Irok
Isıtılmış yağda soğanları sararıncaya kadar soteleyin ve kıymayı ilave edip, karıştırarak 5 dakika kavurun. Maydanoz, yenibahar, karabiber, kırmızı pulbiber ve tuzu ilave edin, harmanlayıp soğumasını bekleyin. Bulgur, patates, yumurta ve tuzu hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avcunuzun içinde açın. Açtığınız parçaların içine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz içten koyup, kapatın. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.
MALZEMELER (20-25 adet) * 1 kg. bulgur (köftelik) * Yarım kg. patates (haşlanıp, kabukları soyulmuş) * 4 adet yumurta * Tuz * Sıvıyağ (kızartmak için)
İçi için: * Yarım kg. kıyma (yağsız) * Yarım kg. soğan (ince kıyılmış) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı yenibahar * Tuz, kırmızıbiber ve kırmızı pulbiber
|