kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şener: İşsizlik birden ortadan kalkamaz
Şener: İşsizlik birden ortadan kalkamaz

Partilerarası bayramlaşmalar sırasında Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan işşizlikle ilgili olarak Şener, "Türkiye'de işsizliğin birden bire ortadan kalması düşünülemez, ama gelecek için umutluyuz" diye konuştu.

Partilerarası bayramlaşma çerçevesinde AK Parti'yi öğleden sonra CHP ve DYP heyetleri ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezi'nde heyetleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Grup Başkanvekili İsmail Alptekin, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ankara Milletvekili Sait Yazıcıoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Zerkif Kazdal konuk etti.

DYP heyetine GİK üyesi Saffet Kaya'nın başkanlık ettiği DYP'nin ardından AK Parti'yi, MYK Üyesi ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı ve İzmir Milletvekili Abdülrezzak Erten'den oluşan CHP heyeti ziyaret etti.

CHP MYK Üyesi Özyürek, AK Parti ile Meclis'te sürekli birarada olduklarını ifade ederek, bayram vesilesi ile parlamento dışındaki 9 partiyi ziyaret etme ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Parlamento dışındaki partilerin, son ziyaretlerinin iktidar partisi AK Parti'ye olduğunu öğrenince şikayetlerini iletmelerini istediklerini belirten Özyürek, öncelikle en çok şikayet edilen konunun işsizlik olduğunu söyledi.

Özyürek, şikayet konularından birinin de geçim sıkıntısı ve bu bağlamda kurban fiyatları olduğunu anlatarak, yoksullukla ilgili şikayetin de iletilmesinin istendiğini bildirdi.

'ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ'

Köy Hizmetleri'nin kapatılması ve SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin de diğer şikayet konuları olduğunu kaydeden Özyürek, ''SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin kanunun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından imzalanması diğer siyasal partilerde sürpriz etkisi yaptı. 'Bize göre, Anayasa'ya aykırılığı çok açıktı ama Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdiri böyle' dediler'' diye konuştu.

Özyürek, bu sözler üzerine kendilerinin de, ''Siz hiç merak etmeyin CHP olarak Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Gereğini yaparız'' dediklerini ifade etti.

AK Parti mensupları ve Türk halkının bayramını kutlayan Özyürek, bundan sonraki bayramları çok daha iyi şartlarda, Türkiye'nin barış içinde yaşadığı, mutluluğun arttığı, yoksulluk ve yolsuzluğun ortadan kalktığı bir ortamda, hep birlikte kutlama temennisinde bulundu.

Abdüllatif Şener de CHP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, bayramların Türk milletinin örfünde insanlar arasında kardeşlik duygularının yerleştiği, muhabbet ve sevginin arttığı, kırgınlıkların unutulduğu dönemler olduğunu söyledi.

Türkiye'de partiler arasında da geleneklere uygun bir teamül oluştuğunu ve partilerin birbirlerini ziyaret ettiğini belirten Şener, AK Parti adına tüm CHP'lilerin bayramını kutladı.

''Elbette ülkemizin sorunları vardır ama bu sorunlar geçicidir, varolan kalıcı olan ülkemizdir, milletimizdir'' diye konuşan Şener, varolma ve güçlü olma iradesi olduğu sürece sorunların her zaman aşılacağını vurguladı.

İşsizliğin 2000-2001 krizlerinden sonra Türkiye'de büyük artış gösterdiğini ve günümüze kadar geldiğini anlatan Şener, işsizliğin son iki yılda artmamakla birlikte aşağıya da inmediğini söyledi.

Bunun değişik nedenleri olduğunu dile getiren Şener, şöyle devam etti: ''Yaptığımız tahliller ve değerlendirmede birinci olarak kapasite artış oranları devam ediyor. Buna bağlı olarak üretim artıyor, büyüme devam ediyor. Ama ilave kapasiteler ortaya çıkmadığı için işsizliğin düşmesinde beklediğimiz sonucu alamıyoruz. Geldiğimiz periyot itibariyle artık kapasite artışların sonuna ulaşmış vaziyetteyiz. İlave kapasitelerin oluşmaya başladığı bir konjonktürdeyiz. Önümüzdeki süreçte işsizliğin azalacağını düşünüyoruz. Bunu destekleyen başka göstergeler de var. 2002-2003 ve 2004 rakamlarına baktığımızda gördüğümüz hadise, istihdam kabiliyeti yüksek olan bazı sektörlerde beklenilen büyümenin ortaya çıkmayışıdır. Bunların başında inşaat ve finans sektörü gelmektedir. 2002 ve 2003'te ekonomi büyürken bu iki sektör küçülmüştür. Ama 2004 itibariyle bu iki sektörde ılımlı bir büyüme trendine girilmiştir.''

Şener, 2005 ve daha sonraki yıllarda önemli istihdam alanlarının oluşacağını düşündüklerini belirterek, ''Buna bağlı olarak Türkiye'de işsizliğin birden bire ortadan kalkması söz konusu olamaz. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Ama gelecekle ilgili olarak umutluyuz'' dedi.

Yoksulluk ve işsizlikle mücadelenin herkesin sorunu olduğunu kaydeden Şener, bu mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Şener, Türkiye'de yapısal reformlara direncin her ülkede olduğu gibi varolduğunu ifade ederek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün il özel idarelerine devri gibi konuları sürdürmeyi düşündükleri yapısal reformların bir parçası olduğunu dile getirdi.

Köklü yapısal reformların her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de dirençle karşılaştığını anlatan Şener, ''Önemli olan bu yapısal reformlara ihtiyaç var mı yoksa yok mu? Bize göre vardır.'' diye konuştu. Bunun üzerine Mustafa Özyürek, ''Bize göre de vardır ama yöntem farklıdır'' karşılığını verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan'dan duyarsızlık eleştirisi
 Baykal: Kurultay'da Türkiye'nin kaderi belirlenecek
 Gül'den Dostum'a mesaj
 Yüce Divan'ın gündemi yoğun
 Herkesi kampanyaya davet ediyorum
 'Özel sokak polisi' önerisi yankı buldu
 60 bin güvenlikçi 27 Mart'tan sonra işsiz kalacak
 Kadın Bakan'ın acı itirafı
 Serdar Denktaş: Çözüm olmadan asker çekilmemeli
 CHP'li 15 milletvekili: Sarıgül'ü destekliyoruz
 AB protestocularına 6 tutuklama
 AP kadın hakları için geliyor
 KKTC'li parlamenterler Strasbourg'a gidiyor
 Bayram alçılı geçiyor
 İşçilerden Başkan'a cip
MUHARREM SARIKAYA
Yer altı suları tükenirken...
Dört yıl kadar önceydi.
YAVUZ DONAT
Avrupa'daki Türk girişimciler
Almanya'ya gittik. Merkezi...
Silah yerine bilimle mücadele
Dünya standartlarını yakalamaya çalışan Türk polisi, suçla mücadelede...
Limuzinli dolandırıcıyı 'kurban' yakalattı
Hakkındaki 80 suç dosyası ve 20 yıl hapis cezasına rağmen 10 yıldır...
Uyum başka bayrama
Uyum başka bayrama
Ağır para cezaları ve yetkililerin uyarıları bu seneki Kurban...
TEM'den kurban manzaraları
TEM'den kurban manzaraları
Uyarılar ve 324 YTL'den başlayan cezalar kar etmedi. Vatandaş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu