kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: 'Baykal kendine medet aramasın'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki bütün belediye başkanlarıyla şu parti bu parti mensubu olduğuna bakmaksızın görüştüğünü belirterek, ''Sayın Baykal buralardan lütfen kendine medet aramasın'' dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''kendi içerisindeki huzursuzluğu iktidar partisinin ve ülkenin Başbakanı'nın bu tür kulislerde yer aldığını ima edecek şekilde değerlendirmesinin ve adeta oralarda medet aramasının çok çirkin olduğunu'' ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Rusya'ya hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında, Türkiye'nin AB üyeliğinin Türkiye-Rusya ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade ettiğini anımsatarak, Putin'in bu yöndeki kaygılarını giderecek ne tür mesaj vereceğini sorması üzerine, Erdoğan, ''Bu konularda bu tür kaygıları ortadan
kaldıran zaten birçok çeşitli yollar var. Bu yolları karşılıklı değerlendirmek suretiyle bu adımları atarız'' dedi.

Erdoğan, Rusya ziyaretinde, Kıbrıs'a yönelik olumlu bir adım bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruya, ''Bundan önceki görüşmelerimizde bunları konuştuk, yine konuşacağız. Müşterek olarak bölgedeki özellikle sıkıntıları aşmada herkes üzerine düşeni yaparsa bölgemizi tamamen bir barış havzası haline dönüştürebiliriz'' yanıtını verdi.

SARIGÜL İLE GÖRÜŞME

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendisiyle görüştüğüne ilişkin iddiaları anımsatarak, Sarıgül ile CHP kurultayı sürecinde görüşüp görüşmediğini soran gazeteciye Erdoğan, ''Ben aslında bu tür seyahatlerde başka konularda cevap vermek istemezdim, fakat bugün bu sorunun cevabını vermek durumdayım'' dedi.

Baykal'ın ''kendi içerisindeki huzursuzluğu iktidar partisinin ve ülkenin Başbakanı'nın bu tür kulislerde yer aldığını ima edecek şekilde değerlendirmesinin ve adeta oralarda medet aramasının çok çirkin olduğunu'' ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ben ülkemin Başbakanıyım. Ülkemdeki bütün belediye başkanlarıyla şu parti bu parti mensubu olduğuna bakmaksızın görüşürüm. Görüşmek zorundayım. Bu benim bulunduğum makamın gereğidir. Eğer ben bu tür kabulleri yapmayacak olursam, yapmazsam bu defada da siyasi partiler kalkıp 'Bu sadece kendi partisinin belediye başkanlarıyla görüşüyor, diğer partilerin belediye başkanlarıyla görüşmüyor, ayrımcılık yapıyor' derler. Bunu söylemeye de çok müsaittirler zaten.''

'BOMONTİ BİRA FABRİKASINI GÖRÜŞTÜK'

Mustafa Sarıgül ile 16 Aralık 2003'te, Sarıgül'ün talebi üzerine, Resmi Konut'ta görüştüğünü anlatan Erdoğan, konunun da Bomonti'deki bira fabrikasının kendilerine verilmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Erdoğan, Sarıgül ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi: ''Bunu sayın Sarıgül açıklamadı, ama ben açıklıyorum. Burayı bir kültür merkezi olarak yapmayı düşündüklerini söyledi. Hatta yaptıkları bazı çalışmaları da getirdi, onları da gördüm. Ben de kendilerine, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, orası üzerinde bir çalışma yapıyoruz, bundan dolayı orayı vermemiz söz konusu değil. Başka uygun bir yer getirebilirseniz onun üzerinde düşünebiliriz' dedim. Yapılan görüşme budur.''

''Burada bazı şeyleri aramak, buradan birşeyler çıkarmak veya bundan medet ummak çok çirkin, çok ayıp'' diyen Erdoğan, her belediye başkanıyla görüştüğünü, herhangi bir ayrıma gitmediğini ve gidemeyeceğini söyledi. Erdoğan, belediyelere devlet kaynakları
noktasında yapılan ayrımı ortadan kaldırdıklarını ve bundan önceki dönemlerde görülmeyen adil bir dağıtım dönemini başlattıklarını kaydetti.

Partiyi yeni kurdukları dönemde kendi belediye başkanlarına dönemin iktidarı tarafından ayrımcılık yapıldığını anlatan Erdoğan, amaçlarının, Türkiye'yi bir an önce yerelde güzel, çağdaş, modern hale getirebilmek olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini, ''Bu ayrımcığa müsaade etmemiz mümkün değil, Sayın Baykal buralardan lütfen kendine medet aramasın'' diyerek tamamladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Murat Demirel tutuklandı
 'Değişim tepeden başlamalı'
 Aşkta başarılıyım ilişkilerde kötüyüm
 'Aslan kral' tahttan indi
 'Yavrum kan içindeydi'
 Deprem yaklaştı mı?
 Zeugma Villaları'na makyaj
ERDAL ŞAFAK
Herkes model arıyor
Dünyada demesek bile...
UMUR TALU
Değiştin de, ne oldu!
Doğanın, toplumların değişiminin...
ERGUN BABAHAN
Edelman'a yanıt
Davacının akılsızı derdini mübaşire...
MEHMET ALTAN
'AB'yi en çok köylü istiyor'
Dünkü Yeni Şafak...
ÖMER LÜTFİ METE
'Avrupa İslamlaşacak mı'
Biz, yoğunlaşan misyoner...
İsrail onunla masaya oturmaya hazırlanıyor
1.8 milyon Filistinli, Arafat'ın halefini seçmek için dün sandık...
Filistin, iki uluslu tek devlet fikrine alışıyor
Bu görüş, Filistin Siyaset ve Kamuoyu Araştırma Merkezi yöneticisi...
Vey-Cell kapsadı
Vey-Cell kapsadı
Beşiktaş, Efes Cup'ta Hollanda'nın vasat ekibi Vitesse önünde 2 kez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu