kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Malzemeler Karadeniz'den
Malzemeler Karadeniz'den

Ataşehir'de ikinci şubesini açan Nostoni, Karadeniz mutfağının farklı lezzetlerini İstanbul'a taşıyor. Yemeklerde kullanılan malzemelerin çoğu yöreden geliyor.

Son yıllarda yıldızı parlayan yöre mutfaklarının başında Karadeniz yemekleri geliyor. İşte karalahana sarması, mıhlama, hamsili pilav, laz böreği gibi farklı lezzetleri sunan mekanlardan biri de Nostoni. İlki 1998 yılında Kozyatağı'nda açılan Nostoni, Ataşehir'de ikinci şubesini açtı. Lazca lezzet anlamına gelen Nostoni'nin güler yüzlü sahipleri Tülay ve Osman Bıyıklı, kendi yörelerinin mutfağını İstanbullulara sevdirmekte kararlılar. Kendinizi ev ortamında hissedebileceğiniz mekanda yemekleri Tülay Bıyıklı yapıyor. Yemekleri büyük kazanlarda değil küçük tencerelerde pişirdiğini söyleyen Tülay Hanım; "Müşterilerimiz misafirimizdir. Evimde misafirlerimi nasıl ağırlıyorsam burada da aynı özeni gösteriyorum. Bütün yemekler her zaman tazedir bizde. Çünkü azar azar pişiriyorum. Buraya gelenler de hep ev ortamını bulduklarını söylüyorlar. Zaten devamlı gelen artık dost olduğumuz müşterilerin sayısı çok fazla" diyor. Osman Bıyıklı ise eşi Tülay Hanım'ın yemeklerinin lezzetli olmasının bir sırrının da bütün malzemelerinin Karadeniz bölgesinden gelmesi olduğunu belirtiyor: "Mısır unumuz Artvin Hopa'dan özel çekilmiş olarak geliyor. Karalahanayı Samsun'dan, tereyağını Görele'den, peyniri Rize'den getirtiyoruz."

MUTFAK GÖRÜLEBİLİR
Her şey yerinden gelince yemekler de daha lezzeti oluyor. Karadeniz mutfağını İstanbul'a taşıyan mekanın bir diğer özelliği de mutfağının açık olması. Önünüze servis edilen yemeklerin nasıl hazırlandığını görüp içiniz rahat bir şekilde sofraya oturabiliyorsunuz. Öğle ve akşam servisinin yapıldığı 45 kişilik mekanda, kişibaşı 10-15 milyon TL arasında bir fiyat ödeyerek tıka basa doymak mümkün. Tel: (0216) 456 84 00

Neslihan Tunç

DİĞER GURME HABERLERİ
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Onlar 'kadrolu akşamcılar'
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
İstanbul'da 4 farklı ses yankılanıyor
"Akdeniz Sesleri" adlı projede Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve...
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Toplum gönüllüleri 2 yaşında
Sosyal sorumluluk projeleri üreten Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.