kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
G.O.R.A.'yla güldürdük bu kez yüzde yüz ağlatacağız!
G.O.R.A.'yla güldürdük bu kez yüzde yüz ağlatacağız!
Ömer Faruk Sorak aksiyon sahnelerini çekemez kardeşim
Yılmaz Erdoğan'ın 'bu işin yapımcısı benim' lafı safsatadır ve boş laftır!
Bu ülkede 70 milyonun tamamının beğendiği bir iktidar olmadı ki, film olsun!

G.O.R.A.'yla güldürdük bu kez yüzde yüz ağlatacağız!

"G.O.R.A. ile çok güldürdük şimdi de ağlatmak istiyoruz" diyen Böcek Yapım'ın ortakları Ömer Faruk Sorak ve Nuri Sevin iddialı ve büyük maliyetli bir projeyi çekmenin peşinde. Atalay Denizaltısı, Ertuğrul Firkateyni, Dumlupınar Denizaltısı ve Çanakkale Savaşı'nda yaşananlardan kolaj yapacakları 'Derin Su' isimli filmde büyük ses sanatçımız Hamiyet Yüceses'i canlandıracak oyuncu arıyorlar.

Ömer Faruk Sorak, uzun yıllar TRT'de kameramanlık yaptıktan sonra görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak çalıştı. 1998'de de Böcek Yapım'ı kurdu. Pekçok reklam, video klip, TV programı, belgesel ve sinema filmine imza attı. Bugün Türkiye'nin en çok izlenen ve en çok beğenilen kliplerinde onun imzası var. Gülşen'in 'Of Of'u, Emre Altuğ'un 'Aşk-ı Kıyamet'i, Hande Yener'in 'Kırmızı'sı, Mahsun Kırmızıgül'ün 'Hayat Çok Garip'i onun elinden çıkma. Hülya Avşar'ı Türkpetrol'ün reklamında 'rapçi kız' kılığına sokan da Sorak; Türkiye'nin en çok izlenen filmi Vizontele ve onun rekorunu kıran G.O.R.A. yı çeken de... Nuri Sevin ise borsacıydı. Çeşitli borsa ve ekonomi dergilerinin yayın yönetmenliğini yaptı bir ara. Sonra da bir kamera alarak Böcek Yapım'a ortak oldu. Şirket kendi yağında kavrulup, kendi çapında başarılı işlere imza atarken G.O.R.A. filmiyle birlikte herkes tarafından bilinir oldu. Şimdiye kadar hep perde arkasında kalan adları birden ön plana çıktı. Böcek Yapım'ın ortakları Sorak ve Sevin şimdi daha iddialı projelerin peşinde. Büyük maliyetli, uluslararası piyasaya da sokmayı düşündükleri 'Derin Su' projesi için emek harcıyorlar şu sıra. Atalay Denizaltısı, Ertuğrul Firkateyni, Dumlupınar Denizaltısı ve Çanakkale Savaşı'nda yaşananlardan yola çıkarak kolaj yapacakları fantastik bir film olacak bu. Üstelik yüzde yüz ağlatma garantili!

* G.O.R.A.'yla birlikte şirketinizin de popüler bir ismi var artık! Ne düşünüyorsunuz, G.O.R.A. sizin şans mıydı?
ÖMER FARUK SORAK: Aslında ondan önce Vizontele vardı ama bu kadar duyulmamıştık. G.O.R.A.'da belki şaibeli bir süreç yaşanmasaydı ve o sürecin lokomotifi olan taraf biz olmasaydık, belki yine aynı şey söz konusu olacaktı. Kamera önü işler yapan bir firma değiliz çünkü.

* Ama G.O.R.A. kamera arkasındakileri de tanıtan bir filmdi...
Ö.F. SORAK: Aslında olması gereken oydu da, bu kısmıyla ilgilenilmiyordu. Dediğim gibi G.O.R.A. süreci böyle yaşanmasaydı, belki biz derdimizi anlatmaya çalışan insanlar olarak ortada kalacaktık. 'Aslında bunu hayata geçiren taraf var ya, o bizdik' başlığı altında bir şeyler yapmaya çalışacaktık ama belki olmayacaktı. G.O.R.A.'nın şansı dediğimiz şey budur belki; olması gereken bir şey ancak böyle oldu.
NURİ SEVİN: Sonuçta biz kahveciyiz ve kahveye insanlar geldiler. İki çay içtiler, okey oynadılar, paralarını kestik, gönderdik! Ömer Faruk klip çekiyordu daha çok; kendimizi orada göstermiştik. 98'de, Amca'ya çektiğimiz Rüzgar klibini seyretmiş Yılmaz Erdoğan; "Süper bir klip olmuş, ben de bir şiir kaseti çıkarıyorum, bana da bu çocuklar klip çeksin" diye şirketin kapısını çaldı bir gün.
Ö.F. SORAK: Aslında biz Böcek Yapım olarak sektör içinde bir marka olmuştuk zaten. Yaptığımız işlerle fark edilelim ve her yaptığımız iş bir sonraki işimizin referansı olsun mantığıyla yürüyorduk. Yılmaz'ın (Erdoğan) bizi bulması, o klibi çekmemiz bizi Vizontele'ye taşıdı. Yılmaz'ın teklifi önce, 'sen çeker misin'di, sonra 'birlikte çekelim' oldu.
N.SEVİN: Sinan Çetin'e 'bunu birlikte çekelim' diyemeyeceği için!
Ö.F. SORAK: "G.O.R.A.'yı yaptık, hayatımız değişti, bundan sonra bizim de kapımızı çalacaklar" gibi bir düşüncemiz olmadı. Böyle yaşamadık hiçbir zaman. Aksine kahveci örneğindeki gibi çayı marketten, şekeri bakkaldan alan, onunla çay yapıp karıştıran, o sunulan şeye tat katan bir şirket olduk hep. Bu tadın farkına varan herkes kapımızı çaldı.

* G.O.R.A. projesine nasıl bulaştınız peki; beklentileriniz neydi ve bu beklentilerin karşılığını aldınız mı?
Ö.F.SORAK: Her yönetmen, hele yapımcısıyla aynı şirket içinde bir ortaklığı da paylaşıyorsa, her zaman en tehlikeli adamdır! 'Para katili' denir ona. İşin maddi kısmıyla zaten ilgilenmiyorum ama manevi olarak bu filmi yapmış olmak, şirket olarak da kişi olarak da şöyle bir duygu uyandırdı içimde: Biz G.O.R.A. filmiyle bundan sonra yapabileceklerimizin sınırlarını görmüş olduk.

* Rakamsal anlamda, eleştiriler anlamında sonuç sizi tatmin etti mi? 'Çok çektim, çok bekledim ama değdi' diyor musunuz yani?
Ö.F.SORAK: Kesinlikle değdi! Zaten şu an sadece gişe rakamıyla ölçülecek bir şey değil bu. Bireysel olarak da Böcek Yapım'ın bu işi yapabilme kabiliyetine de hayranlıkla bakılıyor.

* Türkiye'de çekilmiş bir uzay filmi mutlaka eleştirilecekti. Nasıl oldu da 'evet' dediniz? Cem Yılmaz'ın adı mı cazip geldi?
Ö.F.SORAK: Bana Cem Yılmaz değil de, başka kim 'Biz bir uzay filmi çekmek istiyoruz' dese, gözüm kapalı girerdim.

* Peki G.O.R.A.'nın yapımcıları şimdi neyin peşinde?
N.SEVİN:
Şu anda Böcek Yapım iki kadın arıyor! Biri Funda, biri Hamiyet. İki ayrı proje. Biri uzun metraj bir sinema filmi 'Derin Su' yani gişeye çıkacak bir film. G.O.R.A.'dan daha yüksek bütçeli bir proje. Bunun altından nasıl kalkacağımızı Ömer anlatsın, para kısmını da ben...

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Nefeslerini değil duygularını üflüyorlar
 Anadolu Ateşi'nde zor haftalar başladı
 360 İstanbul
 Hermes'e yepyeni bir soluk: GAULTIER
 Güvenmeden olmaz
 Cardin Modaevi 1 milyar $'a satılık
 Lezzet Güneşi
AYŞE ÖZYILMAZEL
Haybeden gerçeküstü aşk
Ey ahali duyduk duymadık...
HAKAN & UTKU
Yepyeni cep telefonu servisleri
Böyle bir değişim daha...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda takıntı olur mu?
Söz konusu çocuklar olunca...
Aldatmanın en çok olduğu dönem
Aldatmanın en çok olduğu dönem
Uzmanlar, erkeklerdeki andropozun aldatma ve boşanmaların en çok...
Hollywood doğurdu
Hollywood doğurdu
Sinema, müzik ve podyum dünyasının pek çok ünlü ismi hasretini...
Berlin'de tesettür defilesi
Berlin'de tesettür defilesi
Almanya'nın Berlin kenti, önceki gün ilginç bir moda gösterisine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.