kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
THY'de ön talepler toplanıyor

Türk Hava Yolları'nın halka arzında ön talepler toplanmaya başladı. Yatırımcılar, 17-24 Kasım tarihleri arasında, almak istedikleri hisse senedi miktarını, ön talep formu doldurarak hiçbir bedel ödemeksizin bildirebilecek..

Bu yılın en büyük halka arzlarından olacak Türk Hava Yolları'nda (THY) ön talepler toplanmaya başladı. Ön talepte bulunmak isteyen yatırımcılar, 17-24 Kasım tarihleri arasında, almak istedikleri hisse senedi miktarını, ön talep formu doldurarak hiçbir bedel ödemeksizin bildirebilecek.

Ön talep toplama döneminde yatırımcılar herhangi bir taahhüt altına girmeden, sadece almak istedikleri hisse senedi miktarını belirtecek, ön talep toplama öneminde hiçbir bedel ödenmeyecek.

Ayrıca, kesin talep toplama döneminde de bu talebin yerine getirilmesi zorunluluğu bulunmuyor. Yatırımcılar yapılacak işlemler sırasında herhangi bir masraf da ödemeyecek.

THY'nin halka arzında her hissenin fiyatı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Toptan Satışlar Pazarı'nda uygulanan esaslar çerçevesinde elirlenecek.

YATIRIMCIYA AVANTAJLAR

THY'nin halka arzında ön talep ile kesin talepte bulunan yatırımcılara bazı avantajlar tanınacak. Buna göre, THY'nin halka arzında ön talepte bulunan THY çalışanlarına, satış fiyatından yüzde 10 indirim uygulanacak ve kredi kartı ile ödeme yapma olanağı verilecek.

Ayrıca, bu yatırımcılar satış fiyatı üzerinden hesaplanacak tutarı, biri kesin talep başvurusunda olmak üzere 5 eşit taksitte ödeyebilecekler. Yatırımcılar sadece ilk taksit için kredi kartı ile ödeme yapabilecekler.

THY'nin halka arzında ön talepte bulunacak yurt içi bireysel yatırımcılara satış fiyatından yüzde 7 indirim uygulanacak ve kredi kartı ile ödeme yapmalarına imkan tanınacak. Ancak satış fiyatı üzerinden hesaplanacak tutarı, biri kesin talep başvurusunda olmak üzere 5 eşit taksitte ödeyecekler. Bu
yatırımcılar yalnızca ilk taksit için kredi kartı ile ödeme yapabilecekler.

Yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara ise THY'nin satış fiyatından yüzde 4 indirim uygulanacak ancak, bu yatırımcılara taksitli ödeme imkanı tanınmayacak.

THY ÇALIŞANLARININ DURUM

THY'nin halka arzında sadece kesin talepte bulunan THY çalışanlarına satış fiyatından yüzde 4 indirim uygulanacak ve kredi kartı ile ödeme yapmalarına olanak tanınacak. Yurt içi bireysel yatırımcılara satış fiyatından yüzde 3 indirim yapılacak ve kredi kartı ile ödeme imkanı sağlanacak.

Yurt dışındaki yerleşik Türk kökenli vatandaşlar ise kesin talepte bulunmaları halinde kendilerine satış fiyatından yüzde 7 indirim yapılacak, yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara ise kesin talepte bulunmaları halinde herhangi bir indirim uygulanmaksızın peşin ödemede bulunacaklar. Ön talepte bulunmadan sadece kesin talepte bulunan 5 yatırımcı grubun hiçbirine, taksitli ödeme olanağı sağlanmayacak.

ÖİB'NİN AÇIKLAMASI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, THY hisselerinin yüzde 20'lik bölümünün halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydının alındığı anımsatıldı. İş Yatırım liderliğindeki 39 üyeli bir konsorsiyum aracılığıyla halka arzın yapılacağı ifade edilen açıklamada, ''THY'nin halka arzında farklı yatırımcı grupları için indirimler ve taksitli satış imkanları içeren bir satış yöntemi
uygulanacak.

THY'nin halka arzından hisse edinenler, indirimli peşin ödemelerinde ödemelerinin tamamını, peşin fiyatına vade farksız taksitli ödemelerinde de ilk taksitlerinin ödemesini kredi kartlarıyla yapabilecekler'' denildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi: ''THY, 2004 yılının 9 aylık dönemine ilişkin olarak 140 trilyon lira kar açıklamış bulunuyor. Geçen yılın 9 ayında 7.8 milyon kişi düzeyinde bulunan taşınan yolcu sayısı, bu yıl yüzde 16 oranında artışla 9.1 milyon kişiye ulaştı. Söz konusu dönemde 65 olan yolcu uçağı sayısı bu yıl 69'a çıktı ve sefer sayısında yüzde 3'lük artış gerçekleşti. THY'nin 6 aylık karı 24
trilyon olarak açıklanmıştı. Buna göre şirketin karının 2004'ün üçüncü çeyreğinde 100 trilyon liradan fazla artırıldığı görülüyor. THY'nin 9 aylık cirosu da 2.1 katrilyon lira olarak gerçekleşti.''
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Pamukbank'la Halkbank birleşti
 Dolarda hızlı değer kaybı
 Borsa yüzde 2.09 yükseldi
 TÜSİAD'ın ABD temasları
 İhracat yüzde 32.3 arttı
 Antalya'ya doğalgaz santrali
 Çiftlikte mülkiyet tartışması
 Kamu kurumlarının halka arzında fiyatlama hassas yapılmalı
 İştahını kaybetmiş bir sanayiciyim
 Aileyi bir kenarda tutanlar sıkıntıyı pas geçti
 4 milyar dolarlık adam saçlarını bile kendi kesiyor!
 'Kimyamıza uygun yerli bir ortak arıyoruz'
 'Özgürlüğün fiyatı olmaz harcamaları kısmayacağız'
 Petrol fiyatları 10 $ düştü fatura 1 milyar dolar azaldı
 Bakan Babacan Avrupalı yatırımcılarla buluşacak
 Koleksiyoncular YTL için sıraya girdiler
 İngiliz futbol devinin taliplisi bankaları birbirine düşürdü!
 Medya patronu Lord Black dolandırıcılıkla suçlanıyor
 Türk şirketleri, Avrupa Kalite Ödülleri'ne ambargo koydu
İLKER SARIER
Alkol, ehliyet ve müthiş bir hikaye
Bayramda, Anadolu...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Mısır'da kabahat bizimkilerin
Kahire'ye giden Türk...
Türk hamamına bayılıyorum
İrlanda asıllı ünlü oyuncu Colin Farrell: "Türkiye'ye gelmek...
Yatak odasında kurşun yağmuru
Adana'da ayrıldığı eşinin başka biri ile yaşadığını öğrenen eski koca...
'Madam' SABAH'a konuştu
'Madam' SABAH'a konuştu
Nalan Güney, Sedat Peker'in Magic Life'nin eski sahibi Kınay ile...
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Sanık: Amerikan askeri. Suçu: Yargısız infaz. Tanık: Bütün dünya
Felluce'de 'savaş suçu'... Yaralı olarak camiye sığınan silahsız bir...
IMKB
E: 22,566 D:% 2.09
DOLAR
S: 1,450,000 D:% -0.48
EURO
S: 1,891,000 D:% 0.27
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.