kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Miras bırakılan yalı mahkemelik etti
Miras bırakılan yalı mahkemelik etti
Taki: 'Yalıyı kendi isteğiyle bıraktı'

Miras bırakılan yalı mahkemelik etti

Neslihan Taki, kendisine miras kalan Büyükada'daki trilyonluk Sırmalı Yalısı yüzünden zor günler geçiriyor. Sinema sanatçısı annesi Servet Kaftan'ın 40 yıllık hayat arkadaşı yönetmen Şakir Sırmalı'dan miras kalan yalı, Taki'yi ünlü yönetmenin yeğenleri ile mahkemelik etti.

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Kemal Derviş'in ilk eşi Neslihan Taki, annesinin 40 yıl birlikte yaşadığı yönetmen Şakir Sırmalı'nın kendisine miras bıraktığı trilyonluk yalı nedeniyle ünlü yönetmenin yeğenleriyle mahkemelik oldu. Sırmalı'nın yeğenleri, Neslihan Taki ve annesini yönetmene baskı yaparak yalıyı zorla kendilerine bıraktırmakla suçluyor.

AŞKLARI BURADA DOĞDU
Çocukluğu Büyükada'da geçen Kemal Derviş, babası Rıza Bey ve annesi Gerti Hanım'la birlikte ilkokulu bitirene kadar Büyükada'da yaşadı. Ardından öğrenimi için İsviçre'ye giden Derviş, her yaz tatilini adada geçirmeye devam etti. Bu tatillerden birinde Sırmalı Yalısı'nda gördüğü Neslihan Hanım'a aşık olunca evlenmeye karar verdi. Derviş, Neslihan Hanım'ı isteterek, 19 yaşında evlendi. Daha sonra yıllarca yurtdışında kalan Derviş çifti, yurtdışında doğmasını istemedikleri çocukları Erol ve Erdal'ı da Büyükada'da dünyaya getirdi.

SIRMALI VEFAT EDİNCE...
Ancak, çift bir süre sonra ayrıldı. Derviş ise Dünya Bankası'nda çalıştığı sırada şimdiki eşi Catherine Derviş ile evlendi. Neslihan Taki de yeniden Büyükada'ya döndü ve bir süre sonra şimdiki eşi Mete Taki ile evlendi. Taki'nin annesi 'Unutulan Sır' filminin başrol oyuncularından Servet Kaftan ile Kaftan'ın birlikte yaşadığı film yönetmeni Şakir Sırmalı ise Büyükada'daki Sırmalı Yalısı'nda yaşamlarını sürdürüyordu. Ancak Neslihan Taki, önce annesi Servet Kaftan'ı, ardından da 2 Nisan 2004'te, yıllarca baba dediği, Türk sinemasının ilk ödüllü yönetmen, senarist ve yapımcısı Şakir Sırmalı'yı kaybetti. Hiç evlenmeyen ve çocuğu olmayan Sırmalı, vasiyetinde yalıyı 40 yıllık hayat arkadaşı Servet Kaftan'a, onun kendisinden önce ölmesi halinde ise kızı Neslihan Taki'ye bırakmıştı. Ünlü yönetmen ölünce de yalı Neslihan Taki'ye kaldı.

BASKI YAPILDIĞI İDDİASI
Ancak, bu vasiyete Sırmalı'nın yeğenlerinden itiraz geldi. Adalar Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran yönetmenin yeğenleri, 1990 yılında düzenlenen ve mirasın Neslihan Taki'ye bırakılmasını içeren vasiyetnamenin iptalini istedi. Sırmalı'nın iki kardeşinin çocukları olan Ahmet Esat Sırmalı, Muhsin Başay, Ahmet Levent Uman ve Zeynep Müjde Dökünter, avukatları aracılığıyla yaptıkları başvuruda, vasiyetnamenin hazırlandığı 1990 yılında, ünlü yönetmenin 75 yaşında olduğunu vasiyetnameyi baskıyla hazırladığını ileri sürdü. Vasiyetnamenin hazırlanması sırasında yönetmenin sağlıklı olduğunu gösteren raporun bu alanda uzman olmayan Adalar Hükümet Tabipliği'nden alındığını ve raporun onaylı olmadığını belirten yeğenler, bu yaştaki bir insanın akli dengesinin yerinde olup olmadığının ancak bir nörolog tarafından tespit edilebileceğini iddia ediyor. Neslihan Taki ve annesi Servet Kaftan'ı, ünlü yönetmeni resmi nikâh yapmaz ya da yalıyı kendilerine bırakmazsa bakımını yapmayacakları yönünde tehdit etmekle suçlayan yeğenler, Sırmalı'nın vasiyetnameyi tamamen bu baskılar altında hazırladığını öne sürüyor.

RESMİ NİKYOKTU
Vasiyetnameye göre mirasın öncelikle Servet Kaftan'a bırakıldığını, onun Sırmalı'dan önce ölmesi halinde ise Neslihan Taki'ye kalacak şekilde düzenlendiğini vurgulayan yeğenler, Servet Kaftan'ın, ünlü yönetmenle 40 yıl beraber olduğunun doğru olduğunu, ancak bu beraberliğin normal bir hayat arkadaşlığı olmadığını iddia ediyor. Ünlü yönetmenin Servet Kaftan'la birlikteliğinin bir hayat arkadaşlığından çok kendisine baktırmaya yönelik olduğunu öne süren yeğenler, buna 40 yıllık birlikteliğe rağmen resmi nikâh kıyılmamasını gerekçe gösterdiler. Sırmalı'nın yeğenleri tüm bu nedenlerle vasiyetnamenin iptalini istedi.

Nejdet ÇOKAN / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İpler beylerde olsa
 Kaynanalar yandı gelinler rahatladı
 Başrol kapmanın bedeli ağır oluyor
 'Harcanacak eşantiyonlarız biz'
 Harem kadınlarının güzellik sırları
 Farklı bir kış masalı: Polar Express
 ABD'deki 10 diyetten 9'u fos
 24 saat hayatınızda ne kadar yer kaplar
 En Yeniler
 2005 yeni filmlerle birlikte geldi
 Semra Hanım bu habere çok üzülecek
 Kendilerini mafya zannediyorlar
 Yöneticiliğin temeli okul çağında atılıyor
 Sabun reklamlarında 96 yaşında bir model
 Ungaro'ya onur ödülü
 Bikini güzelleri yarışıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Görgüsüzlük çağı
Yere tükürmek, toplum içinde geğirmek,...
HAKAN & UTKU
Erkin Koray, John Lennon'a ne dedi?
CNN Türk'te ayıla...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Keçi peynirli ekmek
Un, tuz ve...
Gözler meme kanserine karşı soya fasulyesinde
Gözler meme kanserine karşı soya fasulyesinde
Soya fasulyesinin çok yendiği Asya ülkelerinde meme kanserinin daha...
Şifalı bitkiler, kullanılan ilaçları olumsuz etkileyebilir
Şifalı bitkiler, kullanılan ilaçları olumsuz etkileyebilir
* Kullanılan şifalı bitkilerin bazılarının kullandığınız diğer...
Her geçen yıl daha da güzel
Her geçen yıl daha da güzel
Tanınmış simalar, yıllara meydan okumalarıyla Şamdan Plus'ın yeni...
Evlenme teklifi bekliyor
Evlenme teklifi bekliyor
Top model Gisele Bundchen çocuk sahibi olmak istediğini ama önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.