kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kırmızı her zaman herkese yakışabilir
Kırmızı her zaman herkese yakışabilir
İşime aşkla bağlandım

Kırmızı her zaman herkese yakışabilir

Hatıralarına özlem duyduğunu söyleyen Hande Yener, "Geçmişle yaşamayı doğru bulmuyorum ama o günler beni bu başarılara ulaştırdı" diyor.

Bir mağazada tezgahtarken Sezen Aksu tarafından keşfedilen Hande Yener, pop müziğin en başarılı kadın vokallerinden biri oldu. Beş yıl önce çıkardığı 'Senden İbaret' adlı albümü ile büyük çıkış yapan Yener, tek albümlük şarkıcı olmadığını da çoktan kanıtladı. Geçtiğimiz yaz çıkardığı 'Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor' adlı son albümü ve 'Kırmızı' şarkısı dillerden düşmeyen Yener, müzikal başarısıyla ilgili bakın neler anlatıyor:

DOĞRU YOLDAYIM
* Çıkardığınız üç albüm de çok beğenildi. Bu güzel şarkıları nasıl buluyorsunuz. Şarkı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
İşimde en iyi olanlarla çalışıyorum. Öncelikle ilk albümden beri birlikte çalıştığım Altan Çetin' inşarkıları her zaman beğenildi. İkinci albümden sonra Alper Narman ve Fettah Can şarkılarını da repertuvarıma aldım. Onlar da çok başarılı ve heyecanlı bir ikiliydi. Bu albümde de yine aynı bestecilerle çalışmalarıma devam ettim. Sanıyorum onların şarkıları ses rengime, kişiliğime ve duruşuma çok yakışıyor. Seçim yaparken ben de fazla zorlanmıyorum. Bu başarı ve satış grafiğimiz bizi daha da motive ediyor. Doğru yolda olduğumu düşünüyorum.

* Albümleriniz çok satıyor. Kendinizi bir yıldız olarak görüyor musunuz?
Günlük hayatımda çok mütevazi yaşayan bir insanım. Sahnede ise kendimi bambaşka duygular içinde hissediyorum. Gördüğüm sevgi, ilgi ve alkış işimi doğru yaptığımı gösteriyor. Ben bulunduğum konumdan çok memnunum. Bu starlık mı değil mi, adını siz koyun...

24 SAAT ÇALIŞIRIM
* Aynı çizgide devam etmeyi nasıl başarıyorsunuz?
Dünyada her geçen zaman bir şeyler değişip gelişiyor. Ben de müziğimle değişime ayak uyduruyorum. Yeni işleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Gerekirse 24 saat çalışabiliyorum. Kendimi tekrarlamadığım için de bu başarıyı koruyorum.

* 'Acı Veriyor' adlı şarkınızın sözleri gerçekten de acı veriyor. Ölümü anlatıyor. Bu şarkının sırrı nedir? Yaşanmış bir ölüm olayını mı anlatıyor?
Söz ve müziği Altan Çetin'e ait olan bu şarkının hikayesi aslında uzun zamandır kavuşamayan bir çiftin ask hikayesi. Sevdiğinden birünayrı kalmaya tahammülü olmayan ve aşkı için Tanrı'ya yalvaran bir aşığın gerçek hikayesi anlatılıyor şarkıda.

* Peki şu meşhur 'Kırmızı' en çok kime yakışıyor?
Aslında herkes eski sevgilime diye yorumluyor. Herkes kendi ilişkisinde karşı tarafı sorguluyor. Sonu tatsız biten ilişkilerinşarkısı oldu 'Kırmızı'... Her an herkese yakışabilir...

HİÇ PES ETMEDİM
* Eskiden tezgahtar olduğunuzdan ve çok sıkıntı çektiğinizden bahsediliyor. Gerçekten sıkıntı çektiniz mi? Yaşam şartlarınız nasıldı?
Orta halli bir aileydik. Tek derdim şarkıcılık yapamamaktı. Bu işi yapma kararı aldıktan sonra esas sıkıntılar başladı. 10 sene sahne çalışmalarım oldu. 2-3 kere direkten döndüm. O dönmelerde albüm yapmaktan vazgeçtim. Umudum kırıldı ama hiçbir zaman pes etmedim. İşimle ve yeteneğimle ilgilenen bir şirketle albüm çıkardım.

* Büyük bir değişim geçirdiniz. Geriye dönüp baktığınızda o günleri tekrar andığınız oluyor mu? Yoksa hatırlamak istemiyor musunuz?
Ben de herkes gibi geçmişime, hatıralarıma özlem duyuyorum. O günleri saygıyla anıyorum. O dönem, bu günlerimin değerini bilmeme neden oluyor. Geçmişle yaşamayı doğru bulmuyorum ama o günler beni bu günlere getirdi. Bu yüzden geçmişimle de şu an ki durumumla da gurur duyuyorum.

OĞLUM BANA HAYRAN
* Şimdi lüks bir hayat mı yaşıyorsunuz? Yatırım yapar mısınız?
İnsanlar genelde göz önünde olan şeyleri gördüğü için,pahalı ve lüks şeylere para yatırdığımızı düşünüyor. Oysa ki kazancımın çok büyük bir bölümünü işime yatırıyorum.

* Çocuğunuza yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz?
Birlikte çok güzel bir yaz geçirdik. Ama şimdi benim sahne çalışmalarım onun da okulu var. Yoğun olduğum zamanlarda annemle veya arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

* Oğlunuz sizi kıskanıyor mu, size müdahele ettiği oluyor mu?
Oğlum yaptığım işleri çok başarılı buluyor. Zaten herşeyi ilk onunla paylaşıyorum. O da beğeniyor ve hayranlık duyuyor. En az benim kadar heyecanlanıyor.

* Zaman zaman kulüplerde sahneye çıkıyorsunuz. Ama şampanya kabul etmiyorsunuz. Bunun gerekçesi nedir?
Sahnedekiı bozmamak için şampanya kabul etmiyorum. Şampanya bir jest, bir teşekkürdür. Ama ben şampanya yerine alkışları tercih ediyorum.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Mini etekler çanta oldu
 Bu programı izlemeden alışverişe çıkmayın
 İstanbul'a tişörtlü destek
 Atina'yı sallayacaklar!
 45'likler döndü
 Yeni Arjantin sinemasından İstanbul çıkarması
 Türkiye'nin ilk kabartma çocuk dergisi 'Balarısı' çıktı
 Sinema
 Adam olmak budur
 Hem terbiyesiz hem etik değil
 Kendinizi mutlu hissetmenin 100 yolu
AYŞE ÖZYILMAZEL
Stepnesiz araba, yedeksiz manita olmaz mı?
Vah benim...
HAKAN & UTKU
Maykılperver kardeşler!
Y.U.H. (Yaşanmış Ultra...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ali nazik
Patlıcanları ince ince...
Yemek yemiyor, karanlıktan korkuyorsa depresyona dikkat!
Yemek yemiyor, karanlıktan korkuyorsa depresyona dikkat!
Küçücük çocukta depresyon mu olur' demeyin... Özellikle okuldaki...
Zengin kısmet bulma rehberi
Zengin kısmet bulma rehberi
Her genç kızın rüyasını zengin bir erkekle evlenmek süslüyorsa da...
Tahsin'e çok gülüyorum
Tahsin'e çok gülüyorum
Yılların tiyatro oyuncusu Gönül Ülkü Özcan, ilk kez eşini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.