kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakkımda asılsız haber yapıyorlar
Hakkımda asılsız haber yapıyorlar
Kendi makyajını kendi yapıyor

Hakkımda asılsız haber yapıyorlar

Cemiyet haberlerine konu oluyordu, birden karşımıza öğlen haberlerini sunan genç ve güzel bir kadın olarak çıktı. Her ne kadar ekranın önünde yer alması yeni olsa da, aslında Aslıgül Atasagun uzun zamandır haberciliğin içinde. Ama o da pek çok ünlü isim gibi; kendisiyle ilgili çıkan asılsız haberlerden şikayetçi

Onlar Türkiye'nin en köklü ve en zengin ailelerine mensuplar. İsteseler; davetten davete gezip, dünya moda devlerinin kreasyonlarını üzerinde taşıyarak kameralara poz verebilirler. İsteseler; parmaklarını kıpırdatmadan, dahası bir gün bile çalışmadan en lüks otomobillere binip, en şık evlerde de oturabilirler. Ancak onlar ailelerinden veya eşlerinden gelen soyadları ile rahat bir yaşam sürmektense, medya gibi çok zor bir sektörde ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kimi zaman işten çıkarılıp, kimi zaman gece sıcacık yataklarından kalkıp çalıştıkları kurumun yolunu tutuyorlar. Zor olanı kolaya tercih eden bu kadınlar, geldikleri çevreye inat her geçen gün kariyer basamaklarını emek vererek tırmanıyor. Onlar medyanın sosyelitleri..

Liseyi İstanbul'da Pierre Loti Fransız Lisesi'nde okuyan Aslıgül Atasagun, daha sonra Washington'da bulunan George Town Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyasal Bilgiler Bölümü'nü bitirdi. Hakkında çıkan haberlerden dolayı medyanın içinde yer almasına rağmen, bu dünyadan özellikle uzak durduğunun altını çizen Atasagun, haberciliğinden hayata bakışına kadar her sorumuza içtenlikle cevap verdi.

* Siyasal bilgiler okurken neden medyayı tercih ettiniz? Georgetown Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra altı ay New York'taki Birleşmiş Milletler'de staj yaptım. Irak Gıda Karşılığı Petrol Ofisi'nde yaptığım altı aylık staj sürecinde diplomasiden çok haberciliğin kişiliğime ve yaşamak istediğim hayat tarzına daha yakın olduğuna karar verdim.

* Medya alanında eğitim aldınız mı?
Medyada farklı televizyon kanallarında tecrübeler edindim. İlk deneyimim, New York'ta NBC isimli kanalda 'page program' denilen bir programa katılmam ile başladı. Bu program Amerika'da medyada çalışmak isteyen, daha doğrusu televizyonculuğun her alanında bilgi sahibi olmak isteyen pek çok öğrencinin hayalidir.

HAZİN SONDAN BAŞLANGIÇ

* Peki Türk televizyonlarıyla yolunuzun kesişmesi nasıl gerçekleşti?
Ben daha NBC'de çalışırken burada bir Türk'ün çalıştığını haber alan Star Televizyonu bana New York'taki haberleri geçmem için teklifte bulundu. Teklif edilen muhabirlik işi gerçekten yapmak istediğim işti. Ancak bu konuda tecrübesiz olduğum için cesaret edemedim ve bu teklifi geri çevirdim. Bu olaydan kısa bir süre sonra NBC stüdyolarında rehberlik yaparken, John F. Kennedy Junior'ın uçağının düştüğü haberi geldi. Bu haberi bildirme ihtiyacını duydum. Çünkü haberle çok iç içeydik. O sırada Star'ı arayıp, "Bu haberi istiyor musunuz?" diye sordum. Onlardan da olumlu yanıt alınca, ilk kez Star Ana Haber'e bu haberi geçtim. Bazıları için hazin son, bazıları için başlangıç oluyor.

* New York'tan ne kadar bildirdiniz?
Çok kısa bir süre... Birkaç ay sonra Türkiye'ye tatile gelmiştim. Tatil sırasında gerçekleşen 1999 yılındaki büyük depremden sonra Türkiye'de kaldım. O dönemde de CNN Türk yeni açılmıştı ve burada kalmaya karar verdim. Kameramanlıkla birlikte hemen hemen bütün servislerde muhabirlik yaptım. 'BU

İŞ YAŞAM TARZIM'

* Muhabirlikten haber spikerliğine nasıl geçtiniz? Habertürk'te muhabirlik yaparken bir süre sonra yavaş yavaş beni ekrana koymaya başladılar. Mesleğimin ilk başlarında ekran önünde olmak gibi bir şey aklımda yoktu. Ancak zamanla ekran önünde olmamın bana daha fazla tecrübe getireceğine inandım ve o dönem haber müdürüm Orhan Can'ın da kararıyla ekran önüne geçtim. Üç senedir Kanal D Haber Merkezi'nde haber spikerliği ve zaman zaman da haber yapıyorum.

* Aileniz mesleğinizi onaylıyor mu?
İlk muhabirliğe başladığımda, annem zaman zaman "Medyada olmak istediğinden emin misin? Dengeler sürekli değişiyor" diyordu. Ancak o da benim işimi çok sevdiğimi anladı ve eminim benim ile gurur duyuyordur. Bu işte çalışmak için çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekiyor. Zamanla yarışıyorsunuz. Ama insan mesleğini sevince zorluklar zorluk gibi gelmiyor. Bu işi yaşam tarzım olarak algılıyorum. Gerektiği zaman tatilimi veya arkadaşlarımla yemeğimi yarıda kesip son dakika gelişmesiyle kendimi kanalda bulabiliyorum.

* Gece hayatının çok içinde değilsiniz?
Haftanın altı günü ekrandayım. O yüzden de yorgun bir ifade vermemek gerekiyor. Eskiden de gece hayatının içinde değilim. Şimdi daha da dikkatli davranıyorum.

* İnsanların sizi yanlış anlamasından korkuyor musunuz?
Maalesef medyada zaman zaman istemediğim ve hak etmediğim haberlere maruz kalabiliyorum. Özellikle magazin basınında.

* Neden siz?
Bilmiyorum, bir anlam veremiyorum. Bu benim şanssızlığım belki de.

Dilek Sancılı

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Suda ayrı güzel, karada ayrı
 İşte birinciliğin formülü: Gözyaşı, şiddet, hakaret
 Ajanda
 Uçarak stres atıyor meyve ile doyuyor
 Sevgililer nerede
 İngiliz kadınlara bitkisel aşk hapı
 10 milyar liralık elmaslı kokteyl
 Kendinizi şımartma zamanı
 Şehirliler huzuru toprak anada arıyor
 Klasik müziği çalarken cazı ise dinlerken seviyor
 Lükse para harcamak isteyen buyursun alsın
 Hayatı boşa harcamayın mutluluğa böyle ulaşın
 Kedi kızlar aramızda
GÜLSE BİRSEL
Jerry Seinfeld'e teşekkürlerle!
Hayatımda başına çakılıp...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Şaraplı tavuk
Fesleğen, nişasta,...
Çoğul gebelikler kalp hastalıkları riskini artırıyor
Çoğul gebelikler kalp hastalıkları riskini artırıyor
Kanadalı bilimadamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, ikiz, üçüz ya...
Süt, rahim kanserine zemin hazırlıyor
Süt, rahim kanserine zemin hazırlıyor
İsveçli bilimadamlarının 60 bin kadın üzerinde yaptığı araştırma...
Babasının öldürülüşünü film yapmak için oyuncu oldu
Babasının öldürülüşünü film yapmak için oyuncu oldu
Öldürülen Kuşadası Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu'nun kızı Çiğdem...
'Bana göre aşk ömür boyu sürer'
'Bana göre aşk ömür boyu sürer'
'Bana sorarsanız aşk; bir ömür boyu, son nefesime, gözlerimi kapatana...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.