kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SADECE SABAHIN BİRİNCİ SAYFASI GÜNDEM YARATTI....   Önceki günkü oylamanın fotoğrafı, bütün gazetelerin ilk sayfasına taşındı. Uluslararası haber ajansı Associated Press (AP) dün geçtiği fotoğrafta sadece SABAHın birinci sayfasını tam sayfa yayına verdi. SABAHın ilk sayfası gün boyunca konuşuldu.
Bir halkla ilişkiler başarısının öyküsü
Türkiye'nin üyeliği istisnai durum yaratır

AP Evet'lerinin öyküsü

Avrupa Parlamentosu'nda farklı dillerde 'evet' yazılı pankartlar Kızıl Danny ve Yeşiller Grubu'nun danışmanı Ali Yurttagül'ün çalışmasıyla hafızalara kazındı.

Bir halkla ilişkiler başarısının öyküsü

Avrupa Parlamentosu'nda farklı dillerde 'evet' yazılı pankartlar Kızıl Danny ve Yeşiller Grubu'nun danışmanı Ali Yurttagül'ün çalışmasıyla hafızalara kazındı.

Neresinden bakarsanız bakın, tarihi günlerden geçiyoruz. Nasıl bir sonuçla uyanırsak uyanalım, bu günler unutulmayacak. Türkiye 40 yıldır bir hayalin peşinde. Bazen yakaladığını, bazen kaçırdığını sandığı, gerilim ve umut dolu bir süreç. Bu sürecin Türkiye adına bilançosu, elbette bugünün konusu değil. Ancak dün geldiğimiz Brüksel Conrad Oteli'ni dolduran Türk kafilesi ve gazeteciler, AB'li olmak için ne denli istekli olduğumuzu ortaya koyuyordu. Yüzlerce Türk gazeteci, neredeyse her dakika başı değişen haberleri ve bu akşam (dün) liderler zirvesinden nasıl bir karar çıkacağını yorumlamaya çalışıyor. Bilgiler an be an Türkiye'ye aktarılıyordu.

Artık farklı bir boyuttayız
Ne düşünürsünüz bilemem. Kendimi şanslı hissediyorum. Yarın çocuklarıma anlatabileceğim ve o gün oradaydım diyeceğim bir hikâyem var. Her gazeteci gibi ben de burada aslında edilgen bir pozisyondayım. Devletler arasında sürdürülen ve müthiş blöflerle süslenen diplomasiyi sadece seyrediyor ve yorumlamaya çalışıyoruz. Sonuçları açısından kritik bir eşik geçilecek. Türkiye-AB ilişkileri artık sonuç ne olursa olsun farklı bir boyuta taşınacak. O kadar çok siyasi yorumcu var ki, sizlere en azından bugün izlenim aktarmak en ideali diye düşünüyorum. Öncelikle TABA ve Philips Morris Sabancı bir teşekkürü hak etti. Başbakan Erdoğan'ın da kaldığı otelin büyük bir salonuna basın merkezi kurmuşlar. Onlarca internet bağlantılı bilgisayarla donatılan merkezde çay, kahve ve açlık gideren ikramlar vardı. Pek çok ülkeden gazetecilerin kıskançlıkla bizi izlediğini söyleyebilirim. Zirveden nasıl bir karar çıkar? Şu an itibarıyla bilmiyorum. Ancak bugün Avrupa'da yayınlanan irili ufaklı ciddi ve çok satan gazetelere bakıldığında, yıllardır beceremediğimiz Türkiye lehine müthiş bir halkla ilişkiler faaliyetinin gerçekleştiği anlaşılıyor. Avrupalı, ciddiye aldığı gazetelerinde, kendi milletvekillerinin Türkiye'ye nasıl evet dediğinin, zihinlerinden silemeyecekleri görüntülerine tanık oldu. Dün SABAH'ın birinci sayfasını kapsayan ve belki de SABAH kurulduğundan bu yana başlığı, spotu olmayan tek sayfasındaki o resim aslında çok şey anlatıyordu. Ve o resim belki de ilk kez Türk'ün Türk'e propagandası olmaktan çıkmış, hiçbir Avrupalı'nın unutamayacağı görsel hafıza deposuna kazınmıştı.

Kızıl Danny başlattı
Bunu kime borçluyuz? Bu işin arkasında elbette Türk dostu olduğunu hiç saklamayan, 'Türkler AB'nin saygın bir parçası olmalı' diyen Yeşiller'in liderlerinden Kızıl Danny (Daniel Cohn Bendit) var. Bu biliniyor. Çünkü başta Yeşiller olmak üzere Türk yanlısı parlamenterler, Türkiye raporunun gizli oyla oylanmasına çok kızıyor. Danny ve arkadaşları bunun hukuka uygun ancak siyaseten kabul edilemez olduğunu belirterek, oylarının ne olduğunu açık açık göstermeyi kararlaştırıyorlar. Çıkış noktaları aslında çok basit, (Türkiye'de parti liderinin sözünden çıkamayan parlamenterlerin kulakları çınlasın). Diyorlar ki, bizi buraya yollayanlar böylesine önemli bir kararda aldığımız siyasi tavrı görmelidir. Danny bir kağıda 'Evet' yazarak arkadaşlarına dağıtmayı planlıyor.

İki bayrak bir arada
Devreye Yeşiller'in siyasi danışmanı Ali Yurttagül giriyor. Türk gazeteci Zeynel Lüle'nin de fikrini alarak, 'Evet' yazan kartonlarda Türk ve AB'nin bayrağının kullanılmasının daha etkileyici olacağını düşünüyor. Kartonlara her dilde evet yazılması kararlaştırılıyor ve pankartlar Türkiye yanlılarına dağıtılıyor. Ardından da sizin de dün gördüğünüz manzara çıkıyor. Burada yaşayan Türkler'in ortak görüşü bu fotoğrafın, Türkiye yanlısı insanların sayısını artırdığı yönünde. Ayrıca bir anda ortaya çıkan bu fikir belki de yıllarca hafızalara kazınacak bir halkla ilişkiler başarısı olarak tarihe geçiyor. Onlarca söz bu denli etkili olamazdı kuşkusuz.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Borsada AB coşkusu
 AB süper güç oluyor
 Türkiye'nin AB yolunda yolu da açık, farları da
 AB umudunun göstergesi Türkiye eurobondları oldu
 Levi's iflasın eşiğinde
 Ataköy Marina ve Galleria 120 milyon dolara satıldı
 İnternet de enflasyon sepetine girdi
 Fannie Mae: Türkiye'de konutların geçmişi karanlık
 Uzan'ın askerlik davası ertelendi
 TMSF'ye parçalı teklif sunacağız
 Hükümet kararlı Telekom bu kez satılır
 Kayıp yılların telafisi için koşarak ilerliyor
 Baydur'dan TİSK Başkanlığı'na veda
 Rehabilitasyon tamam hedef daha fazla yabancı yatırım
 Adapazarı, Gebze ve İzmir santralları Enka'nın olacak
 İtalyan banka devi Intesa Türkiye'den vazgeçmedi
 Sektör, 10 yıl içinde ikiye katlanır
 Reformlar yapıldı 2 bin 300 şirket geldi
İLKER SARIER
Yangının kimyası
G-Mall'deki yangının görüntüleri bile...
GAZİ ERÇEL
Avrupa'nın çıpası ne?
Günümüzde bazı ekonomiler döviz...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Balayı dönemi bitti, hayatın gerçekleriyle tanışma...
Tribün cinayetine 30 yıl istendi
İstanbul İnönü Stadı'nda 11 Ekim'de oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor...
Lösemi yakaladı bürokrasi bitirdi
Esin Köse adlı yedi yaşındaki kızın Mart 2003'te yakalandığı...
3 Ekim 2005
3 Ekim 2005
'Sonuçlar tatmin edici'
Türkiye'nin uzun süredir...
Geri adımın altında kalırız
Geri adımın altında kalırız
Erdoğan, kurmaylarına "Kıbrıs'ta atılacak geri adımın hukuki...
IMKB
E: 24,361 D:% 1.78
DOLAR
S: 1,407,000 D:% -0.50
EURO
S: 1,869,000 D:% -0.69
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu