kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güvenmeden olmaz
Güvenmeden olmaz
Sevgi Sözcükleri

Güvenmeden olmaz

Başarı, mutluluk, şans! Bunların hepsine ancak bize sunulan imkanları iyi değerlendirerek sahip olabilirsiniz. Tabii öncelikle kendinize güvenmeyi ve bu güveni korumayı öğrenmelisiniz.

Bazı insanlar vardır ki, onları sürekli şanslı ve mutlu olarak düşünürüz. Aslında bu yargımızda pek yanılmayız. Bu tip insanların şanslarını ellerinde tutmalarının ve sürekli mutlu olabilmelerinin nedenleri vardır. Öncelikle yaşama daha optimist bakarlar, yani olayları iyi yönleriyle görürler. Ve olabilecek bir aksilik onlar için kapanmış bir kapı değil, açılmış yeni bir şanstır. Sonuçta buradaki amaç Polyannacılık oynamak değil, her zaman bir çıkış yolu olduğunun farkına varmaktır. Sürekli karamsar olan bir kişi, önüne gelen imkanları da doğal olarak göremeyecek ve iyi bir şekilde değerlendiremeyecektir.

HERKES HATA YAPAR
Öncelikle çevrenizdeki tüm insanlar arasında eşsiz olduğunuza inanın. İnsanlar hata yapar. Hatasını görüp, kabul eden ve bunu esprili biçimde çevresindekilere belli eden insanlar, hata yapmayan mükemmel tiplerden çok daha ilgi çeker. Çünkü onlar kendilerini robot olarak görmez, hayata uyum sağlamaya çalışır. Hatasını görüp söyleyebilen insanın içsel gücü fazladır. Önceden yapmış olduğunuz hataları ve bunlara nasıl tepkiler verdiğinizi düşünün! Hatalarınızı saklamaya mı çalıştınız, yoksa apaçık bir şekilde söyleyebildiniz mi? Eğer saklama huyunuz varsa bunu gidermeye çalışın.

HAYIR DEMEYİ BİLİN
Gerekli veya gereksiz yere söylediğiniz her "evet" kelimesinin altında, hatalar gibi mükemmele ulaşma hırsı vardır. Kişi özellikle beğenilen bir arkadaş, mükemmel bir anne veya harika bir eş olma duygusuyla, karşısından gelen her öneriye veya isteğe "evet" diye cevap verir. Düşünün bir kere; bir dostunuz sizden taşınmasında yardımcı olmanızı veya çocuklara bir müddet bakmanızı rica ediyor. Eğer bu isteklere "hayır" cevabı verirseniz ne hissedersiniz? Dostunuz artık sizi sevmeyecek mi? Sizi egoistlikle veya samimiyetsizlikle mi suçlayacak? Ya da size çok mu sinirlenecek? Tüm bunlar gerçek olsa bile, kendi güveninizi kırmamanız açısından, istemiyorsanız yapmayın.

RİSKLERİ GÖZE ALIN
Eğer 'riskli olur' korkusuyla hiçbir işe atılmazsanız, pozitif tecrübeler de kazanamazsınız. Kendine olan güvenini sağlamlaştırmak isteyen bir kişinin, riskli olaylara da atılması gerekir. Bunun için öncelikle kendinizi olumlu yönde motive etmeyi öğrenmelisiniz. Bu esnada yanlış yapma korkusunu taşımayı, başaramayacağınıza inanmayı ise, kendinize yasaklayın. Not defterinize şu ana kadar başarmış olduğunuz ve taktir aldığınız işleri kaydedin. Bunları okuyarak kendinizle gurur duyun, hatta biraz böbürlenin.

ÇABUK PES ETMEYİN
Uğraştığınız işi başaramadınız mı? Peki şimdi ne olacak? Bir daha denemek için önünüzde bir dolu vakit var. Hayal kırıklığı içinde kendinize küsmek yerine, ikinci kez girişimde bulunun. Başka insanların sizin için yaptığı yorumları dikkate almayın. Özellikle de nasıl başarabileceğinizi anlatan insanların sözlerini... Çünkü her insan farklı bir yapıya sahiptir. Kimi düz yoldan amacına ulaşırken, kimi yan yollarda daha rahat edebilir. Girişim içindeyken iç sesinize ve beden dilinize önem verin. Sürekli korkan ve ürken bir insan, başkaları tarafından da dikkate alınmayacaktır.

RUHUNUZ DİNLENSİN
Gün içerisinde kısa aralarla sakin sakin oturmak, yatağa uzanıp dinlenmek, insanın kendisini dinlemesinin en kolay yoludur. Böylece hem ruhsal olarak rahatlar, hem de kafanızdan geçen düşünceleri tartarak kendinizi daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Bir an için tüm sorunları unutup, sizin için gerçekten neyin önemli olduğunu belirleyin. Eğer bunu başarabilirseniz, daha rahatlayacak ve yaratıcı olacaksınız.

SEMA KUMBARACI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Nefeslerini değil duygularını üflüyorlar
 Anadolu Ateşi'nde zor haftalar başladı
 G.O.R.A.'yla güldürdük bu kez yüzde yüz ağlatacağız!
 360 İstanbul
 Hermes'e yepyeni bir soluk: GAULTIER
 Cardin Modaevi 1 milyar $'a satılık
 Lezzet Güneşi
AYŞE ÖZYILMAZEL
Haybeden gerçeküstü aşk
Ey ahali duyduk duymadık...
HAKAN & UTKU
Yepyeni cep telefonu servisleri
Böyle bir değişim daha...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda takıntı olur mu?
Söz konusu çocuklar olunca...
Aldatmanın en çok olduğu dönem
Aldatmanın en çok olduğu dönem
Uzmanlar, erkeklerdeki andropozun aldatma ve boşanmaların en çok...
Hollywood doğurdu
Hollywood doğurdu
Sinema, müzik ve podyum dünyasının pek çok ünlü ismi hasretini...
Berlin'de tesettür defilesi
Berlin'de tesettür defilesi
Almanya'nın Berlin kenti, önceki gün ilginç bir moda gösterisine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.