kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dünya Güzeli'nden itiraf: Dişlek ve çekik gözlüyüm
Dünya Güzeli'nden itiraf: Dişlek ve çekik gözlüyüm
Onun yanında ben kimim ki!

Dünya Güzeli'nden itiraf: Dişlek ve çekik gözlüyüm

Dünya Güzeli seçilmesinin üzerinden üç yıl geçti Azra Akın'ın... Bu geçen sürede büyüdü, gelişti hâttâ daha da güzelleşti... Tek değişmeyen ise onun sıcak gülüşü ve kıvırcık saçları oldu. Ama o bu durumdan hiç de memnun değil. Öyle ki; "Yeter artık, vamp olsam ölür müsünüz?" bile diyor... "Benim nerem dünya güzeli" diyen Azra'nın tek hayali ise; güzelliği ile yere göğe sığdıramadığı Türkan Şoray ile tanışmak. "Türkan Şoray'ın gençliği benden çok daha güzel" diyen dünya güzeli, ilk televizyon dizisi deneyimi olan 'Yağmur Zamanı' isimli dizide izlediğinde de kendini beğenmediğini şu sözlerle dile getiriyor: Bu surattan oyuncu mu olur!

* Dünya güzeli olduğun için kendini sürekli birilerine beğendirmek zorunda hissediyor musun? Ben bu konuda inanılmaz rahatım. Makyajsız da olsam, saçım kötü de olsa sokağa çıkarım. Ben doğallıktan yanayım.

* Kusursuz bir güzel olduğunu düşünüyor musun?
Küçükken karnımın üzerindeki yüksek kaburgalarımı hiç sevmiyordum. Bazen de gözlerimin çok çekik göründüğü fotoğrafları sevmiyorum. Ayaklarımı beğenmem. Bizim kendimizde beğenmediğimiz şeyler doğru olmayabilir. Mesela benim dişlerim iki sene önce daha arkadaydı. Arkadaki dişlerin baskısıyla öne geldi. Aslında insanın kendini beğenip beğenmemesi gününe bağlı.

* Kendini çirkin bulduğun günler oluyor mu?
Tabii ki. Kimi zaman saçımı beğenmiyorum, kimi zaman yüzümü. Bazen yataktan kalkıp aynaya bakıyorum ve kendi kendime konuşuyorum. "Bunu mu dünya güzeli seçtiler" diyorum. Kıvanç'a bile "Sen benim neyimi beğeniyorsun" diye soruyorum. Gözleri çekik, dişlek bir kızım. Aslında yarışmada ne güzel kızlar vardı. Peru'yu temsil eden kız çok güzeldi. Tabii ki çok mutlu oldum, ayaklarım yerden kesildi. Taç başımdayken bu çok hoşuma gitti. Biz yarışmadaki arkadaşlar aramızda "İnşallah iyi kalpli biri dünya güzeli olur" diyorduk.

'FARKLI GÖRÜNMEK İSTİYORUM'

* Sürekli masum ve çocuksu fotoğraflar çektiriyorsun. Üzerinde bu yönde bir baskı olduğunu düşünüyor musun?
Türkiye'de sürekli Azra kıvırcık saçlı, doğal olsun istiyorlar. Ama ben Avrupa'da mankenlik yaptığım zaman sürekli farklı görünüyordum. Mankenlik budur zaten. Vamp, cool, seksi, çekici... Ben bunları da taşımak istiyorum. Bir manken her fotoğrafta farklı görünmeli. Beni sürekli bir kalıbın içine koyuyorlar. Vamp olsam ölecek misiniz yani?

* Türkiye'ye geldikten sonra kilo aldın mı?
Ben hiç bir zaman çubuk gibi olmadım. Kendimi sürekli incecik insanlarla kıyaslarsam mutsuz olurum. Çünkü ben böyle olamam. Etliyimdir ve popom hep vardır. Kilo aldığım zaman ise belimden alırım. Ama iki sene spor yapamadığım için biraz yumuşadı, gevşedi bunu hissediyorum. Bu yıl spor yapamadığım için beslenme uzmanı Gülgün Uzun'a gittim. Verdiği rejim listesi ile yağ verdim.

* O rejim listesinde neler var?
Her şeyi yedim. Sabahları bir parça peynir, iki zeytin, domates, sıkma portakal suyu ve iki dilim ekmek. Öğlen ve akşam yemeğinde ekmek yok. Pirinç ve patates de yok. Balık, döner, kebap, et, tavuk bunları yiyebiliyorum. Mutlaka öğlen ya da akşam ayran veya yoğurt yiyorum. Öğleden sonra 3'te meyve yiyorum. Akşam 5'te sandviç ya da tost yiyorum. Akşam yemeği öğlen yemeği gibi. Çok acıkırsam kendimi rahatlatmak için mutlu süt içiyorum.

* Hayallerini gerçekleştirecek kadar çok para kazandın mı?
Ben çok zengin olmayan normal bir ailenin kızıyım. Onların hayatlarını biraz daha rahatlatmak isterim. Onlara daha büyük bir ev almak isterim. Onların standartları hâlâ değişmedi. Anne ve babamın çalışmasını istemiyorum. Bu yüzden 16 yaşımdan bu yana onlara destek oluyorum.

* Keşke dünya güzeli değil de dünyaca ünlü şu olsaydım dediğin ne var?
Dünya güzeli ünvanını değil de dünyaca ünlü oyuncu ünvanını kazanmak isterdim. Benim gibi bunu isteyen o kadar çok insan var ki... Bu benim için kolay olmayacak ama bunu denemek istiyorum. Bunun için Amerika'ya gidip bağlantılar kurmak, sonra da deneme çekimleri yapmak lazım. Tom Hanks ve Susan Sarandon ile oynamak isterim. Onları çok beğeniyorum.

* Kendini yetenekli bulduğun için mi oyunculuk yapmaya karar verdin?
16 yaşımdan beri mankenlik yapıyorum. İlkokulda tiyatro yapıyordum lise de de devam ettim. Ama ben oyuncu olamam, yeteneğim yok diye düşünüyordum. İlk kez bu yıl ders almaya başladım. Herkes oyunculuğu deneyebilir. Ama herkes sever mi bilmiyorum. Ben de denedim ve sevdim.

* Dizide izlediğin zaman kendini beğeniyor musun?
"Bu yüz oyuncu olabilir mi? Dünya çapında bir oyuncu olabilir mi bu yüz" diye düşünüyorum.

GÜLŞEN YÜKSEL Magazin

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 80 yaşımda bile bikini giyeceğim
 Bayram gezginleri
 Baron: "Artık beni öldürün"
 Şimdi moda sözleşmeli evlilik
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yıldızların Altında
Kabul ediyorum; kesinlikle müzikal...
HAKAN & UTKU
CHP'lileri önceden uyarıyoruz!
CHP'de olağanüstü...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Buzluk böreği
Yufkayı düz bir...
Alkol bağımlısına karşı ortak tavır takının
Alkol bağımlısına karşı ortak tavır takının
Aile fertlerinin anlaşıp ortak bir tutum izleyerek, alkol...
Hırsızlar korkuttu!
Hırsızlar korkuttu!
Ender Mermerci, hafta sonu küçük kızı Derin ile birlikte...
Terzi yamağı ders verecek!
Terzi yamağı ders verecek!
Kendisine Yıldırım Mayruk'un "Terzi Yamağı" diyen ünlü modacı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.