kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Feza Kurman, teröre kurban verdiği eşinin resimlerine bakarak avunmaya çalışıyor.
Bir yarım 20 Kasım'la gitti
Tony Blair bile mektup yazdı

Bir yarım 20 Kasım'la gitti

Feza Kurma, bir uçak yolculuğu sırasında tanıştığı biricik eşi Nannette'yi, 20 Kasım 2003'de bombalanan İngiliz Konsolosluğu'nda kaybetmiş. Kurma, "Eşim benim diğer yarımdı, o gidince eksik kaldım" diyor....

Tam bir yıl önce, bir hafta içerisinde patlayan 4 bomba vurdu masum yürekleri. Çığlıklar gözyaşlarına karışırken, bir kez daha belirginleşti, yaşam ve ölüm arasındaki o kaygan o bıçak gibi keskin çizgi...Cesetler ve yaralılar doldururken hastane koridorlarını, canhıraş feryatlar çınlatırken hastane duvarlarını, ateş düştüğü yerleri cayı cayır yakarken kor gibi, insanlar, televizyon ekranlarına iliştirilmiş ölü ya da yaralı listesinde tanıdık isim aradı, bulmamayı umarak. Kimi tanrıya dua ederken, kimi kırmızı ışıkta beklerken, kimi ise grip ilacı almaya giderken düştü ölümün tuzağına. Tarihe kara bir leke olarak geçen kasım saldırılarında kurbanlar listesine henüz doğmamış bebeklerin, küçük çocukların, Müslümanı, Yahudisiyle yüzlerce suçsuz insanın adı yazıldı. Listeler uzayıp giderken, 4 ayrı saldırıda toplam 50'den fazla kişi öldü, 700 kişi yaralandı. Tam bir yıl geçti umutların tükendiği, nefeslerin daraldığı, yüreklerin kanadığı o anın üzerinden. Ancak bu defa 'her derdin mucizevi ilacı zaman', sanılanın ve umulanın aksine ilaç olamadı acılara, bombalanan hayatlara...


Bir Hollywood filmi, bir peri masalı gibi başlamıştı Feza ve Nanette'nin aşkı. Uçakta, "Benim yerime oturmuşsun, burası benim yerim" diye kavga ederek tanışmış kendilerini bir anda nikah masasında buluvermişlerdi. Ama bu masal başladığı gibi bitmedi. Feza ve Nanette Kurma aşkı terör saldırısına kurban giden nice aşk masaldan birisi oldu. İngiliz Konsolosluğu'nda muavin konsolos olarak çalışan 40 yaşındaki İskoçyalı Nanette Kurma, konsolosluğa düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi. Eşi Feza Kurma, çok sevdiği Nanette'in naaşını İskoçya'da toprağa verdi, sırf ailesine yakın olsun diye. Feza Kurma, "Her yıl 20 Kasım'da saat 11.05'te eşimin mezarının başında olacağım ve bu saldırıyı her dakika kınadığım gibi yine kınayacağım" diyor. İkitelli'de bir ecza deposunun ortaklarından olan 35 yaşındaki Feza Kurma, eşiyle bundan 5 yıl önce Marmaris'e giden bir uçakta tanıştıklarını ve hatta yer kavgası bile ettiklerini söylüyor. Daha sonra kavganın şehir merkezine giden otobüste devam ettiğini anlatıyor. Kurma, "Otobüste arkadaş olduk ve hatta ona yardım ettim. Daha sonra arkadaşlığımız aşka dönüştü ve evlendik" diyor. O da tıpkı yakınlarını kaybeden ötekiler gibi ayrıntılara girmek istemediğini, kalbinin acıdığını söylüyor.

BEBEĞİMİZ OLACAKTI
Evlendikten sonra İskoçya'da yaşadıklarını ve ardından İstanbul'a döndüklerini söylüyor Kurma. Yanında getirdiği eşinin fotoğraflarını göstererek, anılara dalıp gidiyor. "Her şey çok güzel gidiyordu. Bir bebeğimiz olmuştu ancak 15 gün yaşayabilmişti. Bir bebeğimiz olsun istiyorduk" diyerek yarım kalan hayallerini anlatıyor.

AMELİYAT İZİNDEN TANIDIM
Kurma, konsolosluk yetkililerinin 20 Kasım günü saat 11.00'de bir toplantı yaparak, 15 Kasım'da yaşanan sinagog patlamalarından sonra İngiliz Başkonsolosluğu'nun sivil savunma konusunda nasıl bir yardımda bulunulacağını konuşacaklarını söylüyor. Ama o toplantı hiç yapılamadı, çünkü 11.05'de meydana gelen patlama her şeyi bir anda toz bulutuna çevirdi. Kurma, patlama haberini televizyondan öğrendiğini, hemen olay yerine hareket ettiğini söylüyor. Eşinin izine ancak morgta ulaşabilen Kurma, "Eşim belindeki fıtık ameliyatı izinden teşhis ettim" diyerek hayatının en kahredici gününü yaşadığını söylüyor.

İNCİ DÖNDAŞ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Polisin Peker Örgütü şeması ünlüleri şok etti
 Vatandaş duyarlı olunca kapkaççı bu kez kaçamadı
 Cerrahların ömre bedel toplantısı
 Guinness'lik yürüyüş
 Pekin değil Adana
ERDAL ŞAFAK
Babasızlara
En çok akşamları hüzünlenirdim. Özellikle de...
ÖMER LÜTFİ METE
Bayram ve kefaret
Eskiler hoş söylemiş: - Dilenciye...
MEHMET ALTAN
Son düşman
Spor salonunun kapılarıyla pencereleri ışık...
YAVUZ BAYDAR
Üç başlık, üç soru
Vlaams Blok, Belçika'nın Refah...
Felluce'de açlıktan un yiyorlar
Altı gündür kuşatma altındalar. Elektrikler kesik. Gıda, su ve ilaç...
Filistin yönetimi 'hazine avında'
Yeni Filistin yönetimi, ölen liderleri Arafat'ın gelen yardım...
Zafer'in çocukları
Zafer'in çocukları
G.Saray'ın genç futbolcuları AEK maçında göz doldurdu. Artık Hagi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu