kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAYKALIN GENÇ KADROSU:Kurultay sonrasında parti vitrinini yenileyeceği mesajları veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün iki yanına tiyatro oyuncusu Şahnaz Çakıralp ile genç üye Örsan Öymeni oturtarak basına poz verdi.
Sarıgül ve Tüysüz için ihraç talebi

CHP yönetimi olağanüstü kurultaydaki davranışları nedeniyle Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz ve Mustafa Sarıgül'ü ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevketti.

CHP'de tasfiye dönemi

CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu ilk toplantılarında Mustafa Sarıgül'ü ve Turan Tüysüz'ü ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Olaylı CHP kurultayı sonrasında ihraçlar için düğmeye basıldı. Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanan yeni Parti Meclisi (PM) ile bu toplantıda oluşturulan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ilk icraatı ihraç sürecini başlatmak oldu. Kurultayda Deniz Baykal'ın rakibi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kesin ihraç istemi ile bir kez daha Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi. Sarıgül ile birlikte kurultayın olay adamı Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz'ün de kesin ihraç istemi ile Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmesi kararlaştırıldı. Dosyaları YDK'da bekleyen 15 milletvekili ile ilgili işlem de yeniden başlatılacak. CHP Genel Başkanı Baykal, PM toplantısını açış konuşmasında yine medya ve Sarıgül'e yüklendi. Baykal, kendi çalışmalarına medyada yer verilmediğine ileri sürerek, "3 bin kişiyi arkasına takmış, adı yolsuzluklara bulaşmış bir kişiyi her gün manşete çıkarıyorlar. Bu nasıl iş?" dedi.

SONBAHARDA KURULTAY
Baykal, sonbaharda olağan kurultay olduğunu hatırlattı. Yeni PM'nin ve yeni MYK'nın partiyi buMustafa Sarıgülkurultaya hazırlayacağını vurgulayan ve olağan kurultayın bu yıl yapılacağının sinyalini veren Baykal, sözü ihraçlara getirdi. Baykal, "Disiplin işlemini başlatmasaydık o zaman parti olamazdık. Disiplini sağlayacağız. Şiddete ve yolsuzluğa taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.PM toplantısında bazı üyelerin verdiği önergeler üzerine olaylı kurultay görüntüleri izlendi ve belinde silahı ile kürsüye saldıran, Divan Başkanı Şinasi Öktem'e yumruk atan Sarıgülcü milletvekili Turan Tüysüz'ün kesin ihraç istemi ile YDK'ya sevk edilmesi kararı verildi. Bir diğer önergeyle de YDK'da dosyası bulunan 15 muhalif milletvekili ile ilgili 'kınama' isteminin görüşülmesi için sürenin bir ay daha uzatılması görüşü benimsendi.

SARIGÜL KARARI GECİKMEDİ
PM'de Sarıgül'ün, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'i kurultayda yumrukladığı ve tekmelediği görüntüler defalarca izlendi. Yeni MYK üyeleri bu görüntüleri izledikten sonra kendi aralarında görev bölümü yapmak için toplandı. Önümüzdeki hafta yapılacak bir toplantıda alınması düşünülen Sarıgül'ün disipline sevk kararı bu toplantıdan çıktı. MYK, Sarıgül'ü de kesin ihraçTüysüzün bu görüntüsü Parti Meclisinde izlendi. istemi ile YDK'ya sevk etti. İhraç sürecinin hızlı işleyeceğinin sinyalini veren Baykal, şunları söyledi: "Siyasi partide şiddet, baskın, kavga, vur-kır, yumruk, tekme olamaz. Bizi bir siyasal parti olmaktan çıkaracak, buna benzer uygulamaları doğal karşılamamız mümkün değil. Siyasal partide yolsuzluk olmaz. Yolsuzluklara göz yummak, doğal karşılamak olmaz. Bazı siyasal partilerde olabilir ama CHP'de olamaz. Biz CHP'de yolsuzluklara izin veremeyiz. Şiddeti, yolsuzluğu, siyasal bir olay saymak mümkün değildir. Elbette CHP, ciddi bir siyasi parti olarak kendisine yönelik takınması gereken tavrı takınır. Biz hiçbir şekilde buna göz yumamayız."

ÇAKIRALP BABASIYLA GELDİ
Baykal, basının ilgisinin yoğunlaştığı tiyatro oyuncusu Şahnaz Çakıralp ile genç üye Örsan Öymen'i yanına çağırdı. Şahnaz Çakıralp'in toplantıya Antalya'da avukatlık yapan babası Mehmet Çakıralp ile gelmesi dikkat çekti. Baba Çakıralp, Deniz Baykal ile tanışıklığının yıllar öncesine uzandığını belirterek, "Şahnaz ile birlikte gelmek istedim, yanında olmak istedim" dedi.

Şenol ATEŞ / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yönetim değişmedi
 Yargıtay kararı üçe böldü
 İki taraf da Kuran'a gönderme yaptı
 Rice: Türkiye'nin tutumu çok önemli
 AB'den 'yargı' eleştirisi
 'Laiklik, toplumsal barış için şart
 'Oy sandıklarında oyun oynanıyor'
 'Sekreterim olmayı düşünür müsünüz?'
MUHARREM SARIKAYA
KKTC'de Putin şaşkınlığı
BM Genel Sekreteri Kofi Annan,...
YAVUZ DONAT
Emin Çölaşan... Erman Toroğlu...
Dünden BugüneEmin...
İranlı sevgilisi her yerde aranıyor
Beyoğlu'ndaki evinde öldürüldükten sonra evi ile birlikte ateşe...
Bıçak parası irtikap suçu
Eskişehir'de bir profesörün hapse atılmasıyla sonuçlanan "bıçak...
Formula pistinde Rapor Kazası
Formula pistinde Rapor Kazası
İstanbul Kurtköy'de yapımı devam eden Formula 1 yarış pisti inşaatı...
Acı haber: Kurtulan yok!
Acı haber: Kurtulan yok!
Afganistan'da Herat-Kabil seferini yaparken 9'u Türk 104 yolcusuyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu