kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çok üzüldüm ama affettim
Çok üzüldüm ama affettim
Tüm olanlar Nazan'ın bahtsızlığı

Her şeye rağmen kardeşiz

Onu hiç kıskanmadım. Eşimi paylaştım, böyle bir hadiseye bile kıskançlıkla bakmadım" diyor Nazan Öncel'in kızkardeşi Pınar Güvenel. Ablası gibi şarkıcı olan Güvenel, şimdi Öncel'le evli olan ilk eşinden müzik yolculuğuna her şeyi anlattı.


Çok üzüldüm ama affettim

Nazan Öncel'in "Onu hayatımdan silip attım" dediği kızkardeşi Pınar Güvenel ilk kez Cumartesi Sabah'a konuştu. Ablasının, boşandığı eşi Akşit Togay ile evlenmesini "Kader böyle istedi" diye yorumlayan Güvenel "O da böyle olsun istemezdi" diyor.

Birkaç ay önce Pera Palas Oteli'nin tam karşısında "Meridian Ice" adıyla yeni bir restoran açıldı. Ödüllü aşçısı ve lezzetli yemekleriyle kısa sürede adını duyuran restoranda, geçtiğimiz haftadan itibaren Pınar&Cihat ikilisi sahne alıyor. Birkaç dilde şarkılar söyleyen Pınar ve Cihat'ın şimdiden müdavimleri var. "Kim bu Pınar ve Cihat?" diyenlere hemen söyleyelim; Pınar, Nazan Öncel'in kızkardeşi, Cihat da Pınar'ın eşi. Pınar hakkında biraz daha bilgi verecek olursak; Pınar, Nazan Öncel'in şu andaki eşi Akşit Togay'ın ilk eşi. Pınar ile hem müzik yolculuğunu hem de ablası Nazan Öncel ile ilişkisini konuşmak istedik. Bizi kırmadı ve sahneye çıkmadan önce 17 yıllık eşi Cihat Güvenel'le birlikte sorularımızı yanıtladı.

* Önce sizi tanıyalım, kimsiniz?
İzmir Karşıyakalı'yım. Çocuk yaşlardan itibaren müzikle uğraşıyorum. 1990 kasım ayından bu yana profesyonel olarak şarkı söylüyorum. 17 yıl önce Karşıyaka'dan çocukluk arkadaşım Cihat Güvenel ile evlendim. Profesyonel müziğe de onunla birlikte başladım. Cihat orkestra müziği yapıyordu. "Pınar & Cihat" ikilisi olarak müzik hayatımızı sürdürüyoruz.

* Şarkı söylemeye İzmir'de başladınız değil mi?
Bizim müzik yolculuğuz, 1. Kordon'da Destina'da başladı. İzmir'de birçok kulüpte çalıştık. Kendimize İzmir'in yetersiz kalacağını düşünüp açılmak istedik. Bu açılış New York'a kadar sürdü. İki yıl New York Soho'da, Long Island'da sahneye çıktık. 1994 Eylül'den bu yana İstanbul'da çalışıyoruz. Uzun süre Moda Deniz Kulübü ve Büyük Kulüp'te çalıştık. Özdemir Erdoğan ile Karnaval Geceleri yaptık. 1996'da "Aşıkmışız" adıyla bir albüm hazırladık. Sözlerini benim yazdığım Cihat'ın bestelediği şarkılardan oluşuyordu. Bir tek dışardan Nazan Öncel'in bir şarkısı vardı ki bu şarkı da albüme adını vermişti. Sağolsun katkısını göstermişti. Şu anda ikinci albümümüz hazır. Yine bütün söz ve besteler bize ait. Ama acele etmiyoruz.

YERLİ CELINE DİON'DUM
* New York'a gidişiniz nasıl oldu?
Suadiye Princess Otel'in karşısında Fidel adlı bir kulüp vardı. 4 yıl, haftanın 6 gecesi orada program yaptık. Bizi orada dinleyen müşterilerden birisi, New York'ta akrabasının kulübü olduğunu söyledi ve yılbaşında orada sahneye çıkmamızı istedi. Yılbaşı diye gittik, iki yıl altı aylık programlar yapıp geldik. Kulüp Soho'da Manhattan'ın göbeğinde bir yerdeydim. Her milletten insan geliyordu. Hatta orada bana "Yerli Celine Dion" diyorlardı.

* Sahne programınızı biraz anlatır mısınız?
İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, İngilizce, Yunanca, Türkçe şarkılar olmak üzere çok geniş bir repertuvar var. Hem güncel, hem nostaljik şarkılarla üç saat sahnede kalıyoruz.

* Şu anda yaptığınız işten çok memnun görünüyorsunuz, peki müzikte hedefleriniz yok mu?
Birçok şeyi yaptık aslında bizi mutlu edebilecek ama benim içimde kalan bir şey var. Orkestra ile şarkı söylemek istiyorum. Şöyle enstrümanlar sıralayayım, onların eşliğinde şarkılarımı söyleyeyim istiyorum.

* Enstrüman çalıyor musunuz?
Amatör olarak klasik gitar çalıyorum. Ama bugünlerde Cihat sayesinde şarkılarımı çalıp söyleyebilme pozisyonuna geçtim. Cihat'ın hocalığı hiç bitmiyor. Kocalığı da, hocalığı da çok güzel. Bu açıdan çok şanslıyım.

* Müzik dışında bir uğraşınız var mı?
Resim yapmaya başladım. Onda da kendimi bir başka boyutta görüyorum. Yapı olarak hiç kızgın bir insan değilim ama resim sayesinde daha da yumuşadım. Yogiyim, yıllardır yoga yapıyorum. New York'ta başladım. Hintli bir öğretmen bendeki pozitif enerjiyi görünce mutlaka yapmam gerektiğini söyledi. Yoganın da çok büyük katkısı oldu. Gençken insan daha köşeli oluyor. Bu dünyadan köşeli gelip köşeli giden yok zaten, herkes yuvarlanmak zorundadır bana göre.

NAZAN HAYATINI VERDİ
* Ailenizde başka müzisyen var mı?
Biz beş kardeşiz. Benim bir büyüğüm Nazan, en büyüğümüz olan bir ablam daha var. O da Türk sanat müziği söylüyor, İzmir'de çalışıyor. İki erkek kardeşimiz var, onların müzikle ilgisi yok. Annem, babam ve babaannem de müzikle ilgiliydi, çok iyi şarkı söylerlerdi. Bir de ailede Mehmet Olcayto var, babamın dayısının oğlu, "day day" deriz biz ona.

* Nazan Öncel'in son dönemdeki çıkışını nasıl buluyorsunuz?
Çok başarılı, Nazan bir emekçi. Çocukluktan beraber büyüdüğümüz anılarımızın içinde; hedeflerini, ihtiraslarını, her şeylerini yerine getirebildi. Yapısal olarak öyle bir insandı. Hayatını verdi, sağlığını verdi zaman zaman. Ama istediğini elde etti, iyi bir noktaya geldi. Bugün Türkiye'de Tarkan'ın şarkıları alkışlanıyorsa Nazan'ın alnının teri vardır.

* Tarzlarınız birbirine yakın mı?
İkimiz de Akdenizli'yiz, duygularımız aynı, aynı ortamlarda büyüdük. Tabii ki benzersizliklerimiz var. Sanırım ikimiz de hassas, duygusal insanlarız. Duygudan yanayız.

* Nazan Öncel ile görüşüyor musunuz?
Ailemizin bir araya gelmesi gerektiği dönemlerde görüşüyoruz.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Gerçeği bilen tek kişi var
 Hapla zayıflamak kolay ama sağlıksız
 Hangisi sizin taşınız?
 Tarihi eserler minyatürlerde
 Çizgi kahramanların buluşma noktası
 Bir ressamın gözüyle aile ilişkilerine bakış
 Haftanın Kitapları
 Herkes ressam olacak
 Yaratıcı gücün önünde eğilirim
 Kurtlar Vadisi mağdurları
 Elbette yeniden aşık olacağım
 Artık bizim de 'obez' çocuklarımız var
 Gizli tehdit
 2005'in beslenme trendleri
 Jean özgürlüktür tıpkı gökyüzü gibi
 Psikolojide yeni bir görüş
 Petshoplar hayvan sağlığını hiçe sayıyor
 Sosyetik köpekler marka giyiyor
 İsteyene evlilik marşı isteyene Love Story
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Bir vize öyküsü!..
Solingen davasında yargılanan dört...
Ekip kalabalık olunca soygun görkemli olur
Ekip kalabalık olunca soygun görkemli olur
Bu parlak eğlencelik aşırı zeki gözükme çabasından biraz zarar...
Etkili bir baba-oğul ilişkisi
Etkili bir baba-oğul ilişkisi
İşte alçakgönüllü görünümü ardında haftanın en iyi filmi. 2003...
İş çıkışında pub'a gidilir
İrlanda'nın başkenti Dublin tam bir pub cenneti. Yolunuz bir cuma...
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı...
Yaratıcı Değişim Projesi başladı
Arts For Global Development Network, binlerce sanatçıyı internet üzerinde bir...
Avusturya moda elçimizi alkışlıyor
Viyana'da çalışmalarını sürdüren modacımız Atıl Kutoğlu politika ve aristokrat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.