kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bu programın bir rakibi olmayacak'
'Bu programın bir rakibi olmayacak'
atv ve mtv'den canlı yayınlanacak

'Bu programın bir rakibi olmayacak'

Çok yakında atv ekranlarında yeni bir yarışma başlıyor: 'Bizim Evde Ne Oluyor?' 16 hafta sürecek ve Türkiye'nin en popüler ailesinin seçileceği yarışmayı başarılı oyuncu Ceyda Düvenci sunacak: Türk izleyicisi bu yarışmada kendini bulacak. Bu programa rakip görmüyorum.

Ekranlarda bir ilk başlıyor. 'Bizim Evde Ne Oluyor' eviyle sıradan bir aile Türkiye'nin en popüler ailesi olacak. Sosyal, ekonomik ve kültürel yönden birbirlerinden farklı 3 ailenin, 16 hafta boyunca iç içe yaşacakları yarışmada kıyasıya bir mücadele izleyeceğiz. 12 Şubat'ta atv ekranlarında başlayan ve yapımcılığını 'D Film'in üstlendiği yarışmanın sunucusu ise başarılı oyuncu Ceyda Düvenci. Programın formatının bugüne kadar yayınlanan diğer yarışmalardan çok farklı olduğunu söyleyen Düvenci, bu yüzden 'Bizim Evde Ne Oluyor'un rakibi olmayacağını vurguluyor. Güzel oyuncu, şimdiden kendini de evin kızı ilan ediyor: "Çok heyecanlanıyorum, yani hayatın gerçeği var orada..."

* Projeye nasıl dahil oldunuz? Yarışmanın yapımcısı 'D Film'den Suavi Doğan'ı, 1998 yılında sabah programı yaptığım dönemden tanıyorum; 'Sabah Şekerleri'nde program müdürünün yardımcısıydı. Bizimle beraber canlı yayında bulunuyordu. Bu yarışma gündeme gelince de; "Aileler anneler, babalar, babaanneler, torunlar yarışıyor, evin kızı Ceyda olur, iyi olur" demişler... Benim de hoşuma gitti. Farklı kültürlerden ailelerin aynı evde buluşması fikri çok değişik. Daha önce canlı yayın, çocuk programı ve çeşitli yarışma programları sundum ama böyle bir format hiç sunmadım.

* Yarışmaya kaç aile katılacak? 4 aile seçilecek ama ilk hafta bu ailelerden biri elenecek; kalan 15 kişi devam edecek. Gazete ve televizyon ilanları başladı, formlar birikiyor. Şu anda sadece resimlere, başvuranların yazdıklarına bakılarak elemeler yapılıyor. Daha sonra büyük şehirlere gidilecek ve orada ailelerle birebir görüşmeler yapılacak. Ama görüşmelere basın girmeyecek, kayıt da yapılmayacak. Ben de birkaç tanesine gitmek istiyorum.

* Yarışmanın ödülleri ne? 16 hafta sonunda evden birinci olarak çıkan aile, İstanbul'da 1 adet daire, Bodrum'da 10 yıllık devre mülk ve 2 adet sıfır km. otomobil kazanacak.

* Bu yarışma formatının bir benzeri yurtdışında var mı? Hayır yok. Formatın sahibi, yurtdışında 'Survivor' isimli bir yarışmada çalışan biri. Farklı formatlardan bir sentez yapıp, kendinden bir şeyler de kattıktan sonra, haklarını tamamen satın aldığı bu projeyi oluşturmuş. Dünyada ilk kez yapılacak.

FORMAT ÇOK BAŞKA...

* Bu yarışmayı diğerlerinden ayıran özellikler neler olacak?
Aile yaşantısı... 'Bizim evde neler oluyor' önemli olan bu... Yani hayatın gerçeği var orada... Yaşam mücadelesi sırasında atlanılanlar, paylaşılamayanlar... Çekirdek aile dediğimiz şey Türk ailesinin özüdür. Bu çekirdek aileyi hatırlatacağız insanlara; beraber yenilen akşam yemekleri neydi, yaşadığımız uyumlar ve uyumsuzluklar nelerdi... Aile yaşantısından çabuk kopuyoruz. Yarışmanın farkı bu. Bence oraya girenler çıktıklarında bambaşka birileri olacak. Bir tarafta belki Avrupa görmüş bir aile olmuş ama öbür tarafta Anadolu'da yaşamış ve oranın kültürüyle büyümüş bir aile. Seyirci de izledikçe kendisini bulacak. Belki aykırı gelecektir; belki de "Dokunmak güzelmiş, ben de anneme sarılayım" diyecekler ya da kavga edildiğinde, "Biz de bunu yapıyoruz, ne kadar saçmaymış..."

* Yayınlanan diğer programları kendinize rakip görüyor musunuz? Bunun formatı çok değişik olduğu için rakip gibi görmüyorum. Türk seyircisinin bu yarışmada kendisini bulacağını; o nedenle de "Bizim Evde Neler Oluyor"un Türk halkına hitap edeceğini, izleyicilerin kendilerini yakalayabileceği bir program olacağını düşünüyorum.

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İkinci Kekilli vakası
 Aşkı evlilik değil kişilerin kendisi öldürüyor
 Evlilikte sevgi ve aşk
 Yıllar geçer izlerini vücutta bırakır
 Kabin azabı
 Büyük, daha büyük, en büyük TV
 Farklılıklar listesi
 Asena'ya MGD sansürü
 Tarkan UNICEF adına çağrıda bulundu
 Kadınların yeni favorisi 'kick box'
HAKAN & UTKU
Bayramda köprülerden geçiş bedava
- Şuayip yeter n'olur...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı krep
Krep için,...
Cinsel sorunlar kadını alkolün pençesine itiyor
Cinsel sorunlar kadını alkolün pençesine itiyor
Erkekler genellikle arkadaşlarıyla mutlu olmak, keyif yapmak için...
Yıllar geçse de onlar hep aynı yaşta
Yıllar geçse de onlar hep aynı yaşta
Bazı kadınlar vardır; adeta zaman onlar için durmuştur. İlerleyen...
Hollywood için film çekmeye niyetim yok
Hollywood için film çekmeye niyetim yok
Ötenazi konusunu işlediği 'The Sea Inside' filmiyle Venedik Film...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.