Makarnalı piliç salatası
Makarnayı haşlayıp, süzün. Isıtılmış zeytinyağında, sebzeleri 2-3 dakika soteleyin, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve soğutun. Sebzeler soğuduktan sonra makarna ve piliç etini katıp, iyice harmanlayın. Taze soğan, soya sosu, zeytinyağı, zencefil, sarmısak ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnalı pilicin üzerine gezdirip, harmanlayın ve bademle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram ince kesilmiş tavuk eti * Yarım paket makarna * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 su bardağı bezelye (şoklu) * 1 adet havuç (doğranmış) * 1 çorba kaşığı badem (kabukları soyulmuş, hafif kavrulmuş)
SOS: * 6 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay kaşığı zencefil * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * Tuz (arzu edilen miktarda)
|