kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahime Hacılar kanser tedavisi görüyor. Semiha Bozer kanserden öldü.
Fotoğraf giderek soluyor
'Beş yıl içinde dava açılabilir'

Fotoğrafta iki kurban daha

SABAH'ın dünkü manşetindeki fotoğraftaki iki kadından birinin daha röntgen radyasyonundan kansere yakalanıp öldüğü, ötekinin kanser tedavisi gördüğü anlaşıldı.

Fotoğraf giderek soluyor

Dün manşete taşıdığımız 'Kurşunsuz İnfaz' haberi üzerine Çalışma Bakanlığı soruşturma başlattı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ise denetlemeleri yoğunlaştırıyor Ölen kalfaların toplu fotoğrafındaki Semiha Bozer'in kızı annesinin de kanserden öldüğünü, Rahime Hacılar ise 1995'ten beri kanser tedavisi gördüğünü söyledi.

SABAH'ın dün manşete taşıdığı "Kurşunsuz İnfaz" haberi birçok kesimlerden gazetemize telefon yağmasına sebep oldu. Çalıştıkları devlet hastanelerinin röntgen bölümlerinde kurşun kaplama olmadığını ihbar eden vatandaşların yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da, haberin ardından bir soruşturma başlattı. Dün ölen kalfaların toplu fotoğrafında annesinin resmini tanıyarak gazetemizi arayan 20 yaşındaki Hande Bozer, annesi Semiha Bozer'in de kanserden öldüğünü söyledi. Dispanserde 17 yıl hizmetli memur olarak çalışan Rahime Hacılar da, 95 yılında kansere yakalandığını ve geçirdiği ameliyatların ardından hâlâ kontrol altında tutulduğunu söyledi. Böylece dispanserde ölenlerin sayısı 4'e, tedavi ile kurtulan kanserlilerin sayısı ise 2'ye çıktı. Toplam kanserli sayısı ise 6'ya ulaşmış oldu. Bakanlık Basın Müşaviri Kayhan Önal, SSK Topçular Dispanseri'ndeki ölüm olaylarının araştırılması için soruşturma başlatıldığını bildirdi Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Okay Çakıroğlu ise, lisanssız cihazların kanunun emrettiği şekilde denetlenip lisansa bağlanması için sağlık Bakanlığı ile birlikte yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, "Her gün 10-20 ekip çıkarıyoruz. İnsan sağlığını garanti altına almak amacıyla lisans çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

ÖLÇÜM YOK LİSANS YOK
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) kayıtlarına göre birçok SSK ve devlet hastanesinde röntgen cihazlarının lisansı yok. 1986 yılında kurulan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nin acil ve poliklinik bölümlerinde bulunan 8 röntgen cihazının da lisanssız olduğu ortaya çıktı. Yıllardır hem çalışanlarının hem de hastaların sağlığını tehdit eden aletlerin bugüne kadar hiç radyasyon ölçümü yapılmadı. ÖteRöntgen odalarının yakınında hiçbir çalışma birimi olmaması gerekirken bizdeki manzara bu.yandan röntgen odası yakınlarında hiçbir çalışma biriminin bulunmaması gerekirken, acil serviste hastaların bakıldığı odalarla röntgen odası yan yana bulunuyor. Hastane İdare Müdürü İbrahim Türkdemir, hastanenin poliklinik ve acil servis birimlerinde birer röntgen odası bulunduğunu belirterek, röntgen cihazlarının lisansı için başvuruda bulunduklarını söyledi.

'FOTOĞRAFTAKİ ANNEM'
Haber fotoğrafları arasında annesinin resminin de yer aldığını görünce gazetemizi arayan 20 yaşındaki Hande Bozer, ölen kalfaların toplu fotoğrafı arasında 1985-1995 yılları arasında eczanenin evrak memuru olarak görev yapan annesi Semiha Bozer'in de bulunduğunu söyledi. Gözyaşları içinde annesinin 2 yıl göğüs kanseri ile mücadele ettikten sonra 11 Aralık 1997 yılında 47 yaşında iken yaşamını yitirdiğini anlatan Bozer, "Fotoğrafta annem de var. Onu da 97 yılında kanserden kaybettik. Benim çocukluğum o eczanede geçti. Yazları annemin yanına gider, ilaç dizerdim. Ben de şimdi hemşirelik okuyorum. Ama çocukluğumun büyük kısmı orada geçtiğine göre ben de kanser riski taşıyorum" şeklinde konuştu. Öte yandan SSK Topçular Dispanseri'nde 17 yıl hizmetli memur olarak çalıştıktan sonra 1997 yılında rahim kanserine yakalandığını ve geçirdiği ameliyatların ardından hâlâ kontrol altında tutulduğunu söyleyen Rahime Hacılar, "Hizmet görevlisi olduğum için her katta çalışıyordum. Semiha benim çok sevdiğim yakın arkadaşımdı. Aynı dönemlerde birkaç arkadaş birden kanser olduk. Ölümler yaprak dökümü gibi daha sonra da devam etti. Bu kadar tesadüf olur mu bilemiyorum. Ama kurşun plaka kaplanmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldız ATEŞ -MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Havada alarm
 Polis şefi eroin ile yakalandı
 Eroin trafiğini Türk mafyası yönetiyor
 'Hemofili soygunu'
 Türkiye'de yaşlı sayısı 18 milyona çıkacak
 Cahide 14 yaşında yeniden doğdu...
 Buraları Yıkılıyo!
ERDAL ŞAFAK
Komplo ve komplocular
İlahi rastlantı! İki tezkerezede...
ALİ KIRCA
Bir lider aramak!
Aslında dünyanın karizmatik liderler...
ERGUN BABAHAN
Ciddi uyarı
Türk Hava Yolları ulusal gururumuz. Son...
MEHMET ALTAN
Maaşlar ve 28 Şubat anıları...
Genelkurmay 2. Başkanı...
Irak'ın hayalet adayları
Iraklılar yarın sandık başına gidiyor. Ancak halk yüzlerce aday...
İran'da kanıt yok
ABD Başkanı Bush "İran, dünya için büyük tehdit" , Uluslararası Atom...
Kimde var bu Ateş?
Kimde var bu Ateş?
G.Saray Hagi-yönetim krizi sonrası Konya'da çok kritik bir üç puan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu