kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
360 İstanbul
360 İstanbul
Artık gece hayatının kurdu olmuşuz yanlış yapmamaları için buradayım
Ben kreatif biriyim işimde iyiyim yani...

360 İstanbul

İstanbul'un da artık New York, Hong Kong gibi panaromik bir teras barı var. Beyoğlu'nda, tarihi Mısır Apartmanı'nın üst katında açılacak 360 İstanbul, eğlence dünyasının ünlü mimarlarından Emir Uras'ın elinden çıkma. Ve o, ilk kez yaptığı mekânın ortağı....

Eski şaaşalı günlerine dönüyor Beyoğlu. Sokak çocuklarının, tinercilerin, huzursuzluğun; bir de orta sınıfın ve turistlerin uğrak yeri haline gelen semt kabuk değiştiriyor. Bir bir restore edilen binalar artık ev olarak kiraya verilirken; yenilenen Fransız Sokağı, Markiz Pasajı, Yeni Melek Sineması ve sosyetenin en 'in' mekanı haline gelen Wanna gece kulubü artık Beyoğlu'nda farklı bir havanın solunmasını sağlıyor. Bu değişim zincirinin son halkası da tarihi Mısır Apartmanı'nın sekizinci katında yılbaşı gecesi açılacak "360 İstanbul" isimli restoran-bar... İstiklal Caddesi, Haliç, St. Antoine Kilisesi ve Galatasaray Meydanı'na hakim durumdaki apartman, 1910'da Mısırlı Abbas Halim Paşa tarafından Ermeni mimar Hovsep Aznavur'a inşa ettirilmiş. Şimdi Beyoğlu'nun en iddialı apartmanının tepesindeki, etrafı tamamen cam olan müthiş manzaralı bu mekân her metropolde bulunması gereken teras-bar açığımızı kapatmaya aday. Üstelik profesyonel ellerden çıkmış bir yer... Eğlence dünyasında pek çok mekâna imza atan mimar Emir Uras işin hem mimarı hem ortağı. İlk kez bir gece kulübüne ortak olan Uras, kardeşim diyecek kadar yakın olduğu Ömer Karacan'a da danışarak girmiş bu işe. Biz de gittik, gördük ve onayladık! Manzarasıyla, şık dekorasyonuyla özel bir yer. Emir Bey'in söylediğine göre yemekleriyle de fark yaratacak bir yer olacak. Zaten daha açılmadan meşhur oldu 360 İstanbul; bütün sosyete bu mekânı konuşuyor şimdiden. Ancak Emir Uras "Ben bu mekânı sosyeteye yapmadım" diyor.

* 360 İstanbul nasıl oldu da daha açılmadan en 'in' mekanlardan oldu? Mısır Apartmanı zaten çok enteresan ve çok dikkat çeken bir binaydı. Bizim çalışmalarımız da 2.5 sene sürdüğü için dikkat çekti belki de bu kadar.

* Neden 2.5 sene sürdü? En üst kat olduğu için özel bir restorasyon gerekiyordu. Gereken izinler, belgeler, molozların indirilmesi, atılması... Tavanı tamamen çelikten yaptık, onun montajı filan derken zaman aldı. Her yerden görülen bir bina; ve binanın üstünde uçan bir kuş gibi duruyor mekân. Tasarım olarak cam bir kutu ve o cam tamamen açılıyor, teras oluyor. Eski bir binayla çağdaş bir dekorasyonun sentezini oluşturmaya çalıştık.

* Bu mekândan ne bekliyorsunuz peki? Burası İstanbul gece hayatında nasıl bir açığı kapatacak, diğerlerinden farkı ne olacak? Bence her şehrin iyi bir teras restoranına ihtiyacı var; Hong Kong, New York gibi yerlerde var. Bizde yok! Otel çatılarında restoranlar var ama bunlar daha konservatif yerler. Bunu Beyoğlu'nda yapmak istedim çünkü genç, profesyonel, gelir düzeyi iyi insanlar ofislerini, evlerini buraya taşıyor artık. Reklamcılar, mimarlar.. Ve onların gece çıkacakları bir yere ihtiyaçları vardı. 360'ın en büyük avantajı yazlık ve kışlık bir yer olması. Yaz ve kış oradan oraya taşınma derdimiz olmayacak.

* Ne kadar yatırım yaptınız? 1 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Bu, küçük bir restoran için büyük bir rakam.

* Alışkanlıklar İstanbul gece hayatında çok çabuk değişiyor. Nasıl kalıcı olmayı düşünüyorsunuz? Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sezonlarda yer değiştirmemek en büyük farkımız bir kere. Pekçok restoran iş kaybediyor bu yüzden. Bir de, işin işletmeci tarafına hiç bulaşmayacağım ben.

* Siz sadece paraları alacaksınız yani! Para gelirse alacağım! İşim burada bir mekân yapmaktı, gerisi diğer ortaklara kalmış. Ona göre ortaklar bulduk, yapı kurduk zaten. Mike Norman var; şefimiz. Bence Türkiye'nin en iyi şeflerinden biri, Güney Afrikalı. Sashah Anton Khan da işin uzmanı biri.

* Buranın isim babası siz misiniz? Neden 360? Evet. Çünkü 360 derece manzara var. Bence bu bölgede yabancılar çok oturuyor. Onların da hep manzarayla ilgili takıntısı var. Leb-i Derya, Doğa Balıkçısı gibi manzaralı yerlere gidiyorlar. Sırf İstanbul piyasası için de yapmadım burayı, bir dünya restoranı olsun istedim; İstanbul'a gelen herhangi bir turistin gelebileceği bir yer olsun.

* Nasıl bir ruh kattınız buraya; nasıl insanlar gelecek? Şimdiden 'sosyetenin yeni mekânı' olarak anılmaya başladı bile.. O yanlış. Büyük ihtimalle sosyete gelmeyecektir bile! Çünkü Beyoğlu'ndayız. Arabayı park etmek, yürümek lazım. 8 kat çıkılacak, asansör beklenecek. Göreceğiz...

* Kim için yaptınız peki burayı? Hedef kitlem genç profesyoneller. Yuppie'ler için birebir. Dünya metropollerinin çok iyi bir teras barı vardır. Bana İstanbul'da bir teras restoranı söyleyebilir misiniz? Ayrıca burada çok iyi yemek ve çok iyi içki bulacaklar. Tim isimli bir barmenimiz var; İstanbul'da hiç içmediğiniz kokteylleri burada bulacaksınız.

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Nefeslerini değil duygularını üflüyorlar
 Anadolu Ateşi'nde zor haftalar başladı
 G.O.R.A.'yla güldürdük bu kez yüzde yüz ağlatacağız!
 Hermes'e yepyeni bir soluk: GAULTIER
 Güvenmeden olmaz
 Cardin Modaevi 1 milyar $'a satılık
 Lezzet Güneşi
AYŞE ÖZYILMAZEL
Haybeden gerçeküstü aşk
Ey ahali duyduk duymadık...
HAKAN & UTKU
Yepyeni cep telefonu servisleri
Böyle bir değişim daha...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda takıntı olur mu?
Söz konusu çocuklar olunca...
Aldatmanın en çok olduğu dönem
Aldatmanın en çok olduğu dönem
Uzmanlar, erkeklerdeki andropozun aldatma ve boşanmaların en çok...
Hollywood doğurdu
Hollywood doğurdu
Sinema, müzik ve podyum dünyasının pek çok ünlü ismi hasretini...
Berlin'de tesettür defilesi
Berlin'de tesettür defilesi
Almanya'nın Berlin kenti, önceki gün ilginç bir moda gösterisine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.