kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaynanalar yandı gelinler rahatladı
Kaynanalar yandı gelinler rahatladı
Kaşınmayın! Ona karşı sakin olun
Kaynana Kullanma kılavuzu nasıl kullanılır?

Kaynanalar yandı gelinler rahatladı

Günlerce hakkında yazılan, konuşulan, tartışmalara konu olan kaynana Semra Hanım sendromu bir kitapla aydınlanıyor. Gülşah Özdemir'in kaleme aldığı 'Kaynana Kullanma Kılavuzu' kaynanaları idare etme konusunda gelin ve damat adaylarının en büyük yardımcısı olacak.

2004'ün en ünlü kaynanası haline gelen Semra Hanım, sadece gelin adayları değil, tüm Türk halkı üzerinde öyle bir etki bıraktı ki; TV tartışmaları, dizi yazıları ardı ardına geldi hatta yazarların en önemli konu başlığı oldu günlerce. Ve Semra Hanım sendromu bir kitaba bile ilham verdi; ismi 'Kaynana Kullanma Kılavuzu'. Akis Yayınları'ndan çıkan ve Gülşah Özdemir'in kaleme aldığı kitapta; bir kaynanayı idare etmenin yolları, gelinkaynana çekişmesi üzerine önemli bilgiler, 'kaynanatör' uyarıları gibi pek çok konu aydınlanıyor. Akdeniz Üniversitesi İşletme mezunu olan tiyatro yazarı, oyuncusu ve yönetmeni Özdemir de "Bu kitap kaynanalar kadar gelin ve damatlar için de birbirlerini tanımak için gerekli donanımları keşfetme imkanı sunacaktır. Bu tür sorunlarda sadece bir tarafı haksız olarak görmek ne kadar yanlışsa, sorunu kabullenip çözmeye çalışmamak o kadar yanlıştır" diyor. İşte 'Kaynana Kullanma Kılavuzu'nda herkesin işine yarayacak bilgilerden bir demet...

Kaynananızın ayarlarını değiştirmek için oynamayınız
Onların yatma, kalkma, dantel, dedikodu, TV dizisi izleme ve diğer kaynanalarla buluşma ayarlarına asla karışmayınız. Çünkü bütün tartışma ve kavgaların ilk kıvılcımı kaynanaların bu anayasanın ilk maddeleri kadar değiştirilemez olan ayarlarıyla oynanması esnasında başlar. Siz siz olun, kaynananızın ayarlarını değiştirmek yerine onun ayarlarını kendi ayarlarınıza göre programlanması becerisini kazanın.

Kaynanalarınızın açma kapama düğmeleriyle oynamayınız Kaynanaların açma kapama düğmeleri modellerine göre değişir. 40'lı, 50'li, 60'lı, 70'li ve sonrası için her modelin sabah kalkması ve akşam yatması farklıdır. Örneğin 40'lı modellerde sabah makyajı, 60'lı modellerde yerini sabahları bardak içindeki dişlerini takma şeklinde değişiklikler gösterir. Bu yüzden kaynanaların yatmasına ve kalkmasına kesinlikle karışılmamalıdır. Mümkün olduğunca odasının sıcaklığı ayarlanmalı, akşamları yatarken daha çok uyumasını sağlayacak gıdalarla beslenip, uyku saatlerinin azami ölçüde artırılmasına dikkat edilmelidir. Akşamları da salonda mümkün mertebe yalnız bırakılarak bir an önce uyumaları için gizli telkin yöntemlerine başvurulmalıdır. Bu uygulamaları sistemli bir şekilde uygulamasını zamanla keşfedeceksiniz.

Ses ayarını asla yükselttirmeyin
Çünkü kaynananızın ses ayarı bir defacık bile kontrol dışı bir şekilde yükselirse artık ses ayarını düzenlemek mümkün değildir. Bu yüzden sesini yükseltmesi için asla fırsat vermeyiniz. Bir süre boyunca ses yükseltme eyleminde bulunamayan kaynana daha sonraları haklı olduğu durumlarda bile sesinin ayarlarıyla oynamaz. 'Çok duymak iyi anlamayı sağlamaz" vecizesini anlamış görünürse bu moda girmeleri çok daha kolay olacaktır.

Kaynanaya alışma dönemi çok önemlidir
Bu dönem sağ salim atlatılırsa ilerisi için büyük ölçüde umut vardır. O zaman kaynanaya alışma dönemi bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki, kaynanaya alışma dönemi, kaynananın 'Kaynana sendromu yaratma isteği'ne göre değişir. Kaynanaya alışma; pratik, sabır ve zaman ister fakat sonuç genellikle mutluluk vericidir, sevindiricidir. Kaynanaya alışma dönemi, onunla yaşama döneminin test sürüşüdür, siz gaza basın ve onu frene basmaya mecbur bırakın.

Kaynananın sık sık servise uğramasını sağlamak gerekir
Bunun için kaynanayı kocasıyla beraber romantik filimler izlemeye teşvik edin. Afrodizyak etkili yemekleri sofradan eksik etmeyin. Kaynananızın kocası ölmüş ise bu durumda belli aralıklarla komşu kadınları devreye sokarak koca bulma faaliyetlerine başlayın. Gerginlik ortamlarında sözü hemen müstakbel koca adayına getirin. Böylelikle ister sevsin ister kızsın tartışma başka bir yöne kayacağı için sizinle didişmeye devam edemeyecektir.

Kaynanaların parçası kesinlikle değiştirilmelidir
Kaynana orijinal parçasını kaybettiğine değil, yeni takılan parçaların uyumsuzluğunu, ağrı yapmasını bahane ederek çıkaracağı hır gürü planlar. Örneğin gözlük alınacağına lazer yöntemleriyle göz sorunlarının giderilmesi size ilerde 'gözlüğümü kaybettin, camını kırdın, bir kere bile silmedin' şeklinde sitemler olarak geri dönecektir. Takma dişler, peruk, korse gibi her türlü ekleme ürünler kaynananızın sağlığını kazandırmayacağı gibi sizin sinirlerinizi bozarak hasta olmanıza neden olabilir. Bu konuda kontrolü elden bırakmamalısınız. Ne yapıp ne edip kaynanaların orijinal parçalarını koruyacağız.

Kılavuzuna sahip çıkıp, kargalara kaptırmayacağız
Bu çok önemlidir. Tam kaynananızı keşfedip onu istediğiniz gibi kullanırken, birileri çıkıp kullanma kılavuzunun maddeleriyle oynayabilirler. Bunlar genellikle apartmanın ve mahallenin ev bekleyen kadınlarıdır. Kaynananın bunlarla görüşmesi ve bir arada olması her zaman kontrolünüzde olmalıdır.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İpler beylerde olsa
 Başrol kapmanın bedeli ağır oluyor
 Miras bırakılan yalı mahkemelik etti
 'Harcanacak eşantiyonlarız biz'
 Harem kadınlarının güzellik sırları
 Farklı bir kış masalı: Polar Express
 ABD'deki 10 diyetten 9'u fos
 24 saat hayatınızda ne kadar yer kaplar
 En Yeniler
 2005 yeni filmlerle birlikte geldi
 Semra Hanım bu habere çok üzülecek
 Kendilerini mafya zannediyorlar
 Yöneticiliğin temeli okul çağında atılıyor
 Sabun reklamlarında 96 yaşında bir model
 Ungaro'ya onur ödülü
 Bikini güzelleri yarışıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Görgüsüzlük çağı
Yere tükürmek, toplum içinde geğirmek,...
HAKAN & UTKU
Erkin Koray, John Lennon'a ne dedi?
CNN Türk'te ayıla...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Keçi peynirli ekmek
Un, tuz ve...
Gözler meme kanserine karşı soya fasulyesinde
Gözler meme kanserine karşı soya fasulyesinde
Soya fasulyesinin çok yendiği Asya ülkelerinde meme kanserinin daha...
Şifalı bitkiler, kullanılan ilaçları olumsuz etkileyebilir
Şifalı bitkiler, kullanılan ilaçları olumsuz etkileyebilir
* Kullanılan şifalı bitkilerin bazılarının kullandığınız diğer...
Her geçen yıl daha da güzel
Her geçen yıl daha da güzel
Tanınmış simalar, yıllara meydan okumalarıyla Şamdan Plus'ın yeni...
Evlenme teklifi bekliyor
Evlenme teklifi bekliyor
Top model Gisele Bundchen çocuk sahibi olmak istediğini ama önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.