kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kara lahana sarmalı kuru fasulye
Portakal bayramını kutluyoruz
Portakallı yassı (taş) kadayıf (4 kişilik)
Kara lahana sarmalı kuru fasulye

Kara lahana sarmalı kuru fasulye


2 demet kara lahana 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1/2 limon 1 tatlı kaşığı tuz

HARÇ
500 gram yağsız dana kıyması 1 çay bardağı pirinç, 1 adet rendelenmiş iri soğan, 1/2 demet kıyılmış maydanoz, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz

Kara lahanaların saplarını kesin. Sert damarlı kısımlarını alın. Harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda yumuşatıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Listede verilmiş harç malzemesini, çukur bir kap içinde karıştırın. Harcı hazır edin. Bir lahana yaprağından avuç içi büyüklüğü parça koparın. Düz bir zemine yayın. Üst tarafına bir yemek kaşığı kadar harç koyun. Yanları harcın üstüne kapatın. Üstten alta doğru rulo yapın. Hazırladığınız sarmayı dibine yırtık yapraklar döşenmiş cam bir fırın kabı veya güveç kabına yerleştirin. Sarmaları yan yana dizin. Birinci sıra bitince ikinciye başlayın. Yan yana ve üst üste sıralar oluşturun. Sarmaların üzerine haşlanmış fasulyeleri koyun. Salçayı sulandırıp üzerine gezdirin. Tereyağını, limon suyunu, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın ve 180 derece fırına verin. Bir buçuk- iki saat pişirip, sıcak sıcak sofraya getirin.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Onlar 'kadrolu akşamcılar'
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.