kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi

Selin Kutucular, Büyükadalı ailesinin öyküsünü ve mutfaklarının birbirinden lezzetli yemeklerini anlatıyor.

Büyükada Yemekleri başlığını gören, yöre yemekleri araştırmalarının Büyükada ölçeğine kadar odaklandığını düşündürüyor insana. Ancak kitabı incelediğinizde, yazarın 2003 yılında bu adada oturan dedesi Sabahattin Bilgütay'ı kaybettikten sonra onun anısına bu kitap projesine el attığını görüyorsunuz. Son zamanlarda yayınlanan birçok kitapta yemek tarifleri, anlatılmak istenen bir dönemin, kişilerin arkasında kalıyor. Okur sayfa sayfa aile fotoğraflarına bakıp, bir dönemi yaşayan kişilerle tanışıyor. Bu arada da o ailenin mutfağında pişen yemeklerin tariflerini de kitapta bulabiliyorsunuz. Selin Kutucular'ın yazdığı Büyükada Yemekleri de bu türden. Selanik kökenli bir aile öyküsünün ardından kapsamlı bir yemek kitabı ile karşılaşıyorsunuz. Yazar, "Sevgili miniannem, annem ve ailemizin çok sevdiği yengesinden ve işinin ehli olanlardan topladığım gönülden ve sevgiyle verilen tarifleri sizlere iletiyorum", diyor. Yemekler, illüstrasyonlar, fotoğraflar ve mizanpaj başarılı. 212 sayfalık eserin sponsorluğunu ise Faik Sönmez üstlenmiş.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Onlar 'kadrolu akşamcılar'
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.