Uzmanlar, tavuklara direkt olarak hormon verilmesinin pratikte mümkün olmadığını açıklıyor. Ancak uzmanların bu açıklamaları, eskiden 90 günde büyüyen tavukların şimde nasıl 45 günde kesime hazır hale geldiğini açıklamaya yetmiyor. Doç. Dr. Erol Şengör, eskiden 90 günde büyüyen tavukların nasıl olup da 45 gün içinde kesime hazır hale getirildiğini ise şöyle açıklıyor: "Herşeyden önce bu konuda sürekli olarak bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bütün dünyada piliç eti üretiminde genetik olarak çok hızlı büyüme kabiliyetine sahip melez piliçler kullanılıyor. En iyi et verimine sahip ve çabuk kilo alabilen tavuklar deneme yöntemiyle tek tek tespit ediliyor. En iyi ırkın tespit edilebilmesi için binlerce ırk arasında çiftleştirme yapılıyor. En iyi genlere sahip olan tavuk ırkları ise, ayrıştırılarak, bu ırkların çoğalması sağlanıyor. Verim alınamayan diğer eşleştirmelerde ise üretime geçilmiyor."