplantısında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu